Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Márpedig mi befizető ország leszünk! Mindjárt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Orbán Viktort telefonon keresték. Ez a valaki pedig nem más, mint Viktorunk legnagyobb példaképe, Donald Trump volt. Szijjártó Péter beszámolója szerint az USA történetének talán legrosszabb és legutáltabb elnöke – utóbbiról nem Szijjártó számolt be természetesen –  arra bíztatta Orbánt, hogy védje erősen a déli határt. Hogy ilyet mégis miért mondhatott, arról fogalmam nincs, mivel a mi kerítésünk nem az a kerítés. Ez ugyanis nem a mexikói határon van, mi több, nem is a mexikóiak fizetik azt. Na de ez nem is fontos, ugyanis a mai napon csakis az számít, hogy Orbán Viktort felhívta Donald Trump. Reméljük ünnepnappá fogják nyilvánítani, amit az alaptörvénybe való bevésés után minden nemzeti állampolgárnak ünnepelnie kell.

Úgy tűnik, az ország medvéjének elege lett abból, hogy megfigyelés alatt tartják, így hát ledobva nyomkövetőjét ismét megindult az ország déli vidékei felé. Hogy Roberta Szegedre kíváncsi-e, vagy a déli határkerítésre, az remélhetőleg hamarosan kiderül. Ugyan Roberta egy migráns medve, tartani mégsem kell tőle, ugyanis nem Soros küldte. Eddig legalábbis úgy néz ki és bízzunk benne, hogy ez így is marad.

Orbán Viktor – amellett hogy telefonhívást kapott Donald Trumptól – ma is csodálatos dolgokat nyilatkozott. Ennek helyszíne Helmut Kohl, volt német kancellár halálának első évfordulójára rendezett tanácskozás volt. Ott országunk miniszterelnöke elmondta, hogy 2030-ra bizony nettó befizető országa leszünk az Uniónak. Vagyis, hogy több pénzt fogunk oda befizetni, mint amennyit kiveszünk. Hogy ez a kijelentés mennyire megalapozatlan, azt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy jelenleg 4,6 milliárd euróval többet kapunk, mint amennyit befizetünk. Ez a magyar költségvetés 10%-a. Orbán továbbá kijelentette, hogy nem akarunk a németek pénzén élni.

Hogy ezt az összeget Orbán mégis honnan kívánja előteremteni, az kérdéses, ugyanis nem tudok róla, hogy iparunk szárnyalna, esetleg a turizmus megtáltosodott volna, sem arról, hogy arany-, esetleg gyémántbányákat fedeztek volna fel Alcsút környékén. Szép álom ez persze, de ha csak Orbán Viktor nem Mészáros Lőrinc összelopott vagyonából kívánja kipótolni a költségvetést, úgy elég kevéssé reális ez a cél.

A HVG nyomán találtam rá egy, az Újkelet című online hírportálon közölt Závada Pál interjúra. A Kossuth-díjas író több érdekes témáról is beszélt, azonban én a következő sorokat emelném ki az írótól:

Az, hogy meg lehessen vitatni értelmes dolgokat, nincsen betiltva. Nem foghatunk rá mindent Orbán Viktorra. Nagyon sok nyomorúságunknak ő az oka, de saját lustaságunk vagy gyávaságunk minden vétke, bűne és mulasztása nem fogható rá és a kormányára. És mivel óriási fölényük van, mindent elérnek, amit akarnak, igazából talán nem is érdekli őket, mit mondunk vagy csinálunk.

Aki kíváncsi a teljes interjúra, az itt találja azt teljes terjedelmében. Emellett a nap másik fontos nyilatkozatát Navracsics Tibor uniós biztos tette, aki többek között a menekültkérdésről beszélt.

Miközben vannak olyanok, akik tényleg háborús övezetből jönnek, menedékjogot kapnak a jogszabályok alapján, de ettől még ezek az emberek nem rendelkeznek iskolai háttérrel, nem beszélik a nyelvet, lehet, hogy családi trauma is érte őket. Tudjuk, hogy több tízezer felnőtt kísérő nélküli kiskorú van valahol az Európai Unióban. Nagyon sokan Szíriából jöttek. Ők nem gazdasági kivándorlók. Ők gyerekek, akik háborús övezetből menekültek, és az út során vagy meghaltak a szüleik, vagy valami történt velük. Az ő oktatásukat, iskoláztatásukat biztosítani kell. Hiszen fiatalok, jól szocializálhatók, egy társadalom hasznos tagjaivá tudnak válni

Lássuk mai cikkeinket:

Jóreggelt! Tessék szíves, nem lopni! Köszönjük

Mintha jó taktikta lenne nem szólni az elmebetegre, hogy tegye le a lángszórót, mert baj lesz

Hanyas vagy? 53-as?

Rambo nem fél tőlem

Ezt nem én mondom innen a XXI. századból, ez egy valódi, értelmezett distinkció volt a X. században

Senki nem akarja az MTA-t államosítani, tehát készüljünk fel annak államosítására

A középszer vergődése

A repülő árnyéka

A nap kommentje pedig Gáboré:

Jöhetnek a zsírból faragott, 3 méteres orbánszobrok, barokkos szotyidíszítéssel, focilabda talapzaton – ecce homo(k)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.