Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Így poroszkált kis hazánk a szocializmus útjáról a plurális parlamenti demokrácián át a nemzetieskedő önkényuralomba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

[email protected]

Tárgy: Nemzeti

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba

Nekem is szerencse, hogy kend nincs itt, nem csak kendnek. Mert a nagyi már biztos kiakasztotta volna az agyam. Szerinte én a számmal többet feleselek a felnőttekkel, mint írásban, mert lusta vagyok írni, de a beszélőkémet képtelen vagyok takarékon működtetni. De hát mit csináljak, ha nem értik, pedig néha még nekem is világos, amit mondok!

Mint mostanában a kenddel folytatott nemzeti konzultációm. Kend értetlenkedik megint. Ki tudja hányadszorra próbálom elmagyarázni. Szokom, hogy mindig én vagyok a hibás, de még nem törődtem bele. Próbálkozom. Pedig a tata szerint csak a kutya próbálkozik. Momentán ezt se tudom, hogy mit akart ezzel mondani a tata. Mivel a tata magyarázata elmaradt, ez a téma is függő, mint a nemzeti vagyonról folyó diskurzusunk. Immár sokadszorra (nem is emlékszem, hogyan került ez a „nemzeti” szóba közöttünk, de az biztos, hogy itt most minden nemzeti, kivéve a busás osztalékokat, meg a szegénységet). Nademajdmost! Kapaszkodjon! Levezetem én kendnek röviden miként poroszkált kis hazánk a szocializmus útjáról a plurális parlamenti demokrácián át a nemzetieskedő önkényuralomba! Mert mindent megjegyeztem ám az öregek beszédéből.

Azt magyaráznám kendnek a saját eszemmel sokadszorra, hogy az elpárolgott nemzeti vagyon miként alakult át nemzeti vagyonná, de kend képtelen felfogni, hogy az a nemzeti vagyon, az nem ez a nemzeti vagyon. Itthon ezt mindenki érti. Nem létezik, hogy a közöttünk lévő néhány országhatártól ilyen korlátozottan terjed a közérthetőség, vagy micsoda. Már anno, annál a bizonyos székházügynél el kezdett kend velem kekeckedni, és akkor sikerült is belegabalyodnom a mondandómba, de most végigmondom!

Szerényen, de nagyobb ándunggal megint nekiszaladok és jó lenne, ha hagyna már végre kibeszélni, mert véletlenül és persze meggondolatlanul haza szédül kend, akkor itt áll majd kend a csodálkozástól tátott szájjal és belerepül az a kukacot hurcoló szúnyog a szájába és vihetjük kendet az orvosok után külföldre, mert itt már nincs gyógyító, csak ráolvasó doktor.

Tehát addig megvan, hogy a polgári, népi, liberális stb. kormányzat felszámolta az előző diktatúrát. A proli diktátorok máról holnapra munkanélküliek lettek, mert a kommunista állam vagyonát jelentő gyárakat, közüzemeket eladták a külföldieknek, de azoknak nem kellett ám igazándiból, hanem csak ezeknek a cégeknek a piaca kellett nekik. Érti kend eddig? (Jó, tudom, a tata is mondta, hogy látszólag értelmetlen pocséklás, de ha belegondol, hogy 50 nagyvállalat kb. 750 ezer dolgozója, ha bepöccen, akkor valamivel nagyobb blokádot kerekít, mint a kétezer taxis, hiába szedették fel előrelátóan a politikusok a Váci úton a macskakövet.) A kis cégeket, állami gazdaságokat és téeszeket jogi felhatalmazással gyorsan szétlopatták a menedzsmenttel és mire megszűnt a munkanélküli segély el is tűnt a nemzeti vagyon, viszont sunnyogva szárba szökkent és kivirágzott a szociális terror.

És akkor a politikusok rájöttek, hogy ez a liberalizmus nem nemzeti. Ezért elkezdték a rokonok, barátok, ismerősök és üzletfelek között keresni az igazi magyar nemzeti érzelmű polgárokat. (Akkor még polgárok voltak, csak mostanában kell nekik lemondani a felvilágosodásról és hűbéresként megkeresztelkedni.) És adtak nekik közpénzből banki hitelt, meg uniós támogatást, hogy a hitelt vissza tudják fizetni, meg az alkotmányos költségeken kívül is maradjon még stadionra való is, hogy a futballnemzeti jelleg erősödjön, a közpénz jellege meg elillanjon. (Nagyon kérem, hogy ennek a részletezésébe megint ne tessék belekergetni engemet, mert megint elveszítem a fonalat és én nem nagyon akarnám megint elölről kezdeni, mert ez már nekem is ciki. Ha érdekli a technika, írjon rá a Matolcsyra!)

Hogy értse, itt a példa: Tehát abban a liberális fertőben vak-világtalan liberálisan trafikot birtokolt kényére-kedvére, és az államé volt a dohány monopólium. Márpedig az állam tudvalevően rossz gazda, és kommunista csökevény volt a nemzet testében. Bezzeg a cimbik birtokában, Nemzeti Dohánybolttá magasztosulva tetemes alkohol és nikotin dózisokkal már magyarosan selejtezi a szanálásra ítélt reményvesztett bennszülötteket (jellemző, hogy a Soros uszályába sodródott ellenzék irigyli az itt keletkezett évi néhány milliárdos profitot és figyelmen kívül hagyja a nemzeti jelleg hegemóniáját, nem is beszélve arról, hogy tüdőrákban elhalt alkoholisták milyen jó hatással vannak a nemzeti tb kasszára).

Érti kend a folyamatot? Mert ez nem bonyolult: a magyar állam tulajdonából idegennek eladták, akitől az igaz magyar ember költséget és fáradságot nem kímélve visszavásárolja és mivel magyar ember tulajdona – pláne, hogy még magyar embereket is foglalkoztat – nemzeti, amit közpénzből és uniós ráfordításokból hazafias kötelességünk kistafírungozni. Most meg már biztosra megyünk azzal, hogy Isten áldását is sikerült bevásárolni ezekre a vállalkozásokra. Kereszténynemzetiként már kész is a stabilitás. Vágja már kend a témát?

Ne tévessze meg kendet az a néhányszáz arab, kínai, izraeli stb. társtulajdonos ezeknek az igaz magyaroknak a külföldön bejegyzett offshore cégeiben. Ők már megtért igaz magyar keresztények, akik rendszeresen (le)szurkolnak, nem úgy, mint az állandóan gáncsoskodó és idegenszívű balliberálisok, na meg a sok mosdatlan szájú, kilátástalanságba vermelt, dologtalan büdös proli, akiknek diplomásként is büdös a közmunka, csak koldulni szeretnének a vagyon rabságában senyvedő nemzeti birtokos osztálytól.

Nagyon úgy néz ki, hogy kendet nemzetbiztonsági kockázatnak tekintik a fülhallgatós szervek. Úgyhogy jobb, ha marad. A kend hitbuzgósága nem győzi meg őket. Az nem elég, hogy imádkozik, ezek azt is tudni akarják, hogy kihez!

Bütyökfalva, 2018. június 11.

Mirtill

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.