Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Felszólítom Orbán Viktort, hogy ne dumáljon bele más országok belügyeibe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A mai napon óriási dzsembori volt Kötcsén, ahol a Fidesz ismét megtartotta polgári piknikjét. Hogy mitől polgári azt nem tudni, mert nincs olyan magyar polgár, aki részt vehetne ezen a csodálatos eseményen. Oda csak olyanok kapnak meghívást, akik a NER részét képezik és biztosították arról Orbán Viktort, hogy érte bármire képesek. Ezért vannak Kötcsén olyan fontos szereplők is, mint Schmidt Mária, valamint Bayer Zsolt. Ők ugyanis azok, akik fontosak a kormány számára, így abban a megtiszteltetésben részesülhetnek hogy ehetnek Németh Szilárd főztjéből.

Idén nem pacal volt a főétel, hanem pincepörkölt, legyen is az bármi. Hisz kell a kalória Orbán Viktornak is, Németh Szilárdnak meg főleg. Váljon hát egészségükre! Hogy Kötcsén miről volt pontosan szó, azt ebben az évben sem tudhatjuk meg, hisz a polgári pikniken elhangzottak kifecsegése szigorúan tilos. Így soha nem fogjuk megtudni, hogy mik a tervei arra az új, keresztény konzervatív (azt hiszem, most ennek vallják magukat)  kormánynak arra, hogy újra benépesítsük a Kárpát-medencét magyarokkal. A linkre kattintva pedig a Kötcsére érkező NER vitézek csodálatos öltözékeit lehet megtekinteni.

Macedóniában a tegnapi napon több tízezres tüntetést tartottak, ahol levetítették Orbán Viktor videóüzenetét is, melyben támogatásáról biztosította a VMRO-DPMNE-t és Hrisztijan Mickoszki pártelnököt. Magyarán, Orbán Viktor beleszólt egy más ország politikájába és megpróbálja azt befolyásolni. Orbán Viktor pont azt teszi, ami miatt elvileg olyannyira gyűlöli Soros Györgyöt. Én innen felszólítom Orbán Viktort, hogy ne szóljon bele Macedónia ügyeibe, mert ahhoz neki nincs semmi joga.

A Fidesz ismét nagyot alkotott az Európai Parlamentben, ugyanis a plenáris ülésen egy bizonyos McAvan–Šuica-jelentést tárgyaltak meg, mely többek között a lányok és nők testi, illetve lelki épségének biztosítása, a gazdasági és szociális jogok, valamint a lányok és nők szerepvállalásának előmozdítása, hangjuk és részvételük erősítése mellett foglalt állást. Nos a Fidesz képviselői nem nyomtak gombot, vagyis tartózkodtak. Ez pedig azt jelenti, hogy nem tartják fontosnak, hogy véleményt formáljanak egy olyan jelentésről, amely a nők jogairól szól. Vagyis állást foglaltak ők, mint ahogy megtették ezt azzal is, hogy a mai napig nem voltak hajlandóak ratifikálni az Isztambuli szerződést.

Némileg ehhez – mármint kicsiny hazánk sajátságos különutasságához – kapcsolódik az alábbi hír:

Átalakításra szorul az Európai Unió (EU) döntéshozatali szerkezete-hangsúlyozta egy vasárnapi interjúban Angela Merkel német kancellár.

A politikus a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi lapban közölt interjúban kiemelte, hogy az EU a polgárainak nemcsak a béke, hanem a biztonság ígéretét is jelenti, és ezt az ígéretet meg kell újítani, méghozzá nagyon átfogó módon.
    Az EU-nak a biztonságot kell jelentenie az alapelveket, így a demokráciát, a jogállamiságot és az emberi méltóságot tekintve, akárcsak a terrorizmussal szembeni védelmet, a jólét megőrzését, a külső határok védelmét, a kulturális identitás megőrzését, illetve a  környezet megóvását tekintve is.
    Ezért az EU-nak „belső és külső cselekvőképességre” van szüksége. A következő években olyan EU-t kell építeni, amelyről a világon mindenki tudja, hogy a külpolitikában egységesen lép fel, gazdaságilag erős és az élen jár a jólét biztosításához szükséges innovációban, a klímavédelemben, „a teremtés megóvásában” pedig „erős hang a globális tényezők kórusában”. Annak is világszerte nyilvánvalóvá kell válnia, hogy az EU a tagjai által vallott közös értékek alapján cselekszik, tevékenységét az emberi jogok orientálják, és erősíti a multilateralizmust, a nemzetközi ügyek többoldalú megállapodásokon alapuló rendezési módját – fejtette ki a német kancellár.
    Aláhúzta, hogy e célok eléréséhez változtatni kell az EU döntéshozatalán.

(…)

A belső cselekvőképességgel kapcsolatban kiemelte a tervezett új menekültügyi rendszer jelentőségét, aláhúzva, hogy egy rugalmas rendszert kell kiépíteni, amelyben minden tagország önálló, de egymással összevethető módon járul hozzá a közös feladatok elvégzéséhez. Jelezte: nem biztos abban, hogy sikerül a június végén tartandó uniós csúcsig megállapodni az ügyben. (MTI)

Összefoglalom: alighanem nagyon meg fogjuk szívni.

Jó pihenést, szép álmokat mindenkinek.

Mai cikkeink:

Ha kell, Orbán Viktor ölbe vinné át őket a küszöbön

Minél jobban féltik a koncot egymástól, és közösen félnek a néptől, annál több besúgóra van szükségük

A szabályokról

Hét bőr az orgonáról

Csak jelzem fideszéknek: a nő nem egy másik állatfaj, hanem ember, csak éppen más nemű

Ahogy rettegni sem kötelező, úgy vaknak és hülyének lenni sem az

cry baby cry

A nap kommentje pedig Márta Magdolnától:

Homo fideszikusz lopkodusz.Ez egy új faj.Zsugorított aggyal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.