Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Vajon ez a drága ember megtalálta a munka világába vezető hidat?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma délben a korrupt spanyol kormány megbukott, így a korábbi elnök Mariano Rajoy kénytelen volt megszégyenülten kisétálni a madridi parlament épületéből. Ilyen – hogy a kormány elveszítsen egy ellene indított bizalmatlansági szavazást – nem történt még a modern Spanyolország történetében. Spanyolország miniszterelnöke ezentúl a szocialista PSOE vezetője, Pedro Sanchez. Mariano Rajoy bukásában – a megszámlálhatatlan mennyiségű korrupciós botrányon túl – valószínűleg a katalánok felhergelése is szerepet játszott. Az, hogy az új vezetés képes lesz-e végre jó irányba terelni a mediterrán országot, egyelőre kérdéses. A választ talán hamarosan megkapjuk, mindenesetre annyi biztos, hogy a demokrácia a mai napon győzött itt délen.

Idehaza viszont mit sem változott a politikai helyzet, sőt. Orbán Viktor ugyanis meghozta újabb döntését, ezzel kiderült, hogy kik fogják hasznos munkájukkal ezentúl is segíteni Európa keresztény bástyáját. Ezúttal a miniszterelnöki megbízottakról és kormánybiztosokról van szó. Újra lehetőséget kapott a szociális felzórkáztatási pénzek ellopására, akarom mondani elosztására Hegedüs Zsuzsa napos csibe szakértő. Változatlanul élvezi az egyélőisten bizalmát – az összes többi mellett és között – Szili Katalin és Kerényi Imre is. Az is kiderült, hogy változatlanul a helyén marad Andy Vajna, a miniszteri székből lefokozott Seszták Miklóst is újrahasznosítják. Egy név azonban hiányzik a listáról, mégpedig nem más, mint Farkas Flórián, a magyarországi cigányság enyves kezű védőszentje. Vajon mi történhetett ezzel a drága emberrel? Talán megtalálta a hidat a munka világába?

A Felcsút melletti Hatvanpusztán Orbán Győző évekkel ezelőtt megvásárolt egy majorságot. Azt a majorságot, ahol maga Orbán Viktor is többször járt, és ami az országos hírnévre szert tevő Nárcisz kutya otthona is egyben. A dolog érdekessége azonban az, hogy maga Mészáros Lőrinc ismerte be, hogy ő bérli a majorságot, annak ellenére, hogy azt nagy valószínűség szerint maga a miniszterelnök használja. Tehát a nem stróman Lőrinc fizeti a nagy valószínűság szerint Orbán Viktor által használt Felcsút melletti épületegyüttest. Értem én. Olyan lehet ez, mint a nem kastély tulajdonos Lázár János ügye.

Kijöttek a Freedom House idei statisztikái, melyek pontosan megmutatják, mennyire brutális módon tiporják sárba a hazai sajtószabadságot. Az adatokból az látszik, hogy 2010 óta lejtőre került az ország és Európában már csak két olyan ország van, ahol még rosszabb állapotban van a sajtószabadság. Bulgária és Románia már bőven lekörözött bennünket, és a szintén az orbáni modellt követő Lengyelország is előttünk szerepel a listán. Ott tartunk pillanatnyilag, hogy mindössze Szerbiában és a polgárháború szélére sodródott Ukrajnában rosszabb a sajtó helyzete, mint a keresztény Magyarországon.

Forrás: Freedom House

Ma derült ki az is – mert minden területen jobban teljesítünk -, hogy a független bírói kar nemzetközi védelmet kért az Orbán-kormány ellen. Az Országos Bírói Tanács konkrétan az európai ernyőszervezet fellépését kérte, amiért Orbánék olyan összetételű közigazgatási bíróságok felállítását tervezik, amely a kritikusok szerint növelni fogja a bírákra nehezedő politikai nyomást. Az Igazságszolgáltatási Tanácsok Európai Hálózata egyetértett az OBT állásfolgalásával, a hálózat elnöke az alábbi módon kommentálta a megkeresést:

A lengyel és a magyar betegség továbbterjedhet a szomszédos országokra, és ki tudja, nem éri-e el Európa többi részét is.

Az persze kérdéses, hogy van-e bármiféle valós eszköze az uniós szervezetnek arra, hogy megregulázza a magyar kormányt, amiért az ellehetetleníti és megszünteti a még független magyar bíróságokat. Mindenesetre nem árt, ha nemzetközi szinten is tisztában vannak azzal, hogy a demokrácia rohamléptekben épül le, Európa kellős közepén.

Ha már a tegnapi napon kitértem a teljesen érthetetlen Kim Kardashian teljesen értelmezhetetlen találkozójára a legmagasabb világi hely urával, akkor engedjék meg, hogy a mai napon valami nagyságrendekkel fontosabbal zárjam a jó éjt posztot. Az történt, hogy az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet pályázatot hirdetett a Magyarország legkedvesebb konyhásnénije cím megszerzésére. Ennek a pályázatnak a győztese az Érdligeti Általános Iskola Irma nénije, azaz Román Józsefné lett. Innen is gratulálunk Irma néninek, aki több évtizede tesz azért, hogy a gyermekek ne éhesen menjenek vissza a délutáni óráikra.

Ezek voltak mai cikkeink:

Akárhány imát is rebeg a sokoldalúan fejlett humánerőforrás Orbán Viktorért, nehezen hajlik a valóság

Baráti ölelés

Megmutatták, hogy Alföldi Róbert nincs egyedül. Végre megmutatták

Ha valamit nem értenek, kérdezzék Petikét

Csak már nem lesz mit rombolni

Nincs ezzel semmi baj, csak simán gyomorforgató

Jobb és bal 

A nap kommentje pedig Szonjáé:

OV-t nem kell szentté avatni, már most is az, mivel maga felé hajlik a keze. Nyilván ugyanúgy görbíti, mint a valóságot.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.