Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük Tünde, tudtuk, hogy rád mindig számíthatunk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Noha Orbán Viktor körbeutazta a fél világot tavaly, mégsem hajlandóak megmondani, hogy mégis hány millió forintunkba került ez nekünk. Sem a Miniszterelnökség, sem pedig a Miniszterelnöki Kabinetiroda nem volt hajlandó kiadni a hivatalos számokat, a Népszava megkeresésére ugyanis azt közölték, hogy nem minősülnek adatközlőnek. Ismerjük már ezt a taktikát, amikor senki nem tud semmiről és egyik minisztériumtól dobálják a másikig, ameddig meg nem unja az újságíró. Kit érdekel, hogy a miniszterelnök utazásai ránk is tartoznak, mivel azok közérdekű adatoknak minősülnek. Orbán Viktor ugyanis nem saját pénzén utazgatott diktátor haverjaihoz, hanem az adófizetők pénzén.

Napközben az is kiderült, hogy az Állami Számvevőszék épületét ért támadás nem kevesebb, mint 6 millió forintos kárt okozott az épületben. Az ÁSZ szakvéleményeket kért be – az hogy Tibroczék, vagy Mészárosék jelentették-e a szakvéleményt, még nem tisztázott – hogy megállapítsák a pontos kár összegét, mely gyanúsan magas. Hogy ez azért van-e, mert majd közbeszerzési pályázat keretében egy haveri céget fognak megbízni a károk helyreállítására, vagy pedig más okok állnak az ügy hátterében, az még eddig nem tudott. A brutális támadás még januárban történt, amikor a Közös Ország Mozgalom aktivistái – Gulyás Márton vezetésével – vízbázisú sárga festékkel öntötték le az épület falát. Az ÁSZ szerint azonban :

a támadás után azonnal elkezdték a kármentést és nekiláttak a festék gyors eltávolításának, de ez nem sikerült teljesen, mert a porózus szerkezetű, antik kőburkolat apró réseiben több helyen megmaradt a narancssárga festék, egyes falrészek elszíneződtek, valamint az épület vakolata több helyen megrongálódott

Az, hogy az azonnali kármentést a helyi portás közreműködésével, magasnyomású mosóval történő, szakszerűtlen, blőd tisztítása jelentette-e, az kérdéses. Egy biztos – az ÁSZ szerint legalábbis – „vandál támadás” elkövetői a nemzeti vagyont rongálták meg, az adófizető állampolgároknak okoztak kárt. Én szerintem meg az ÁSZ rongálja meg a nemzeti vagyont, szimpla működésével. És nem biztos, hogy ezzel a véleményemmel egyedül vagyok.

A parlament a holnapi napon tárgyalja meg a Stop-Soros törvény szigorítását, mely jóformán mindent és mindenkit büntetne, akinek bármiféle kapcsolata is van menekültekkel, vagy az ő megsegítésükkel. De nem csak pénzbírsággal vagy megfeddéssel, hanem kemény börtönnel. Nagyon rápörgött tehát a kormány arra, hogy minden civil szervezetet, akik szerintük az illegális bevándorlást segítik elő, keményen megbüntetnek. Azonban van egy bökkenő, mely keresztülhúzhatja a számításaikat. Az Európai Néppárt ugyanis egy német lap értesülései szerint ultimátumot adott a Fidesznek, mely szerint a CEU-val meg kell állapodniuk a folytatásról, valamint a Stop-Soros kapcsán meg kell várniuk, hogy mi a Velencei Bizottság véleménye a szigorított törvénycsomagról.

Amennyiben ezeket nem teljesíti a párt, úgy csomagolhatnak. Ezeket az információkat azonban a külügy tagadta, így azt, hogy ki mondott igazat, csak a holnapi napon fogjuk megtudni.

Addig is, Rokker Zsoltit támogatja az MSZP valamint a Jobbik a miskolci időközi önkormányzati választáson. A miskolci születésű humorista két évtizede a Győri kapu városrészben lakik, így annak képviseletére keresve sem lehetne alkalmasabb embert találni. A választást július 15-én tartják.

Handó Tünde megbízta  – a korábban a plagizálása miatt az FT elnökhelyettesi posztjáról távozni kényszerülő – Polgárné Vida Juditot a Fővárosi Törvényszék vezetésével. Igen, jól olvasták, egy korábban plagizáló és emiatt lemondó elnökhelyettesből a mai nappal elnök vált. Hát nem nagyszerű? Köszönjük Tünde, tudtuk, hogy rád mindig számíthatunk. Az is hozzátartozik a történethez, hogy másodszorra is eredménytelen lett a Fővárosi Törvényszék elnöki pozíciójára kiírt pályázat, így eshetett meg az, hogy Handó Tünde dönthetett a pozícióról. Ez mondjuk nem változtat azon a tényen, hogy Vida Judit több esetben is plagizált a bíróság – Kisbíró című – igen sok adófizetői pénzbe kerülő házi magazinjában.

Na de mit is számít a plagizálás idehaza ugye, Shchmitt Pál? Reméljük azért a doktori disszertáció hamarosan beadásra kerül, hogy ismét Dr. Schmitt Pálról beszélhessünk. Vida Judit számára a határ a csillagos ég, egy napon talán még köztársasági elnök is válhat belőle, ki tudja. Mi azért további sok, plagizálásoktól mentes elnöki évet kívánunk neki.

Lássuk mai cikkeinket:

Mi köze van a pórnépnek ahhoz, hogy államtitkárból, miniszterből, talp – és tányérnyalóból sosem elég?

A gyerek egyébként – ezt a kormánynak mondom – ember, csak kicsike

Az idők végezetéig közpénz-élősködőként szívhatja a keményen közömbös kisember vérét 

Egészségügyi reform? Meghibbantatok?

Alföldi itt van, még itt van

2ruke által fejlesztett, nemzeti motívumokkal díszített fegyvert a honnak

Hess, madár! 

A nap kommentje pedig Zoltáné:

Lehet, hogy mi nem tudunk olyan lazán, utcán énekelni, táncolni… De cserébe nekünk itt van Orbán, itt van Putyin, sőt Magyarország levegőjének minden molekulájában érezhetjük Rákosi, Sztálin, sőt Lenin szelleme… De majd eljut oda is bölcs vezérünk hívó szava és lelki szemeimmel már most látom, ahogy hosszú, tömött sorokban, „fekete bárányként” masíroznak, özönlenek hazánk hű fiai és a magyar nők ezrével, mit ezrével – tízezrével könyörögneka bebocsátásért, hogy gyerekkel örvendeztessék meg kormányunk és generalissimus Orbán végtelenül hálás és megbocsátó lelkét! csak úgy lazán… még zeneszó sem kell hozzá!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.