Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lakosságcserére készülnek, vagy mi a helyzet?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Én nem hiszem, hogy van még egy olyan európai kormány, mint ami nekünk jutott. Most nem a szellemi leépülés jeleit szeretném elemezni az elmúlt, vagy eljövendő kormánytagok kapcsán. Már csak azért sem, mert sok esetben egyáltalán nem bizonyítható a leépülés, hiszen lehetséges, hogy ez a csúcs. Inkább a bátran hivatalosnak is nevezhető kormánykommunikációról beszélek. Pontosabban azokról az üzemegységekről, melyek közpénzből működve propagálják a Fideszt és juttatják el az olvasókhoz azokat az üzeneteket, melyek nagy valószínűséggel központi utasításra íródnak.

Ha innen és így nézem – máshonnan nem nagyon tudom nézni -, akkor mindegy, hogy kormányközleményt olvasok, vagy Magyar Időket (Origót, 888-at, PS-t, vagy bármi mást). Ugyanaz a száj, legfeljebb a hang más. Ezen logika mentén állítom azt, hogy nincs még egy kormány, amelyik ennyire igyekezne elüldözni az országból a polgárait. Sőt, szerintem olyan sincs, amelyik ennyire gyűlölné a fiatalokat, ilyen szenvedélyes elszántsággal uszítana ellenük.

Tegyünk egymás mellé két cikket a Magyar Időkről. Az egyik azon jajveszékel, hogy a mocskos ellenzékkel púposra tömött Kúria elvett egy mandátumot a Fidesztől. Konkrétan azoknak a külhoni magyaroknak a szavazatát dobta kukába, akik mindenüket (akár még az életüket is, állítja a cikk) kockáztatták azzal, hogy levélben szavaztak. Most idézek néhány sort a cikkből:

Így az, aki a hivatalos válaszborítékban küldi vissza a szavazatát a magyar választási szerveknek, kvázi feljelenti magát, mivel corpus delictit szolgáltat arra, hogy kérvényezte és megkapta a magyar állampolgárságot. Aki pedig lelepleződik, azt megfoszthatják az állampolgárságától, meghurcolják, állását elveszíti, családtagjait a legsúlyosabb hátrányok érik.

Ennélfogva a Kúria a legkeservesebben elküldött, így a hazaszeretet ékes, legszebb bizonyítékául szolgáló voksait dobta ki a kukába.

Értem. Ebben az esetben a magyar kormány életveszélybe sodorja azokat a külhoni magyarokat, akik sokkal hazaszeretőbbek – a sorok tanulsága szerint -, mint azok a külföldön dolgozó magyarok, akik több száz, esetenként több ezer kilométert utaztak csak azért, hogy szavazhassanak. Ugyanis ezek a titokban magyar állampolgárok akkor is lebukhatnak, amikor átveszik az Erzsébet-utalványt, a babakötvényt, az iskolakezdési támogatást és egyéb juttatásokat. Hiszen azt sem tudják titokban megtenni, ugyanaz a posta viszi ki nekik a borítékot a kormány pecsétjével, amelyik a hivatalos szavazóborítékot is átvette volna. Hogy kell ezeket a titkos borítékokat elképzelni? Nem volt rajta címzett? Ha volt, abból elég egyértelműen kiderülhetett a kapcsolat a magyar kormány és a titkos állampolgár között. Vagy feladó nem volt rajta? Mert akkor meg teljesen jogos, hogy a Kúria kidobta őket. Még egy kérdésem van. Amennyiben feltételezzük, hogy például az Erzsébet-utalványos borítékért a külhoni magyar átjön a határon (hogy le ne bukjon), a szavazatot tartalmazó borítékkal nem tudott volna átjönni?

De itt a másik cikk, ugyanerről a portálról. Ebben azon élcelődik a szerző, hogy micsoda óbégatás van azért, mert a CEU várhatóan elköltözik Magyarországról. A bizonyára rendívül humoros írás (én nem tudtam rajta röhögni, de ez az én hibám) mintha meg lenne arról győződve, hogy minden fiatal, aki kiáll a CEU ügye mellett, ellenség. Mármint a Fidesz ellensége, ezért természetesen a szerző ellensége is és miután a Fidesz azonos az országgal, így az ország ellensége is. Az a fiatal mindenképpen jogos gúny és megvetés tárgya.

Látva ezt, a CEU körüli félelmetes bizonytalanságot, előbb bizonyára tüntetni megy majd minden fiatal, majd ugyanaz a minden fiatal külföldre megy – amely, mint tudjuk, már egyébként is külföldön van –, pedig itthon járhatna a CEU-ra, ha mégsem történne meg ezen gyászos esemény, egy Egyetem menekülése kormányunk szellemi diktatúrája elől.

De legyünk optimisták, nézzük a hír naposabbik oldalát!

Bécs közel van.

Bécs jó hely.
Bécs, mint tudjuk, kiválóan alkalmas a CEU befogadására, és így azok a magyar diákok, akik majd azon a patinás egyetemen – amit bécsi CEU-nak hívnak majd – pallérozzák elméjüket, talán könnyebben nyitnak diplomájuk megszerzése után cukrászdát a Mariahilfer Strassén.
… a kebabossal szemben.

Tehát miközben a Fidesz álláspontját közvetítő portál egyrészről frontálisan nemzetellenesnek titulálja a Kúriát, annak minden tagjával egyetemben és a hazaszeretet példájaként állítja az olvasói elé a külhoni magyar szavazókat, akik valóságos mártírként hurcolják magukban a titkos hazafiság bélyegét, de azért hősiesen szavaznak egy olyan országban, amelyben soha nem éltek és nem is áll szándékukban, addig az itt született és felnőtt magyar fiatalok tüntikéznek, majd elvégzik külföldön az egyetemet, ami arra teszi őket alkalmassá, hogy egy migránsoktól szennyezett országban cukrászdát nyissanak.

Azt nem tudom, honnan ez az intenzív gyűlölet minden honfitársunkkal szemben, aki nem a Fidesz szamárvezetője mentén éli az életét. Azt sem tudom, hogy ugyanekkor mi ez a végtelen imádat a külhoni magyarok iránt, amivel még nem is lenne semmi baj, amennyiben ezt nem állítaná szembe a hivatalos és félhivatalos kormánykommunikáció az ország lakóival. Lakosságcserére készülnek, vagy mi a helyzet? Mert amennyiben nem, úgy jó lenne tudomásul venni, hogy a kormány, a Fidesz (és az összes többi párt), valamint a közpénzből működő portálok valamennyien a megvetett, lenézett és kigúnyolt emberek befizetett adóiból élnek. Nem hinném, hogy amennyiben sikerül a mesterterv és minden gyűlölt honfitársunk (fiatalok, értelmiségiek, ellenzékiek, művészek és mindenki, aki nem fideszes) eltakarodik ebből az országból, akkor a hazaszeretet ékes példái fogják magukat és önként betömik a költségvetésben keletkező űrt, hogy a kormánynak, a Fidesznek és a Magyar Időknek legyen miből működni. Vagy tévednék?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.