Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A magyar kormány hazudott, ezúttal már sokadjára

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét! A magyar kormány nem járul hozzá, hogy az Európa Tanács korrupcióellenes intézménye közzétegye az útmutatásainak végrehajtásáról készült országértékelést, derül ki a Népszava cikkéből. Magyarország mellett még az utolsó európai diktátorral rendelkező Fehéroroszország volt az, amely szintén megtiltotta az országértékelés közzétételét. Ez a tény azonban nem meglepő, hisz a diktatórikus országvezetés ezt minden korábbi alkalommal megtiltotta. Magyarország azonban idén jutott el oda először, hogy megtiltsa e jelentés közzétételét.

Hogy mégis mi volt az, ami annyira bökte a csőrüket, az nem derült ki. Ugyanis a magyarok tudnak a Rogán-féle letelepedési bizniszről, arról, hogy Farkas Flórián milliárdokkal károsította meg az államot és tudnak arról is, hogy Orbán Viktor veje szintén milliárdokkal károsította meg az európai adófizetőket. Tudni Mészáros Lőrinc országfelvásárlásáról, valamint Lázár János több száz milliós vadászkastélyáról – mely természetesen nem az övé- , de tudunk Matolcsy és családja közpénzen történő meggazdagodásáról és Kósa Lajos 1300 milliárdjáról is. A korrupció a magyar mindennapok természetes részévé vállt, melyet a társadalom szinte elfogadott, mint szükséges rosszat. A parlamentben szinte már alig találni olyan politikust, akinek ne tapadna a kezéhez több millió vagy milliárd, adófizetőktől zsákmányolt közpénz. Azzal, hogy a magyar kormány megtiltotta a korrupcióellenes országjelentés közzétételét, csak azt ismerte el, hogy még mindig van mit rejtegetni.

Napközben az is kiderült, hogy Lázár János kénytelen feladni a korábbi bársonyszék nyújtotta parlamenti kényelmet és a hátsó sorok egyikében fog helyet foglalni a 2018-as országházban. Hogy ezt egyfajta büntetésnek szánta-e a Fidesz a hódmezővásárhelyi fiaskóért, az nem derült ki. Az azonban most már biztos, hogy nem csak a kormányinfókról, de a parlament első soraiból is hiányozni fog az egykori miniszter. Lázár János és társai háttérbe szorulásával valószínűleg újabb bábok fognak előtérbe kerülni, akik majd hetente szolgáltatnak témát a hazai újságoknak.Viszlát Jani!

A Fidesz a mai napon azt is bebizonyította, mennyire kiáll a független sajtóért. Vagyis hogy mennyire nem áll ki. Történt ugyanis, hogy – többek között – a független sajtó jelentőségére, valamint a tényfeltáró újságírás fontosságára figyelmet felhívó állásfoglalást fogadott el az EP május 3-án. Az ember azt gondolná, ezek fontos dolgok – fontosak is voltak szinte minden EU-s ország képviselőinek – na de nem a Fidesznek és Morvai Krisztinának. Ők ugyanis az igen gomb megnyomása helyett a tartózkodást választották. Tehát szerintük ez nem egy fontos kérdés, így hát miért is támogatták volna azt. Tehát, ha csak az elmúlt 2 nap történéseiből indulunk ki, a kormánynak nem fontos az, hogy a menekülthullámokat még megindulásuk előtt csökkentsük, továbbá nem fontos a korrupció elleni harc, valamint a független újságírás jövője sem. Ez az a kormány, amely kétharmaddal rendelkezik és jóformán azt tehet, amit csak akar. Jó kis 4 év lesz ez…

A  Magyar Kétfarkú Kutya Párt közzétette, mire is költötték az adófizetőktől kapott 155 millió forintos kampánytámogatást. Nem meglepő módon csupa olyan dolog szerepel a listán, amelyek valóban értelmes, emberek életét segítő intézkedések voltak. Nem uszítóplakátokra, vagy a többi párt kifigurázására költötték ezt a pénzt, hanem  olyan dolgokra, melyek valós problémákon enyhítenek. Jutott pénz önkormányzati épületek akadálymentesítésére – amely természetesen az önkormányzat feladata lett volna -, kaptak óvodások mesekönyveket, de helyeztek ki kukákat és kijavítottak több száz kátyút is. Beszereztek olyan matracot is, amely a kórházi felfekvések ellen nyújt megoldást. A listát áttekintve pedig az is kiderül, hogy egy sor olyan dolgot megtettek, mely az állam feladata lett volna. Ezek után kíváncsi lennék a Fidesz kampánypénzének költéseire, valószínűnek tartom, hogy kicsit máshogy nézne ki az a lista.

Volt azért ezen túl még jó hír a mai napon is. A Helsinki Bizottság ugyanis jogerősen pert nyert a magyar kormánnyal szemben, amiért az a nemzeti konzultációban valótlan és jó hírnevet sértő állításokat fogalmazott meg a Bizottságról. Amellett, hogy kötelesek 2 millió forintos sérelemdíjat kifizetni a sértett fél részére, a kormany.hu nyitóoldalán kötelesek 30 napon keresztül egy, a Helsinki Bizottságtól bocsánatot kérő írás kihelyezésére. Magyarán a kormány weblapjának főoldalán egy hónapon keresztül ez a bocsánatkérés lesz olvasható. Hát nem nagyszerű? De, bizony hogy az. A kormány hazudott, nem először és nem is utoljára, erről pedig jogerős ítélet van. Köszönjük Helsinki Bizottság, már sokadjára köszönjük!

Lássuk mai cikkeinket:

Ez az ország saját elcseszett paródiájává vált

Akkor tudtam, hogy hazaérkeztem, amikor a reptéren egy honfitársam majdnem lelökött a repülő lépcsőjén

Egy miniszterelnökről

Köszönjük

Az illiberális demokrácia olyan, mint mikor „töke van a menyasszonynak”

Nincs is annál szebb, mint mikor a tolvaj méltatlankodik

Japánosan

A nap kommentje pedig Péteré:

Hatalmas lesz a bukás és az azt követő barna nadrágos futás….

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.