Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hát a nagy lószart, azt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! A Habitat for Humanity Magyarország kielemezte, hogy mennyire hatékony a hazai szociális tűzifa kiosztása. Az a faosztás, mellyel a kormánypárt több településen is rásegített szavazatszámának növelésére. Az elemzés nem okoz meglepetést azoknak, akik eddig sem nagyon hittek abban, hogy a sokszor kényszeradományként használt pár köbméter tüzelőanyag valós segítséget nyújtana a rászorulóknak.

Az elemzés megemlíti, hogy 2016-ban nem kevesebb mint 238 ember fagyott halálra, akiknek többsége nem az utcán, vagy épp egy aluljáróban, hanem saját, fűtetlen otthonában hunyt el. Az, hogy ennek megoldására továbbra sem nyújt megoldást a kormány, az a kielemzett adatokból is pontosan kiderül. Az elmúlt években ugyanis a a mélyszegénységben élők – így a tűzifára szoruló emberek többsége is – száma megnőtt, a támogatás mértéke viszont arányaiban nem változott. 2016-ban már 180 000 háztartás szorult segítségre, a kormány viszont mindössze 2 milliárd forintot szánt szociális tűzifára. Ez azt jelenti, hogy a kormány által nyújtott támogatás mindössze a téli fűtési költségek 10%-át fedezi.

Az tehát, hogy a kormány alamizsnaként néhány faluban tűzifát oszt, nem jelent(ett) valós segítséget azok számára, akiknek valóban segítségre van szükségük. Az meg szintén nem mellékes, hogy a tűzifa ára az elmúlt években 30%-kal megemelkedett.

Több mint 150 jogorvoslati kérelem érkezett az NVB-hez, melyeket péntekig, tehát holnapig kell elbírálniuk. Eddig mindössze pár esetben adtak helyet a jogorvoslati kérelemnek. Ugyan több esetben is egyetértettek a hibák megtörténtével, a jogorvoslatnak mégsem adtak helyet, mert véleményük szerint ezek nem befolyásolták a választás kimenetelét. Noha még nem tudni minden döntésről, azonban úgy tűnik egy-két kivételtől eltekintve nem lesz változás a szavazás végeredményét tekintve. Az, hogy a választási honlap több órás leállására fogunk-e valaha választ kapni, az súlyosan kérdéses. Mint ahogy az is, hogy fogunk-e érdemi válaszokat kapni azokra az egyéb kérdésekre, melyek az elmúlt napokban merültek fel és a választási csalás látszatát keltik.

Napközben a ceglédi Toldy Ferenc Kórház került reflektorfénybe, mely az EU-tól kért támogatást kézfertőtlenítőre. Ez megint egy olyan hír, melyet nem is nagyon kell magyarázni. Az, hogy egy magyar kórház kénytelen az Európai Unióhoz fordulni, mert nem állnak rendelkezésre olyan korszerű kézhigiénés rendszerek, amelyek lehetővé tennék a munkatársak és a betegek megfelelő kézfertőtlenítését, bizony kurva nagy bajok fokmérője. Mert nem arról van szó, hogy egy több milliárdos CT gépre lett volna szükségük – noha lehet, hogy arra is szükség lenne – hanem szappanadagolókra volt szükségük! És akkor van pofája azt állítani több kormánytagnak is, hogy a magyar egészségügy világszínvonalú. Hát a nagy lószart, azt.

A bűnöző Rogán Antal megnyilatkozott a mai napon, mégpedig a Pesti Srácoknak. Szó volt a kormányellenes tüntetésről, valamint az elsörpő választási győzelemről is. Elemezgetés helyett idemásolnék pár csodálatos gondolatot a helikopterek fenegyerekétől:

Ágyútűz fog zúdulni ránk, de ez az ágyútűz hál’ Istennek egy olyan erődöt fog érni, amelyet a magyar emberek keményen megerősítettek április 8-án.

Szerintem teljesen normális dolog, hogy akik mást szerettek volna, akik mást gondolnak, kimennek az utcára és hangot adnak a véleményüknek. Amivel gondom van az az, hogy a tüntetőket külföldről, nyilvánvaló hátsó szándékkal hergelik. Na ez már ellentétes a demokráciával és teljességgel elfogadhatatlan.

Megfigyelhető egy nemzetközi tendencia: ahol nem a kiszemelt pártok győznek egy választáson, ott diktatúrát, csalást kiáltanak és megpróbálnak bizonytalanságot gerjeszteni. Ezt egy hálózat csinálja, amit mi Soros-hálózatnak nevezünk és amely tüntetéseket, akciókat finanszíroz és bonyolít, folyamatos nyomás alatt tartva a nem az ő érdekük szerint működő kormányokat, amelyeket megpróbál alkura, távozásra kényszeríteni.

Napközben lejárt Gyárfás Tamás előzetes letartóztatása, így elhagyhatta a Nemzeti Nyomozó Iroda VI. kerületi épületét. A Fővárosi Főügyészség azonban indítványozta az úszószövetség volt elnökének házi őrizetbe helyezését. Gyárfás rögtön szabadon bocsátását követően nyilatkozott az Echo TV riporterének, azt állította: az ellene felhozott vádak egy megvágott hangfelvételre alapulnak. Azt a vádat, miszerint ő rendelte volna meg a Fenyő János elleni, 1998-ban elkövetett gyilkosságot, továbbra is tagadja.

Lássuk mai cikkeinket:

Önérzetes hazudozók

A tüntetőknek

Átnevelőtábor

Ezt nem politikának hívják. Ezt szélhámosságnak hívják, csalásnak, szédelgésnek, svihákságnak, hozzá nem értésből fakadó gazemberségnek

Nem a kormánytól tetszettek kapni. Tőlünk

És most azt tetszik mondani, hogy rohadjanak is meg a civilek, a függetlenek?

Mese Viktornak

Tessék nyugodtan félni az elkövetkezendő ötszázhetven évben is, lesz rá ok, garantálom

Seb és kés

A nap kommentje pedig Gáboré:

Az Udvari Történészasszony saját történetét is „átírta”, és életrajzából szemérmesen kihagyta a Soros-ösztöndíjat? Ezek után- de ezek előtt is – mindenkinek illik készpénznek venni a „történészasszony” milliárdos nagyságrendben közpénzből támogatott „kutatásainak” eredményeit. Csak így tovább, „a lenini úton!”, amelyen azonban futnak még mások is, pl. a Sánta Kutya. Izgalommal várjuk, ki lesz a győztes!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.