Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Schmidt Mária Soros embere!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Ma is csodálatos napra ébredtünk, nem úgy mint Schmidt Mária, akiről kiderült, hogy éveken át Soros ösztöndíjas volt. Igen, jól olvasták, az a Schmidt Mária, aki annak a Figyelőnek a tulajdonosa, mely pár nappal ezelőtt egy Soros zsoldos listát hozott le. A nemgogol blog kiderítette, hogy a listázó Schmidt éveken keresztül külföldön tanult a Soros alapítvány ösztöndíjával. Ez szerepelt is életrajzában korábban, azonban ezt idővel eltüntette, így szinte alig maradt fenn információ az esetről. Az, hogy ezután még volt pofája ahhoz, hogy ezt a náci időket megelevenítő listázást beeszközölje, talán nem is annyira meglepő, hisz volt kitől tanulnia.

Ugyanis pontosan azok tanultak éveken keresztül a Soros alapítvány ösztöndíjával külföldön, vagy épp idehaza, akik a legvehemensebben köpködik a magyar-amerikai filantrópot. Hogy ezután ki lesz a következő, akiről ugyancsak kiderül, hogy annak ellenére, hogy Soros ösztöndíjas volt, mégis egykori mentora ellen uszít, azt még nem tudni. Hogy lesznek még ilyenek a kormány kötelékében, az egészen biztos.

Napközben egyre több olyan nevet jelent be a Hír TV, akiknek távozniuk kell a csatornától. Az elbocsájtások hátterében pénzügyi megfontolás áll. Szöllősy Györgyi után távozik az országos szinten is elismert Veiszer Alinda és ezzel megszűnik műsora is. E két nagy név mellett az Index információ szerint szintén távoznia kell M. Kiss Csabának, D. Bányász Gergőnek és Pataky Enikőnek. A HVG szerint Péterfi Juditnak is felmondtak. Marad viszont Kálmán Olga, Csintalan Sándor, valamint a Szabadfogás c. műsor Dévényi Istvánnal. Azt még nem tudni, hogy ez egy végleges lista-e.

Miközben a magyar egészségügy továbbra is világszínvonalú, addig a hazai kórházak újra milliárdos tartozásokat kezdtek el felhalmozni, amellett, hogy továbbra is nővér, ápoló, valamint orvoshiány van több országos kórházban is. Ezúttal a győri Petz Aladár kórházban kellett intézkednie a vezetésnek, mivel elmondásuk szerint legalább 60 nővérre lenne szükségük a normális ellátás érdekében. Ezen nővérek hiányában viszont kénytelenek voltak a 4 ágyas kórtermeket bezárni, hogy az ottani betegeket átköltöztessék 6 ágyas szobákba. Hogy miért? A kórház vezetése szerint azért, hogy ne terheljék le a még megmaradt nővéreket azzal, hogy kórteremből-kórterembe kelljen rohangászniuk. Csodálatos, nem?

Ez a probléma továbbra sem egyedi, ugyanis rendszerszintű gondok vannak a hazai egészségügyben már évek, évtizedek óta. Megoldást erre egyik kormány sem kínált, miközben a helyzet csak romlik. Jelen pillanatban sem a kórház vezetése a hibás a kialakult helyzetért, hanem a kormány, mely nem kínál elég magas fizetést a hazai nővéreknek ahhoz, hogy azt elfogadhassák. Senki sem azért tanult évtizedeken keresztül, hogy szánalmas 80-100 ezer forintokkal kiszúrják a szemüket. Az viszont, hogy a bérek emelkedése továbbra sem várható, nem sok jót sejtet a közeljövővel kapcsolatban.

A nap végén pedig Gyárfás Tamás bejelentette, hogy panaszt fog tenni a meggyanúsítása ellen és minden vádat a leghatározottabban tagad a Fenyő gyilkossággal kapcsolatban. Tagadni persze lehet, mégis igen kevesen álltak a volt napkeltés vállalkozó mellé. A volt úszóelnök továbbra is előzetes letartóztatásban van azután, hogy a tegnapi napon egy, már több éve meglévő hangfelvétel alapján ismét kapcsolatba hozták a 20 évvel ezelőtti gyilkossággal. Hogy valóban Gyárfás Tamás adta-e ki a parancsot Fenyő János egykori vállalkozó megölésére, az valószínűleg hamarosan ki fog derülni. Így, 20 évvel az események után, talán már ideje is lenne.

Lássuk mai cikkeinket:

Ki reménykedik még itt abban, hogy a kétharmados, megkérdőjelezhetetlen hatalom megszerzése a konszolidáció irányába tolja az országot?

Demokrácia pedig egypártrendszerben nem létezik

Lista

Nem, ezt soha nem lehet megszokni

Nem négy év múlva, nem majd a következő választások előtt, hanem heteken belül

Itt tényleg senkibe nem szorult egy miliméternyi gerinc sem?

Magyarország nem Hollandia

Nem lehet mindenbe belenyugodni

Változás

A nap kommentje pedig Tamásé:

Előbb a jó hírnevükért kellene valamit tenniük a drága doktor uraknak. Mivel amíg azt nem szerzik meg, addig nincs is mit megsérteni. A tiszteletet nem megkövetelni kell, hanem kiérdemelni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.