Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi vagyunk a többség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek!

Hadházy Ákos a mai napon Facebook oldalán egy igencsak gyanús, a választás tisztaságát erősen megkérdőjelező kijelentést tett. Ugyanis információ szerint:

eleve 500 ezerrel több szavazólapot nyomtattak illetve a választás napján is ügyeletet tartott a nyomda és vasárnap délután gőzerővel el is kezdtek nyomtatni. Az elég meredek információt -lehetőséghez mérten- igyekezni fogjuk hivatalosan ellenőrizni.

Emellé jön a Hírtv által készített riport, ahol bemutatják, hogyan szervezte meg a Fidesz, hogy a határon túl élő és dolgozó ukrán-magyar kettős állampolgárokat a határon kisbuszokkal átfuvarozva a Fidesz melletti voksra vegyék rá őket. Sokaknak fogalma sem volt hova kell menni, azonban nem volt gond, mert a párt mindent pontosan leszervezett számukra. Érkezett az autó, vagy kisbusz, hogy ipari módszerekkel szállítsák a szavazatokat a Fidesz számára. Volt olyan falu, ahol táblagépeket osztottak a Fidesz melletti szavazatokért cserébe, de volt olyan határmenti falu is, ahol 5-10 ezer forintért már szavazatot vásárolhattak. De választási csalás természetesen továbbra sem történt….

Na de hogy ez mégis miért ennyire fontos? A 224 564 határontúli kettős magyar állampolgár által leadott szavazat 96,24%-a a Fidesz-KDNP neve mellé került. Emellett érdekes módon mindössze 471 érvénytelen szavazat került leadásra. Mondjuk volt segítségük, hiszen voltak olyan szavazók, akik fordító jelenlétében adták le szavazatukat a Fidesz-KDNP-re, hiszen nem beszéltek magyarul. Megcselekedték amit Semjén Zsolt és Orbán Viktor megkövetelt tőlük, innen is köszönjük nekik.

A Der Spiegel című német hírmagazin szerint Orbán Viktor győzelmével újra visszatért az egypártrendszer Magyarországra. Az írás szerzője szerint Orbán Viktor a legveszélyesebb politikus az EU-ban. Hatalmát évek alatt kiépítette, az ország gazdaságát pedig „baráti vállalkozókból álló hálózaton keresztül ellenőrzi, amelyet állami megrendelésekkel és EU-s pénzekkel lát el”. A cikk szerzője szerint kérdéses, ki lehet képes feltartóztatni Orbánt.

Történt ma egy sajnálatos eset, mely Hadházy Ákos LMP-s politikust érintette. Saját párttársa, a leköszönő Sallai Róbert Benedek többek információi szerint megpróbálta leütni az éppen beszédet tartó Hadházyt, akit azonban kollégái próbáltak megvédeni. Ennek ellenére is sikerült őt székével együtt fellökni. Hadházy olyan szerencsétlenül esett – többek elmondás szerint – egy radiátorba úgy beverte a fejét, hogy percekre elveszítette eszméletét. Mi innen kívánunk jobbulást Hadházy Ákosnak.

Alföldi Róbert egy reggeli Facebook posztjában nyíltan felvállalta, hogy ellen mer szegülni a Fidesznek és voksával ezúttal sem őket támogatta.  Ahelyett, hogy azt tovább ragoznám, inkább álljon itt a teljes poszt azok számára is, akik esetleg még nem találkoztak vele. Ismét, sokadszorra is köszönjük, Alföldi Róbert!

A tüntetés ezekben a percekben is zajlik. A tömeg hatalmas és nem csupán számszerűen az. Rengeteg ember elment, ott vannak, dühösek és demokráciát akarnak. A különféle médiák megszólaltattak néhány embert a tömegből. Beszéltek jobbikosok, párton kívüliek és mindenféle párthoz tartozók, akik egy dolgot akarnak: demokráciát. Úgy tűnik, a Fidesznek sikerült az, ami az ellenzéki pártoknak nem: egységbe kovácsolni azokat, akik nem akarnak egypártrendszert, nem akarnak diktatúrát.

A résztvevők és a szónokok éppen úgy kritizálták az ellenzéki pártokat, mint a kormánypártot. Lássuk be, jogosan. Sok, rengeteg ember van ott a téren és sokkal több, aki nem tudott, vagy nem mert elmenni a tüntetésre. Talán majd a következőre. Vagy arra sem, de talán nem is Budapesten fog ez eldőlni, hanem az emberek fejében, lelkében. Mindegy, hol élnek.

Tisztességes választást, szabad sajtót, demokráciát, szabadságot akarnak. És egységes ellenzéket akarnak. Akarunk. Sokan, nagyon sokan. Reméljük, egyre többen, mert erő ellen csak erővel lehet fellépni. Ereje pedig a tömegnek van.

Holnap majd bővebben beszélünk erről a tüntetésről. Bár nem lesznek a tömegről óriási drónfelvételek, mint a békemenetről (nem engedélyezték a drónokat), sem csodás totálképek. De ettől az a tömeg még ott van, a telefonoktól szinte nappali világosság van a téren és a tömeg demokráciát akar. Most.

Ez az üzenet súlyos. És ez az üzenet nem csak a Fidesznek, de legalább annyira az ellenzéki pártoknak is szól. Ezt jó lesz észben tartani.

Lássuk mai cikkeinket:

A szolgák hajbókolnak, hagyják magukat megalázni, és közben foggal-körömmel védik azt, aki beléjük törli a lábát

Mindenképp bevégeztetett?

A Fidesz-gépezettel szemben mindaddig tehetetlen lesz az ország

Hibrid diktatúra

Ez a nép nem szereti, ha valaki beismeri a politika hazugságait

Ezek az emberek inkább ne beszéljenek tisztességről és igazságérzetről

Tállai András alighanem átvette az Oscar-díjat

A nap kommentje Istvánnéé:

Miniszter=szolga. Vagyis mi lennénk az ő munkáltatóik….

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.