Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Banális hiba, mi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Az elmúlt évek egyik legkomolyabb, ha nem a legkomolyabb tüntetése készül. Már csak egyet kell aludnunk, hogy kiderüljön, mekkora az elégedetlenek tábora. Hányan vannak azok, akik nem értenek egyet Orbán Viktor politikájával és ennek hangot is mernek adni. A kormányoldal már retteg, de legalábbis kelti a feszültséget: a Soros-hálózat zsoldosait, szélsőjobboldali anarchistákat vizionál, a rendőrség pedig nagy erőkkel készül a több tízezresnek ígérkező tüntetésre. Noha Soros György személyesen valószínűleg nem fog megbújni a tömegben, azonban szinte a teljes ellenzék mellett diákok tízezrei is jelezték, hogy részt kívánnak venni a gigatüntetésen.

Az országgyűlési választások vesztesei a magyar emberek megérdemelt nyugalmát megzavaró tüntetéseket szerveznek a demokrácia és államiságunk ellen. Az ellenzéki pártok részvételével, a Soros NGO-k támogatásával és a LIBE bizottság jól időzített hazugságainak napvilágra kerülésével vannak, akik saját népük kétharmados akaratával is képesek szembe fordulni – CÖF

A The Guardian nevű brit újságnak kitálalt több az MTVA-nak dolgozó újságíró, akiknek kezd elegük lenni abból, hogy kormánypropaganadát kénytelenek sugározni a nap 24 órájában. Tisztában voltak azzal, hogy a választások előtti napon történt münsteri támadás nem egy arab terrorista műve volt, mégis ezt terjesztették. Tudatosan, hauzugságokkal tévesztik meg az embereket, hogy az passzoljon a kormány retorikájába. Az ott dolgozók kezdenek ráeszmélni arra, hogy ők is asszisztáltak ahhoz, hogy a Fidesz, szavazóit átverve ismét nagyfölényű győzelmet szerezzen.

Megteremtette a félelem atmoszféráját. Ez pavlovi reflexeket alakított ki az olyan szavakra, mint veszély, terrorizmus, migráns, Soros vagy Brüsszel.

Az MNO után egy újabb kormányfüggetlen lap szűnt meg a mai napon. A Budapest Beacon egy angol nyelvű, Magyarországról cikkező online hírlap volt, melynek megszűnését nagy mértékben a kormány általi ellehetetlenítés okozott. A mai médiapiacon nagyon nehéz úgy megélni, hogy valaki nem a kormány szekerét tolja, ez pedig gazdasági problémákat okozott a lapnál, mely így kénytelen volt bezárni. Kiadójuk azonban nem szünteti meg a manapság igen fontos vidéki cikkeket készítő Abcúgot.

Noha a mai napon újabb igencsak érdekes választási csalás-gyanús esetekre derült fény, nyomozás mégsem indult a mai napig. Az NVI továbbra is büszke saját vasárnapi munkájára, bocsánatot nem kér. Az Index írásából kiderült, hogy a Marcali központú Somogy megye 3. számú választókerületének 7-es számú szavazókörében „banális hiba” történt. Egy hibás pecsételő miatt 241 szavazatot bukott a Jobbik színeiben induló, korábbi olimpiai bajnok magyar vízilabádzó Steinmetz Ádám. Ezzel körzetét meg is nyerte volna, így azonban a Fidesz jelöltje Móring József Atilla nyert. A Jobbik megvárja a szombati végleges eredményeket, majd ezt követően megteszik a szükséges jogi lépéseket. Ismét véletlen hiba történt, ugyebár. Sokszor, sok helyen, érdekes módon szinte kizárólag az ellenzék kárára…

Napközben az MKKP 6 szavazókörben történt gyanús esett miat tett bejelentést a helyi választási bizottságnál, melyből az első bejelentésnek, a Veszprém megye 4-es választókörzetében történtnek a helyi választóbizottság helyt adott. Ezt követően fellebbezést nyújtottak be és ha azt is megnyerik, úgy a fent említett szavazókörben új szavazást kell kiírni. Emellett még további hat választókör viszzásságait firtatták, melyekre minden bizonnyal a napokban választ fognak kapni. Amennyiben valóban új szavazást kell kiírni a fent említett körzetben – több más körzettel egyetemben – úgy a parlament nem alakulhat meg az eredményhirdetésig.

A nap híre pedig sajnos úgy néz ki ezúttal Hódmezővásárhelyről érkezik. A fideszes városvezetés ugyanis a pletykák szerint a képviselőtestület feloszlatására készül. Erre alapot pedig a 168 óra szerint az adja, hogy hétfőn, a választások másnapján egy rendkívüli közgyűlés összehívását kérték a fideszesek, két napirendi ponttal. Noha ez lehet akár találgatás is, Lázár János korábbi mondatai, melyek Márki-Zay Pétert becsmérelték semmiképpen sem azt vetítik előre, hogy a várost eredményesen lehetne működtetni.

Az elmúlt hónapokban Márki-Zay Péter úgy viselkedett, hogy méltatlannak tartom a kézfogásra. Nem vitaképes. Bukott politikusnak tekintem, aki befejezte a közéleti pályafutását. Nem vagyok sértődékeny, túl tudom tenni magam az elmúlt hónapok lejárató kampánya fölött, de ehhez Márki-Zay Péternek kell lépéseket tennie a nyilvánosság előtt. Elégtétel és bocsánatkérés nélkül nem fog működni a kapcsolatfelvétel. Erről az emberről nincs mit beszélnem, vele sincs mit beszélnem, nekem Hódmezővásárhelyről van mondanivalóm. (Lázár János a vasarhely24.hu kérdésére)

Lássuk mai cikkeinket:

Minden istneverte gát átszakadt

A bosszú közeledik és nincs hová kitérni előle

Hogyan tovább?

A hatalom foga és az ő fehérje

Előszó az Ezerévhez

A nemzeti önámítás gyökereit keressük

Mammy levele az ellenzéki pártok vezetőihez

Eljött a hiénák kora

Menekűlni

A nap kommentje Lizától:

A saját képemmel vállalom a mondanivalómat. Aki ismer tudja hogy igazat írok. A választás másnapján Rónai Egon segítséget konkrétan 300 000 forint összeadását kérte egy beteg kislány németországi gyógykezelésére. Most először mondtam hangosan nemet. Nálunk az egészségügy világszínvonalú,miért is kellene Németországba menni gyógyítani egy kislányt? Ha mégsem így van, és itt nincs lehetőség a gyógyításra, akkor az OEP finanszírozza a külföldi gyógykezelést. Ha ez sem így van, akkor éppen Rónai Egon egy nagy nézettségnek örvendő televízió vezető kérdezőjeként kiabálhatná a műsorában, hogy egy kislány meg fog halni, mert a kormány nem teszi a dolgát, a befizetett adókból nem biztosítja a gyógyulást egy gyermeknek. Ma reggel két asszony jött „kölcsön” kérni. Egy kis kenyeret, zsírt, vagy 1000 forintot, mert nincs mit enni a családnak. Megkérdeztem természetesen Fidesz szavazók. Mondtam nektek nagyon jó életetek van 8 éve, hisz továbbra is ezt akartátok, de most már tessék megoldani nélkülem. Nincs több forint, tojás, kis zsír, és kenyér. Ott kell kérni annál, aki azt mondta hogy szavazzatok a fideszre. Igen el fognak lehetetlenülni a civilek, mert nincs több adomány sem pénzben, sem természetben. Nem vagyok egyedül

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.