Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Négy nappal a választások után annyira nyeregben érzik magukat, hogy nem riadnak vissza semmitől

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek, így két nappal a szombati óriás tüntetés előtt! A mai napra már teljesen eltűnt a független sajtó szinte minden egyes oldaláról a választási csalásokat firtató és kutató cikkek többsége. Négy nappal azután, hogy a Fidesz igencsak kérdéses körülmények között újabb kétharmadot szerzett, megunták a nagyobb lapok, hogy továbbra is ezzel foglalkozzanak. Az őzek szombathelyi mészárlása, valamint az új budapesti melegrekord úgy tűnik, fontosabb téma lett.

A HVG láthatólag ezen lista egyetlen, még talpon álló független újságja, mely a mai napon azzal foglalkozott, hogyan is utaztatták Csepelre – Németh Szilárd körzetébe – a határon túli, Magyarországot egyébként korábban még nem is látó szavazókat. Több százan, akár ezren is érkezhettek olyanok a csepeli választókörökbe, akinek fogalmuk sem volt sem a magyarországi választásokról, sem a magyar nyelvről. Voltak olyanok, akikkel fordító érkezett és többször akár még a szavazóhelyiségekbe is bekísérték őket, hogy biztosan jó helyre húzzák be azt az X-et.

A HVG-nek több tucat olvasó jelezte, hogy a választások előtt pár nappal, a magyart törve – vagy sokszor egyáltalán nem is – beszélő „turisták” érkeztek Csepelre. Olyan sokan, hogy sokszor a HÉV-en már nem is volt tőlük hely. Még egyszer megkérdezném, amit korábban már oly sokszor megtettem, mi a drága úristen kell ahhoz, hogy az ország és annak állampolgárai egyöntetűen elhiggyék, hogy vasárnap választási csalás történt? Nem egy helyen és még csak nem is elenyésző számban. Csak Csepelen több száz illegális szavazat került leadásra, amivel a cikk megjelenése óta már a hatóságok is tisztában lehetnek. Ehhez képest mi történt? Semmi.

Az ellenzék egymás alatt vágja a fát továbbra is, miközben egyre többen üzenik, hogy törődjünk bele abba, hogy a Fidesz tiszta körülmények között nyerte a választásokat és koncentráljunk a 4 év múlva következő választásokra. Koncentráljon az, akinek hét anyja van. Addig kéne a választási visszaélésékkel foglalkozni, ameddig csak lehet, hiszen ha sokat várunk vele, úgy fognak eltűnni a bizonyítékok, mint szürke szamár a ködben. Elfogadni azt a győzelmet lehet, ami fair küzdelemben született, erről pedig itt szó nincs.

De lássuk mi az, amit elfogadunk akkor, ha azt mondjuk, a Fidesz jogosan jutott kétharmadhoz. A mai Figyelőben megjelent egy lista azokról, akik az ő – a kormány –  gyűjtései szerint Soros György katonái és zsoldosai. A listázás – úgy tűnik – a Fidesz minden fronton bevethető fegyvere, így ezúttal sem riadtak vissza ennek használatától. Ezúttal azonban nyíltan, egy újság hasábjain tették ezt meg. Megtették, mert úgy érzik megtehetik, a kétharmad ugyanis felhatalmazza őket erre.

Tanárokról és újságírókról, szervezetekről és civilekről gyűjtöttek adatokat, hogy azt ma reggel közölhessék a Spekuláns emberei című, több oldalas cikkükben. Ha elfogadjuk a Fidesz győzelmét, elfogadjuk egyúttal azt is, hogy a kormány listázza állampolgárait. Azt, hogy őket ellenségnek beállítva „elpusztítsa” őket. Négy nappal a választások után annyira nyeregben érzik magukat, hogy nem riadnak vissza semmitől sem. Bármit képesek törvénybe foglalni, mert az ő állításuk szerint a nép erre őket felhatalmazta.

A fideszes L. Simon László nemrég érkezett vissza az azeri választásokról, ahol Orbán Viktor jó barátja, a kissé sem demokratikus keretek között az országát irányító Ilham Aliyev győzött, a voksok 86%-val. Azonban amikor hirtelen azt hinnénk, hogy itt mindenképpen csalás történhetett – Putyin hasonló arányú győzelmével megegyező – ekkor a fideszes L. Simon László, aki az azeri választások egyik magyar megfigyelője volt, azonnal megnyugtat bennünket:

a szavazás lebonyolítása a mi demokratikus elvárásainkhoz igazodott

Arról a választásról beszélünk, amely az EBESZ megfigyelői szerint nem nevezhető szabad választásnak.

Napközben Brüsszelben megindult a vita arról, hogy megindítsák-e az Európai Unió hetes cikkely szerinti eljárását Magyarországgal szemben. A vita pedig – egyre inkább úgy tűnik -, a cikkely megindítása felé billenhet el, ugyanis egyre több képviselő gondolja azt, hogy hazánkban kezd megszűnni a jogállam, amellyel szemben az EU-nak kötelessége valamit tenni. Volt olyan EU képviselő, aki szerint a mostani körülmények között Magyarországot fel sem vennék az Európai Unióba. Vitatkozna ezzel valaki? Én biztosan nem.

A szombati tüntetésre a 444 értesülései szerint a rendőrség fokozott erőkkel készül. A környéket felszerelik kamerák tucatjaival, valamint a rendőrségi járművekre is kamerák kerülnek. A Facebook bejegyzés szerint legalább 32 ezren a helyszínen lesznek és még további 80 ezren érdeklődnek. Úgy tűnik, ez lehet valóban az elmúlt évek egyik legnagyobb tüntetése. A mostani cikkem végén, a nap kommentje helyett egy olvasónk általi kommentet szeretnénk kiemelni. Nem szeretnénk összeesküvés elméleteket gyártani, de fontosnak érezzük, hogy a tüntetésre érkezők számoljanak azzal, hogy provokáció történhet. A provokáció okát talán nem kell megmagyarázni.

Lássuk mai cikkeinket:

Márpedig a kétharmad igen sok mindenhez jól jöhet

Jó tudni, hogy ilyen sokan örülnek a miniszterelnök úr sikerének

Szeressük együtt Lázár Jánost

Ne terjeszd a hülyeséget, terjed az magától is

Nem tudom, kibírja-e még a gyomrom, az idegeim, az igazságérzetem a következő 4 évet

Csak a sötét. Meg hatalmasék érinthetetlenék gumicsizmája a nyakakon

Az EU-nak kötelessége cselekedni.”A figyelmeztetések ideje lejárt”

A választási csalásról 13+1 pontban egy informatikus szemével

A bolond kezei közt

A nap kommentje ezúttal Jánosé:

Nem akarok összeesküvés elméleteket gyártani,de van itt valami amit közölnék.
Ma,kevéssel dél előtt láttam egy öt fős társaságot.Egyikük a videón 3,44-től látható.Ő kiáltotta azt,hogy „igazi isten (Hitler, szerk.) vagy Vona” .Volt közöttük egy,Farkas Flóriánhoz hasonlító is,de tuti nem ő volt. Az F.F.-hoz hasonlító a telefonját babrálta miközben annyit mondott,hogy szükség lesz szombaton 1500 emberre.Erre a „3,44-es” megkérdezte,mikorra? Szombat,hangzott a válasz.Többet nem hallottam,mert elhaladtam mellettük.Később annyit láttam,hogy „3.44” beszáll egy német rendszámú Mercédeszbe és elhajt. Lehet,hogy kezdődnek a mezőgazdasági munkák? Vagy esetleg…………..?

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.