Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ez nem a kampány helye, de azért elmondom

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép jó estét mindenkinek! Még tegnap este robbant a hír, de ma reggelre csúcsosodott ki, miszerint a Fidesz egy Bakondi György aláírásával ellátott sorosozó, migránsozó felhívást küld mindazoknak, akik az ügyfélkapun keresztül regisztrálnak azért, hogy külföldön szavazni tudjanak. Az internet népe felháborodott, a Fideszt azonban kicsit sem hozza lázba a dolog, mert szerintük csakis olyanok kapták meg ezeket a cuki e-maileket, akik ezt valóban kérték is. Átolvasva emberek tucatjainak felháborodását, erős kétségeim vannak efelől, hogy ez igaz. A kormány ismét visszaélt hatalmával, a választási hajrá során nem először.

A Fidesz-KDNP a jogszabályoknak megfelelően csak azokkal veszi fel a kapcsolatot, akik erre felhatalmazást adtak. Ez az Ön által említett esetben is így történt. (Fidesz)

Az oktatási intézményekben tartott kampánybeszédek mai felelőse Balog Zoltán emberminiszter volt. A budai Ciszterci Szent Imre Gimnáziumban mondott kampánybeszédet, melyet az Index szerint 130-150 gyerek volt kénytelen végighallgatni. Balog Zoltán a következő sorokkal vezette fel mondandóját:

Ez nem a kampány helye, de azért elmondom, hogy 2006 és 2010 között 381 iskolát zártak be

Volt aztán a mai napon újabb Soros-őrület is, melybe előbb Orbán Viktor, majd napközben Kovács Zoltán állt bele. Orbán még a tegnapi kisbéri kirándulása alkalmával riogatott a 2000 Soros zsoldossal, ám az MTI csak ma hajnalban hozta le ezt a fontos és megrendítő hírt. Orbán Viktor mindössze megemlítette ezeket a zsoldosokat, azonban Kovács Zoltán délután felszólította őket: adják meg magukat. Szerinte ugyanis ez a 2000 fő az ellenzéki pártoktól kezdve, a civil szervezetekig mindenhol ott van, és eljött annak az ideje, hogy feladják a harcot nemzeti kormányunkkal szemben.

A Népszava összeszedte tételesen hány stadion, milyen összegben épült az Orbán-kormány regnálása alatt, a számok pedig lesújtóak. Országszerte 33 stadiont épít, vagy újít fel a kormányzat, 405! milliárd forint értékben. Ennek az összegnek a 98.5%-a közpénz, tehát Magyarország polgárai fizették a számlát. Ez egy olyan pénzösszeg, melyből talán még az egészségügyet is rendbe lehetett volna hozni. Fejenként 40 ezer? A hülyének is megéri.

Közben tovább dagad a választási csalás botrány. Azt eddig is tudtuk, hogy kamupártok nem ritkán akár halottak neveivel is visszaéltek, hogy megnöveljék ajánlóik számát. A 24.hu  azonban egy olyan asszony történetét hozta le, aki az MKKP-nek írt alá csak, mégis miután kikérte a helyi választási irodából azon pártok nevét, akiket ő ajánlott, a listán nem csak az MKKP szerepelt. Mint kiderült, 13 alkalommal lopták el az újpesti tanárnő adatait. Ebből a 13-ból 5 párt neve felkerült a szavazólapokra. Így készüljünk a tiszta választásra, ja.

A nap végére tartogattam hazánk miniszterelnökének legerősebb mondatát. A tegnapi napon Kisbéren kampányoló Orbán Viktor ugyanis pártfogoltját Czunyiné Bertalan Juditot eképp dícsérte egyik Facebook-videójában:

Jó képviselő volt az elmúlt években. Az egyik legférfiasabb parlamenti képviselő volt.

Minden mással kapcsolatban a reggel soros kolléga nyújt tájékoztatást, addig lássuk a mai termést:

Kiket kell még kiszorítani, eltakarítani azért, hogy önök végre jól érezzék magukat?

Hogy az emberarcú miniszterelnök úrnak legyen mit naponta lehányni

Egyszer kopogtatni fog a párnázott ajtón a a munkanélküli, a rokkant, a hajléktalan

Valaki majd kapcsolja le a villanyt

Le vagyok nyűgözve a dörzsölt kimagyarázásügyi megbízott orcáját borító vastag rinocéroszbőrtől

Külföldi vélemények Európa szellemi vezetőjéről

Azt még egy ilyen szerencsétlen országban sem lehet megúszni

Egyszer majd lesz egy fiatal, aki a szüleié áll és megkérdezi: miért engedtétek?

A szeretet az élet

A nap kommentjét Péternek köszönjük:

 Hungarian government error. Hit any government member to close program.

(Magyar kormány hiba. Üsse meg bármely kormánytagot a program bezárásához.)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.