Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nekünk nincs mitől félnünk, nektek viszont annál inkább

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pörög a választási kampány kegyetlenül. Újabb Erzsébet-utalványok kerülhetnek kiosztásra a nyugdíjasok számára, hisz mint tudjuk, az ország jobban teljesít. Lázár Jani körbehaknizza a fél országot, hogy megmutassa, ő mennyire törődik mindennel. A hódmezővásárhelyi bukás után bizonyítani akarja rátermettségét. Kósa Lajos hajléktalanokat „nevel”, Németh Szilárd pedig tovább uszít. Ezek mellett történt még egy fontos esemény mostanában, mégpedig Matolcsy György körül. Ugyanis úgy döntött, hogy hazahozzák az eddig Londonban tartott, 33 milliárd forint értékű aranytartalékot.

Nem is lenne ezzel semmi baj, ha nem egy olyan kormány vinné ezt véghez, amely minden egyes forintot ellop, amit csak tud. A magánnyugdíjpénztárak milliárdjai is huss, eltűntek egyik napról a másikra. Az is az MNB közreműködésével történt, melyről Matolcsy hetekkel ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy ennek az összegnek nincs jelentősége. 3000 milliárd forint elsíbolt nyugdíjvagyon, aminek véleménye szerint nincs jelentősége.

Ehhez képest 33 milliárd forint zsebpénz. Úgy tűnhet nyoma ennek az eddig biztonságban lévő pénzösszegnek, mintha nem is létezett volna korábban. Elveszítve közpénz jellegét, lesz belőle miniszterek és barátaik kastélyában meggyfa íróasztal, vagy repülőjegy a Karib-szigetekre. Felelős nem lesz, mint ahogy eddig sem volt soha. A választások előtt megpróbálnak még minden létező forrást elherdálni vagy eltüntetni, hogy egy esetleges bukást követően egy gyenge, kifosztott országot adjanak tovább.

Senki és semmi nem számít már. A kormány már meg sem próbál egy valós választási programmal előállni, nincsenek ígéretek sem. Uszítás, ellehetetlenítés és lopás van. Matolcsy György és családja pedig ennek az országos méretű lopásnak az egyik legnagyobb felelőse.  A magánnyugdíjpénztárak elherdálása mellett a devizahitelesek reménytelen helyzetbe hozása is az MNB felelőssége volt. Milliárdok tűntek úgy el, hogy azért felelősséget senki nem vállalt a mai napig.

Hogy mi lesz a sorsa ennek a 33 milliárd forint közvagyonnak az még kérdés. Na nem az, hogy jó, vagy rossz helyre kerül, hanem az, hogy melyik oligarcha vagyonának lesz a része, vagy melyik politikus családtagja teszi majd azt zsebre.

Egyre inkább tűnik úgy, hogy a Fidesz hatalma veszélybe került, így lehet, hogy a menekülést választva megpróbálnak minden, még mozdítható vagyont magukhoz ragadni. Nem rettennek már el semmitől. Ahogy Czeglédy Csabát felsőbb utasításra órák alatt börtönbe zárták, úgy szemet hunynak Orbán vejének több milliárdos csalása fölött. A Fidesz-KDNP értelmezésében bűn csakis az ellenzék oldalán, valamint az ország lakosai között létezik.

Ők törvényen felülieknek érzik magukat, akik megtehetnek bármit, következmények nélkül. Úgy hiszik a teljhatalmuknak soha nem lesz vége és az elszámoltatás is csak egy soha be nem teljesülő ellenzéki ígéret. Ne legyetek ebben annyira biztosak. A választások egyre közelednek és egyre inkább úgy néz ki, hogy az ellenzéki összefogás – értsd az erősebb javára történő visszalépés – jelentheti a valóságot.

Annak a közel 3000 milliárd forintnak is újra jelentősége lesz. Akkor már lehet, hogy nem lesz elég az, kedves Matolcsy, hogy értelmetlen baromságokról hadoválsz. Amennyiben a Fidesz-KDNP bukik, úgy bukik vele annak minden kegyeltje is. Te és a teljes családod, Mészárosékkal, Rogánékkal karöltve számolhattok majd be a bíróságon arról, hova is tűnt az a több ezer milliárd forint. Nekünk nincs félnivalótok, ellentétben veletek. El fog jönni az igazság órája.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.