Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Az erő nem az üvöltöző rablóknál, hanem a csendes többségnél van

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen, Hódmezővásárhely. Mert fontos, mindennél fontosabb. Nehogy az ellenzéki pártok azt gondolják, hogy ők győztek. Nem. Végre azok győztek, akiknél mindig is volt a hatalom, csak nem tudták, nem hitték el. Az emberek győztek, a polgárok győztek. A közösség győzött.

És ennek így kellett volna mindig is lennie, de legalább mostantól így kell lennie. A pártok helyett a közösségeknek, a politikusok helyett a civileknek, az élősködő kiskirályok helyett a társadalomnak kell a kezébe vennie sorsa irányítását és ezzel együtt az ország jövőjét. Az ország nem egy egybefüggő tömb. Városokra, falvakra, családokra, egyénekre kell bontani. Mert úgy életképes, úgy normális és úgy élhető.

Hódmezővásárhelyen most nem a Jobbik, nem az MSZP, nem a DK és nem bármelyik másik párt győzött, hanem Kovácsék, Vargáék, Tóték. És nem a Fidesz bukott, hanem az agresszió, a zsarolás, a hazugság, a feneketlen hatalomvágy.

Hódmezővásárhely, Kovácsék, Vargáék, Tóték megmutatták, hogy a közösség akarata erősebb egy pártba tömörült bűnbanda akaratánál. Mindegy, hogy melyik az a párt, mindegy, hogy mit ígér és mindegy, hogy mivel fenyeget. A fenyegetésnek addig van hatalma felettünk, ameddig elhisszük, hogy félni kell, ameddig elhisszük, hogy máshogyan nem lehet. De, lehet máshogyan. Az ország nem a pártokról szól, hanem rólunk. Kovácsékról, Vargáékról, Tótékról. A pártok nem önmagukért léteznek, hanem értünk. Kovácsékért, Vargáékért, Tótékért. A politikusok nem a pártjuk érdekében kell, hogy dolgozzanak, hanem Kovácsékért, Vargáékért, Tótékért. Ha nem így tesznek, akkor Kovácsék, Vargáék, Tóték elzavarják őket és mást fognak megbízni azzal, hogy képviseljék őket. Minket.

Hódmezővásárhely ezt mutatta meg. Az ottani közösség bebizonyította az országnak, hogy meg lehet csinálni, meg kell csinálni és így kell megcsinálni. Oda kell menni, élni kell az utolsó, még megmaradt jogunkkal, szavazni kell és ki lehet harcolni a változást. Nekünk nem valaki, vagy valami ellen, nem is valaki, vagy valami mellett kell harcolnunk, hanem önmagunkért, a családunkért, a településünkért, a közösségeinkért. Mert az ország belőlünk áll.

Gondolom, mindenki pontosan érti ezt a képet. Igen, az ellenzékünk halott volt (vagy tetszhalott?), és most felült. A lehető legrosszabb és a lehető legjobb pillanatban. Felült és ránk vigyorog éppen, torz pofával. (Bayer Zsolt)

Bayer, a mindenkori hatalom mindenkori seggnyalója pontos tükröt tart. Önmaga és elvtársai elé. Számára ez ennyit jelent, egy torz pofával vigyorgó halott a közösség, az egyén akarata. Legyőzendő, eltaposandó.

Örömünnepet ül az ellenzék, Hódmezővásárhelyen nyertek. És tényleg. Mi következik ebből? Semmi. Vagy annyi, hogy – gondoljanak bele! – mi lesz, ha április 8-án is ezek győznek. (Máté T.)

Ha ezek győznek. Az ezek mi vagyunk. Kovácsék, Vargáék, Tóték. Az ezek az emberek, a családok, a közösségek, a falvak, a városok. Az ő szemükben csürhe, szolgaságra és kifosztásra való massza. A propagandamédia máris elkezdte fenyegetni a polgárokat. Nem burkoltan, hanem kurvára nyíltan és egyértelműen. Tegnap a sajtótájékoztatón már Lázár János is megerősítette, amivel eddig is fenyegetőzött: a Fidesz leszarja a választók akaratát, az új polgármestert kicsinálják. És a fenyegetőzés folytatódik.

A béna kacsa bemutatkozásán, akinek szembe kell néznie a fideszes többséggel, és aki semmit az égvilágon nem tud majd kijárni a városnak. Hódmezővásárhelyen kezdődnek a szürke hétköznapok, előre borítékolhatóan kevés hatékonysággal és valamiféle jobbikos-elempés-szoci és gyurcsányista háttérrel. (Szentesi Zöldi László, 888.hu)

És még egy, a propagandisták fenyegetéseinek sorából, közben legyünk nagyon biztosak abban, hogy a félelem mellett – ha a Fidesz elveszíti a korlátlan hatalmát és ezzel a korlátlan anyagi forrásait, ezek a bérből és fizetésből meggyőződéses költők nem fognak fizetést kapni az öblögetésért – az ország lakóinak tökéletes semmibevétele, az emberek akaratának markáns leszarása természetes reakció az ő esetükben.

Az új hódmezővásárhelyi polgármester egyetlen ígéretét sem fogja tudni betartani. Ezt, akinek elemi ismeretei vannak az önkormányzati rendszerről, az tudja. Még a rá szavazók nagy része is tudja. A hódmezővásárhelyiek egy év balhét vásároltak maguknak és lehet, hogy ugyanilyen úri gesztussal fogják elküldeni az ígéreteit meg nem tartó polgármesterüket a sunyiba a következő önkormányzati választáson. (Paranoid Android, Pesti Srácok)

Le lehet győzni ezeket. Hódmezővásárhely megmutatta, hogy le lehet győzni. Normalizálni lehet az országban dúló őrületet, a tolvajokat börtönbe lehet csukni, az alkalmatlanokat el lehet zavarni és a legfőbb tanulság: a pártokat rá lehet kényszeríteni arra, hogy ne önmagukért, hanem az emberekért dolgozzanak. A politikusokat rá lehet kényszeríteni arra, hogy ne a pártjuk, hanem a választópolgárok érdekében dolgozzanak.

Ha ezt nem ismerjük fel, akkor mindegy, ki fogja megnyerni a választást, mert ugyanez lesz. Nem a Fideszt kell legyőzni, az csak egy párt a sok közül. A hazugokat, rablókat, sunyi, geci élősködőket kell legyőzni. Azokat kell eltakarítani, akik stadionokat építenek, miközben emberek éheznek, akik lówellnesst adnak át vigyorgó pofával, miközben emberek üvöltenek a kórházak folyosóin, azokat kell a földbe döngölni, akik templomokra szórják a pénzt, miközben az idősotthonokban nincsen felfekvést megelőző matrac és csontig lerohad a hús a magatehetetlen öregek testéről, azokat kell elzavarni, akik szétrabolják a közpénzt, miközben munkaképtelen embereket löknek ki a munkaerőpiacra egy olyan országban, ahol egy kerekesszékes nem tud eljutni egyik helyről a másikra. Azokat a tolvajokat kell eltakarítani, akik külföldi összeszerelőüzemekkel tosszák tele az országot, miközben egész falvak vegetálnak közmunkából, azokat kell felrúgni, akik nem engedik tanulni a gyermekeinket, akik elüldözik a honfitársainkat.

A Fidesz csak egy párt. Biztosan vannak benne jóindulatú, rendes emberek. A kormány egy szarkupac. Azt kell eltakarítani az összes pondróval együtt, akik ott nyüzsögnek a meleg biztonságban.

A Fidesz csak egy párt. Az MSZP is csak egy párt, a DK is, az LMP is, a Jobbik is és mindegyik, kivétel nélkül. Rajtunk múlik az ország jövője, nem rajtuk. Mi döntünk, nem ők. Mi mondjuk meg, hogy ők mit tegyenek, merre menjenek, nem ők mondják meg nekünk.

Hódmezővásárhelyen a talpára állt a felbillent világ. A polgárok, Kovácsék, Vargáék és Tóték azt akarták, hogy a pártok fogjanak össze a város érdekében és amikor ez megtörtént, Kovácsék, Vargáék és Tóték megmutatták az erejüket. És fenyegetőzhetnek a bűnözők, a vásárhelyiek – ha akarják – meg tudják védeni a saját érdekeiket és meg tudják védeni a polgármesterüket. Mert ki tudnak menni az utcára és el tudják zavarni a francba azokat, akik az ő szolgálatuk helyett a hatalom szolgálatát választják és akár a város érdekeivel szemben is el akarják taposni ezt a döntését az embereknek.

És ezt meg lehet és meg is kell tenni mindenhol az országban. Ha Kovácsék, Vargáék és Tóték megértik végre, hogy ez róluk szól, minden róluk szól, az ország, a pártok és a kormány értük van, a hatalom az övék, akkor nem csak Hódmezővásárhelyen, hanem az egész országban a talpára lehet állítani végre a fejreállt rendszert. És akkortól kezdve az összes párt és az összes képviselő azért dolgozik majd, hogy Kovácséknak, Vargáknak és Tótéknak jó legyen végre és igen, hogy Mészároséknak, Tiborczéknak és Orbánéknak soha többé ne legyen lehetősége a fejükre taposva feljebb jutni.

Csak annyi kell, hogy Kovácsék, Vargáék és Tóték felálljanak a fotelból, kihúzzák a gerincüket, leugassák a képviselőiket, a pártjaikat, ha azok szem elől tévesztették a feladatukat és elmenjenek szavazni. Mert az erő nem az üvöltöző rablóknál van, hanem az eddig csendes többségnél. Nálunk. Éljünk hát vele.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.