Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A selejt maradt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Na, ki tüntette ki emberi jogi díjjal Soros Györgyöt? Ez a szellemes kérdés a 888.hu egyik munkatársának agyából pattant ki. Válasz is van természetesen: A balliberális művészvilág egyik legfőbb botrányhősének, Fischer Ivánnak a bátyja, Fischer Ádám.

Itt tulajdonképpen abba is hagyhatta volna a költő, hiszen letudta a kötelezőt, két sorban teljesítette az elvárást. Van Soros György, van balliberális és bónusznak még botrányhős is. De vagy az elvárás lett több (nem magasabb, ez a kifejezés ebben a kategóriában nem állja meg a helyét), vagy a szerző hajt egy kis fizetésemelésre. Mert folytatta:

Mint ismert, Fischer Ádám annak a balliberális érzelmű Fischer Ivánnak a bátyja, aki köztudottan minden lehetséges alkalmat kihasznál annak érdekében, hogy kinyilvánítsa gyűlöletét a magyarok és az általuk megválasztott kormány ellen.

Nem kétlem, hogy abban a környezetben, ahol ezek a cikkecskék íródnak, ismert és köztudott, hogy Fischer Ádám semmi másról nem nevezetes, mint az elvakult magyargyűlöletről. Abban a környezetben, ahol az aktuális politika elvtelen kiszolgálói léteznek (ez minden korszakra és minden országra érvényes) az egyetlen szempont a seggnyalás mértéke. Aki nem eléggé szervilis, esetleg még kritizálni is meri a hatalom pillanatnyi birtokosainak cselekedeteit, az ellenség. Az ellenséget pedig meg kell semmisíteni.

Az üzenet a híveknek átjött most is. Az üzenet pedig: ezek zsidók. Semmivel sem cizelláltabb ez az üzenet, mint amilyen a hitleri üzenet volt. Íme, a termékeny talajba vetett mag hajtásai a cikk alól:

Fischer Ádám kitüntette Soros Györgyöt…..így megy ez….a néhány ezer éves sivatagi, törzsi összetartás máig élő példája…..sajnos ez is KORRUPCIÓ…..faji alapon működő rasszizmus és durva faji kirekesztés, KISZORÍTÁS, a művészetek és a közélet minden terén….

…………….

Több oldalról is támad a sémita veszedelem!

……………

Remélem ezt a vén koszos zsi ót a migràncsai viszik a sírba. Bár mondjuk siethetnének jobban is egy kicsit. Még jó, hogycan egy Viktorunk aki lezáratta az országot egy keritèssel mert már rég megtelt volna az ország ezzel sok tetves migránccsal. Szép volt Orbán Április után is te maradsz a király!!!? Nincs olyan az indulok között aki veszélyeztetné a Fidesz nyerését.

……………

ez így működik. egy bekerül, felfelé nyal, lefelé tapos akit lehet kitúr és hoz a helyette a fajtabeliket. aztán amikor tele vannak akkor a gyengébb képességeik miatt beindul a mélyrepülés. a numerus clausust se viccből csinálták.. a mai mta vagy biróságok a legjobb példa.

……………

A díszszsidó kitünteti a gazdáját. Én nagyon meglepődtem :DDD

A valóságban, a normális emberek világában az a helyzet, hogy Fischer Ivánt a tehetsége okán ismerjük. Ahogy a testvérét is. Két karmester, akiket a világ minden táján ismernek, elismernek és ünnepelnek, akik előtt nyitva állnak a koncerttermek és operaházak, akiknek a kedvéért zsúfolásig telnek a nézőterek. Nem fogom felsorolni a testvérek díjait, kitüntetéseit, sikereit, sem azt, hogy hány világhírű zenekar és operatársulat művészei érzik megtiszteltetésnek, ha a Fischer testvérek egyike vezényli őket. Másról fogok beszélni. Nem a nagyságról, hanem a kicsinységről, nem a tehetségről, hanem a tehetségtelenségről, nem a sikerről, hanem a reménytelen sikertelenségről.

A fenti egy mondatban lényegében leírtam a kormánypártot. Valószínűleg a sikerének a titkát is ez jelenti. Gondoljunk csak bele, kik alkotják a szellemi holdudvart. Közepesen, vagy annyira sem tehetséges emberek. És mindegy, hogy a politikusaikról, minisztereikről, ideológusaikról, vagy a hozzájuk csapódó művészekről, vagy éppen az őket kiszolgáló propagandistákról beszélünk. Nagyon meg kellene erőltetnem magam, ha egyetlen tehetséges embert meg szeretnék nevezni. A tehetséges emberek, főleg a tehetséges művészek egyik jellemző tulajdonsága az önálló gondolkodás, a szabad szellem. Az pedig nem tűri azt a szoros karantént, amit a kormány maga és hívei köré húz. Ezért van az, hogy mostanra minden ilyen ember elfordult a kormánypárttól. A selejt maradt.

Olyanok, akik a saját képességeik alapján soha nem vitték volna semmire, de támogatással, sok pénzzel körülbástyázva művészeti akadémiát hozhattak létre és vezethetnek, kiállításokon szerepelhetnek, színházat kapnak, rendezőként pompáskodhatnak, koncertlehetőségekhez juthatnak, megjelenhetnek a sajtóban, médiában, kiadják a könyveiket, verseiket. A középszert képviselik, elismerésre kizárólag a hatalom uszályában, komoly pénzügyi háttérrel tudnak szert tenni.

Amilyen a szellemi holdudvar, olyan a támogatói kör is. Parókakészítők, gázszerelők, félművelt, felkapaszkodott senkik húznak komoly anyagi hasznot a szervilizmusukból, az elvtelenségükből. Olyanok, akik normál piaci körülmények között soha nem lettek volna sikeres vállalkozók, mert hiányzik az a szellemi tőke, ami alapvető feltétele a sikernek.

Nem véletlen az sem, hogy a Fidesz szavazóbázisa az alacsony iskolázottságú, többnyire tájékozatlan, a világ dolgaiból keveset értő, ezért bezárkózó, az ismeretlentől félő, azt elutasító, fejlődni képtelen, lényegében meglehetősen sikertelen rétegekből kerül ki. Aki tehetséges – bármiben, legyen az művészet, vagy bármilyen szakma,  tudomány, vagy éppen újságírás – azok nincsenek rászorulva arra a hátszélre, amit a politika adhat. Nincsenek rászorulva, mert önerőből sikeresek, de nem is tűrik el, mert olyan kötöttséget jelent, olyan önfeladást követel meg, amire ezek az emberek nem kaphatók. A tehetségtelenek, sikertelenek viszont két kézzel kapaszkodnak a lehetőségbe, nem tartják túlságosan nagy árnak az önfeladást, ha cserében elérhetik azt, amit saját erőből soha nem érhetnének el. Az külön szánalmas, hogy a legtöbben semmiféle ellentételezést nem kapnak a gerincükért, csupán annak az illúzióját, hogy ők jobbak, többek, értékesebbek pusztán azért, mert egy brancshoz tartoznak. Azzal a hazugsággal fizetik ki őket, hogy joguk van megvetni, gyűlölni mindenkit, aki a karámon kívül él. Szánalmas alamizsna, de működik a dolog.

A kormány a tehetségtelenségből, középszerűségből, sikertelenségből épített magának hatalmat és ide akarja lerántani az országot. Most úgy tűnik, hogy sikerrel, de ez a siker nem tartós. Nem lehet tartós. Ez az út nem visz sehová, megreked a barlang mélyén, elér a falig és nincs tovább.

Már csak azt kellene felismernie mindenkinek, aki nem akar egy ritmusra menetelni, hogy a valódi tömeget és a valódi erőt ők jelentik, nem az a kisebbség, amelyik többségnek kiáltotta ki magát. A kormányváltás kulcsa az önbizalom és annak felismerése, hogy a középszer soha nem lehet erősebb, mint a sikeres, önálló gondolatokra képes, elveiért kiállni kész emberek tömege. Ha ezt megértjük, akkor lesz változás. Ha nem hiszünk önmagunkban, akkor nem lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!