Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem ígérem, hogy szép vége lesz, de vége lesz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Újra megtörtént az, amiről nem gondoltam volna, hogy még egyszer lesz pofája meghúzni a kormánynak. Béremelés címszóval ismét sikerült hülyére venni az egészségügyi dolgozókat. Repkednek a számok: 17% itt, 8% ott, mindenkinek jó lesz, végre megbecsülik azokat, akik mindannyiunk életének megmentésére esküdtek fel. A kormány összes minisztere és államtitkára telekürtölte a sajtót, miszerint meg lehet nyugodni: a szocik rombolása után a Fidesz-KDNP vezette kormány rendbeteszi az egészségügyi rendszert, a benne dolgozók bérének emelésével. Ez az álom a tegnapi napon szertefoszlott, amikor több ezer egészségügyben dolgozó kapta meg a beígért béremelését.

Volt akinek 2, azaz 2 forint extra jövedelem jutott. De voltak szerencsésebbek is! Volt, akinek a kormány által beígért béremelés mértéke elérte, az akár 400 forintot is! Ez ám a teljesítmény kedves barátaim, a gazdaság szárnyal, így van is miből. Mégis mit gondoltatok, kedves kormánytagok, amikor ismét hülyének néztetek több ezer embert? Mit gondoltatok, amikor ismét átvertetek több ezer olyan dolgozót, akik éjt nappallá téve azon fáradoznak, hogy az omladozó és teljes mértékben működésképtelen egészségügyet még valahogy megpróbálják menteni?

Ők azok, akik ellátják a rokonaitokat, ha valami baj éri őket és ők azok, akik soron kívül fogadják a ti beképzelt, népnyúzó, tolvaj csürhéteket. Ők nem havi több millió forintért teszik, amit tesznek. Nem rendelkeznek közpénzen vásárolt szolgálati autóval, sem előjogokkal. Ők azért végzik a munkájukat napról napra, mert úgy érzik, ezzel segítenek, mert nekik kötelességük segíteni. Ezeknek az embereknek az arcába köptetek bele a tegnapi napon, immár sokadszorra.

Több száz milliárdért épülnek stadionok országszerte, hogy olyan focistáknak adjon lehetőséget, akik még andorrai pékektől is képesek kikapni. Őket – noha eddig még nem szolgáltak rá – megbcsülitek, közpénz milliárdokkal tömitek, és Facebook-posztokban dicsőítetek. Ők azok, akikre egy győzelem esetén olyan büszkék vagytok, mintha a világbajnokságot nyerték volna meg, noha csak Albániát győzték le kínkeservesen. Számotokra ők azok, akik megérdemlik a milliárdokat, a mentősök, nővérek és ápolók nem ilyenek. Ők csak közszolgák, szolgái egy elnyomó hatalomnak.

Hülyének nézitek őket hétről hétre, hazugnak kiáltjátok ki őket, miközben minden egyes egészségügyben dolgozóra kincsként kellene tekinteni. Úgy bántok velük, mint az alattvalóitokkal, noha nekik köszönhető, hogy még nem omlott össze az egészségügyi rendszer teljesen. Hazug, tolvaj, senkiháziak vagytok, akik azt érdemelnék meg, amit Vathy Zsuzsa kapott. Azt, hogy az élet pofán verjen, és végre rádöbbenjetek: tönkretettetek mindent, amihez csak hozzányúltatok.

Elég volt az ígérgetésből és elég volt a kényszeradományokból! Eljött az ideje annak, hogy a népharag elsöpörje a hatalmatokat. Betelt a pohár az iskolákban és betelt a pohár a kórházakban. Elegünk van belőletek határon innen és határon túl. Így, vagy úgy, de véget fog érni a kormányzásotok, mert a nép ugyan tűr egy ideig, de még ez a birkatürelem is véges. Nem ígérem, hogy szép vége lesz, de vége lesz. Támadhat titeket az Unió, Soros György, de akár az ENSZ is, félnetek mégsem tőlük, hanem a saját, átvert, kifosztott és semmibe vett népetektől kell, mert végső soron ők a hatalom birtokosai és nem ti. Ezt véssétek jól az eszetekbe!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.