Február 29,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ezek egymást nem hagyják az út szélén, csak az ország lakóit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,275,005 forint, még hiányzik 1,724,995 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ha az ellenzék lehetőséget kapna, akkor legyengítenék Magyarországot, és egy gyenge Magyarország nem tudna védekezni sem az illegális migráció, sem a politikai nyomás ellen.

Ezért mondjuk azt, hogy az ellenzék vezetői gyengék ahhoz, hogy megvédjék Magyarországot.

Hidvéghi Balázs veretes gondolatai gyakorlatilag a Fidesz választási programját foglalják össze. Most tekintsünk el attól, hogy ezek nyilván nem Hidvéghi gondolatai, ha vannak is neki ilyenjei, nem azokat mondja el, hanem a kommunikációs stáb által összelapátolt propagandát. Az a dolga, azért kapja a fizetését és azért kapta asszonypajtással együtt Matolcsy alapítványától a havi 300 ezer forintos ösztöndíjat, ameddig ki nem derült és botrány nem lett belőle. Majd kárpótolja valahogy a párt, nem tartok attól, hogy a nyomor ólálkodik a háza táján. Ezek egymást nem hagyják az út szélén, csak az ország lakóit.

A Fidesz erőt akar demonstrálni. Így szokott az lenni, amikor teljesítményt, hozzáértést, fejlődést, erkölcsi tartást, szociális érzékenységet, becsületet nem tudnak felmutatni. Akkor óbégatni kezdenek, hogy mennyire erősek. Kihez képest? Az ellenzék mit takar az ő fogalmaik szerint? Az ellenzéki pártokat? Azokkal nem nagyon kell harcolni, elég arra figyelni, hogy több párt tíz százalék körül legyen és lehetőleg ne fogjanak össze túl sokan. Az már elég is ennek a bandának a hatalomban tartásához.

Az igazi ellenzék nem a parlamenti büfében zabálja a szendvicset a kormánypárttal egy ritmusra csámcsogva. Az igazi ellenzéket a gondolkodó emberek tömege jelenti. A Fideszt nem a parlamenti pártok tudják leváltani, hanem azok az emberek, akik felfogják, hogy micsoda pusztító bűnbandát szabadítottak magukra akkor, amikor nem akadályozták meg ezeknek az alakoknak a hatalomra kerülését. Az igazi ellenzék – az emberek – faluról falura, városról városra haladva tudják visszafoglalni az országot.

A kormány nem erős. Konkrétan gyáva szarokból álló gyáva szar. Az egyik a felesége szoknyája mögé bújik, a másik az anyja, a kiskorú gyereke, vagy éppen a régi, azóta már megtagadott barátja háta mögött sompolyog. A miniszterek elnöke gyáva ahhoz is, hogy kiálljon a sajtó elé és kérdésekre válaszoljon, de még ahhoz is, hogy a parlamentben feleljen a kérdésekre. Függöny mögött bujkál, a házelnök védelmére szorul, Havasi Bertalan pelenkahordozó közelségére van szüksége, vagy éppen gyáván elmenekül, ahogy tette ezt az előző rendkívüli parlamenti ülés alkalmával, amikor a képviselők a suttyomban befogadott menekültekről akarták kérdezni, de ő bátran vonatra ült és a retkes hátizsák mellől vigyorgott diadalmasan. Vagy ahogy teszi ezt most is, amikor Bulgáriába rohan, nehogy kérdést lehessen hozzá intézni.

De megmutatkozik a gyávasága akkor is, amikor elsunnyog a valahogy mégis feltett kérdések elől és válasz helyett a papírjára felírt személyeskedésekkel és legalja kocsmadumákkal súlyosbított baromságokat olvassa fel. Még azt se saját erőből, hanem előre megírt cetliről.

Miféle bátor miniszterelnök az, amelyik csak gondosan megválogatott közönség előtt tud szónokolni, mégpedig úgy, hogy a területet körbe kell keríteni fekete fóliával, annyira fosik a kint rekedtektől? Miféle bátor miniszterelnök az, amelyiknek több biztonsági őrre van szüksége, mint az Egyesült Államok elnökének? Ugyan kérem, az ilyen ember nem bátor, hanem szánalmasan gyáva. A minisztereivel együtt, akik pont úgy menekülnek, inalnak és sündörögnek el a kérdések elől, mint a főnökük.

Gyáva, ostoba, hozzá nem értő, korrupt gazemberekből nem lesz erős kormány. Hogy is lehetne? Csak gyáva, ostoba, hozzá nem értő, korrupt kormány lehet az ilyen alkotórészekből. Aki erős, az nem ordibál, hogy ő erős. Nincs rá szüksége.

Magyarországot jelenleg egyetlen dologtól kell megvédeni. A beszari, tolvaj kormánytól. Attól a kormánytól, amelyik most halálra van rémülve attól, hogy akár el is veszíthetik a többséget. Mert ha így lesz, tök mindegy, milyen háttéralkukat kötnek melyik parlamenti pártokkal. Ha azok erőtlenséget éreznek, úgy fogják felrúgni a megállapodást, mint hülyegyerek a vizes vödröt. Akkor pedig nem a migránsok fogják lerohanni az országot, hanem a nyomozó hatóságok, akik esetleg kíváncsiak lesznek arra, miből épített kastélyt az ügyvéd úr Lázár anyuka földjeinek közepébe; miből vásárolt Rogán nagyi luxusnyaralót; hogyan jutott Orbán apuka a bányáihoz és állami megrendelésekhez; mitől volt olyan nagyon okos Tiborcz István, hogy mára milliárdos lett, holott mielőtt megakadt a nemzet lábának szeme rajta, a segge lógott ki a gatyából; hogy okosodott meg a felcsúti gázszerelő attól a pillanattól kezdve, hogy Orbán került hatalomra, miközben az azt megelőző negyvenvalahány évben nem fénylett fel az intellektusa; miből telik Rogánéknak arra az életvitelre, amire pedig nem futná a jövedelmükből. És ez még csak töredéke annak, ami elő fog bukkanni a látszólagos feledés homályából. Elég, ha az első dominó megdől, az ránt magával mindent és mindenkit.

Ettől fosik az egypárti kormány, ezt akarják meggátolni mindenáron. Nem bátrak ők, hanem bokáig be vannak szarva. Nem erősek, hanem gyengék, mint a lepkefing a langy tavaszi szélben. Márpedig amikor eljön az idő, a nyamvadt kerítésük sem fogja megvédeni őket semmitől. Akkor a most olyan hűséges szolgák úgy szertefutnak, mint a csótányok. Érdekes lesz megfigyelni, hogy a meggyőződéses szolgák mivel fogják magyarázni a viselt dolgaikat, a napról napra hazug mocskolódók véleménye hogy fog megváltozni, hogyan fogják letagadni mindazt, amit most még üvöltve védelmeznek. Érdekes műsor lesz az is.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!