Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Előrehozott csalás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Noha a mai nap egy újabb nap a tegnapihoz képest, ez a kormány értékelése szerint mégsem változtat semmin. A már hónapok óta skandált, rongyosra kínozott szlogeneiket ma is ugyanúgy puffogtatják, mint korábban minden áldott nap. A horizonton pedig újabb ellenségek tűnnek fel, akik a nemzet megrontásán serénykednek. A mai napra az E.On jutott, mely nemzetünk birkózója szerint megpróbál beleszólni a választásokba. Történt mindez azután, hogy bejelentették, mivel a gáz világpiaci ára csökkent, ezért azt ők is olcsóbban kívánják adni a fogyasztóknak. Mocskos multik, ugye?

Ezzel ismét bebizonyították, hogy azt szeretnék ha a Fidesz kiváltsága lenne minden népjóléti intézkedés. A választások érkeznek, ők pedig nyilván akkorra tartogatják az aduászukat, egy újabb rezsicsökkentést. Noha a gáz világpiaci ára már bőven olcsóbb, mint az idehaza megállapított, a magyar állam valahogy mégsem sietett annak csökkentésével. Ez ugyanis nem volt érdeke. A kormánynak tudniillik nem az a fontos, hogy az emberek valóban kevesebbet fizessenek a gázért – legyen akár kampányidőszak, akár nem – hanem az, hogy ezt az árcsökkentést egy tökéletes időpontban jelenthessék be úgy, hogy azt mintegy ajándékként adhassák át a választópolgároknak.

A kormány megpróbál mindent, amit csak lehet a saját céljai elérése érdekében felhasználni. Legyen az közpénzen vásárolt adomány a rászorulóknak, kamu rezsicsökkentés vagy épp Erzsébet-utalványok ezrei. A cél minden esetben a szavazatvásárlás, és véletlenül sem az emberek megsegítése. Ezzel azt hiszem, mindenki tisztában van. A magyar kormány teljes mértékben leszarja az embereket, felőlük halomra dögölhetünk a sürgősségi osztályok váróiban, a lényeg számukra: ha netán túléljük, rájuk szavazzunk.

Németh Szili ma olyan kijelentést tett, hogy ahhoz valószínűleg még ő sem elég ostoba, hogy el is higgye:

A magyar választási rendszer egyforma lehetőséget biztosít a legkisebb és legnagyobb pártnak is, egyforma a pénzügyi támogatásuk és a hirdetési piachoz is egyformán férnek hozzá.

Ez pont akkora hazugság, mint hogy Polt Péter vagy épp Áder János függetlenek lennének. A Fidesz közpénzt felhasználva vásárol magának szavazatokat. Ez ugyan törvénytelen, de miért is akadályozná ez meg a kormánypártot? A törvényeket ők maguk írják, így nincs olyan, amit ne tehetnének meg a törvény betűjére hivatkozva. Ami minden más párt esetében tiltott pártfinanszírozás, választási csalás lenne, az a Fidesz-KDNP számára népjóléti intézkedés.

A két hét múlva esedékes hódmezővásárhelyi polgármester-választáson is mindent megtesz a Fidesz és külön Lázár János azért, hogy mindenképpen ők legyen azok, akik győztesként jönnek ki a csatából. A miniszter „húsvéti ajándékot” osztogat a városban, hogy tudtára adja minden ott lakónak, jobban teszik ha rájuk szavaznak.

Azt kérem, mindenki tartsa vissza magát, és ne sértse meg a hódmezővásárhelyi nyugdíjasokat azzal, hogy azt állítja, a 10 ezer forintos utalvánnyal szavazatot lehet tőlük venni.

Mi ilyet nem is állítottunk, ellenben ezek szerint, a kormány valami ilyesfajta reményeket fűz az akcióhoz. A kiosztott alamizsnát a kormánypárt azzal magyarázta, miszerint óriási mértékű, 416 milliós költségvetési tartalékot halmozott fel a város, amiből egyszerűen nem tudtak nem adni az idős választóknak. Ez az a város, mely Lázár János regnálása alatt nem kevesebb, mint 22.5 milliárd forint adósságot halmozott fel, amit 2014-ben a magyar lakosok fizettek ki zsebből.

Lázár János városában új templom épül, iskolák és utak újulnak meg, így a helyi választások előtt pár héttel. A miniszter nem rest támogatni a Fidesz jelöltjét Hegedűs Zoltánt sem annak iskolai kampányrendezvényein. Annak ellenére sem, hogy korábban maga Lázár jelentette ki, hogy ők bizony nem visznek választási kampányt az iskolákba.

A Fidesz helyi jelöltje szerint nem lesz vita, a teljes ellenzék által támogatott Márki-Zay Péterrel, Hegedűs szerint ugyanis nem vitázik hazug emberrel, aki gyűlöletet szít a városban. Hogy ezt miből sikerült leszűrnie ennek a csodálatos embernek, az titok. Eddig ugyanis ha feszültségkeltésről, gyűlöletszításról volt szó, azt pont ők részesítették előnyben. Azzal megkoronázva ezt az gusztustalan kampányt, hogy a helyi plébánost kérték fel a Márki-Zay Péter elleni uszításra. Nem máshol, mint a helyi templom falai között.

Az idei választás a történelem egyik legundorítóbb választásának ígérkezik, már most látszik, hogy a kormánypárt nem ismer határokat. Hódmezővásárhely pontosan megmutatja, mire számíthatunk áprilisban, ha a kormánypárt a vesztét érzi. Áttiporva mindenen és mindenkin, a választási csalástól sem visszariadva lehetnek képesek bármire, amit szükségesnek éreznek egy esetleges győzelem eléréséhez.

A választás tétje az, hogy Vásárhely nyertes város, vagy vesztes város lesz-e. Ha Hegedűs Zoltán vezeti a várost, akkor Vásárhely nyertes város lesz, ha nem ő, akkor a város polgárai vesztesek lesznek, mondta Lázár.

Mi ez, ha nem nyíltszíni zsarolás? Mire számítson Hódmezővásárhely Márki-Zay esetleges győzelme esetén? Retorziók, elvonások és büntetések időszaka következik? Lázár János a saját városának lakóit is képes lenne megbüntetni azért, mert nem az ő jelöltjükre szavaznak. Ha ezt kicsiben képesek megtenni, ugyan mi tartaná vissza őket attól, hogy a teljes ország lakosságával megtegyék ugyanezt? Készüljünk fel a legrosszabbra, kedves barátaim!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.