Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Gyurcsány Ferenc őszödi bankszámlája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Finomhangolnak a fiúk. Miután tömegesen ráugrottak Gyurcsány Ferencre és az ő Ausztriában rejtegetett pénzére, kissé módosítani kell a nagy leleplezést. Azt, amit a Magyar Idők és az Origo (valamint a Ripost, a PS és a 888 is) tényként kürtölt világgá. Időközben kiderült, pontosabban a DK tájékoztatta a közt, hogy nincsen szó rejtegetett pénzről. Az van, hogy Gyurcsány Ferencnek 605 millió forintos kötvénycsomagban van pénze, aminek egy részét egy osztrák bank kezeli. Ez pedig benne van a vagyonbevallásában.

Most az történik, hogy jönnek a háromnevű fideszes szakértők és elmagyarázzák. Mármint azt, hogy igaz ugyan, hogy Gyurcsány nem dugdossa a pénzét, de ettől függetlenül is egy aljadék, mert nem magyar bankban tartja a befektetései egy részét és az micsoda mocsok dolog.

A most kiszivárgott hírben nem az egykori szocialista miniszterelnök vagyona a meglepő, hanem annak részben külföldi kihelyezése – mondta lapunk megkeresésére Mráz Ágoston Sámuel. A Nézőpont Csoport vezetője rámutatott: bár Gyurcsány nem titkolta el a pénzét, de korábbi szavaival élve nem bontotta ki az igazság minden részletét. (Magyar Idők)

Azonban aki ismét kormányra akar kerülni Magyarországon, miért nem magyar bankban tartja a pénzét? Milyen bizalmat fektet abba az országba, ahol “milliárdos lett”? – kérdezte Boros Bánk Levente politológust csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Én biztos vagyok abban, hogy itt nem egy tévedésről van szó, amit most próbál a kormánypárt lakájmédiája elkenni. Szerintem egészen pontosan tudták az első perctől kezdve, hogy nincs semmiféle leleplezés, sem rejtegetett vagyon külföldön. Azonban a hívek, akik a tőmondatos üzeneteket értik, megértik az első körben kiadott bombahírt: Gyurcsány külföldön dugdossa a pénzét! A rohadék. Ezt ők olvasták, látták, megjegyezték, megbeszélik egymás között. Beleégett a memóriájukba.

Ez a második, már finomított változat el sem jut hozzájuk, vagy ha el is jut, nem üti át a meg nem értés falát. Legfeljebb annyit fognak fel belőle (a cél is ez egyébként), hogy lám, mégis mekkora simlis alak Gyurcsány, mert a magyar bankok nem felelnek meg neki (itt jól jön a fenenagy nemzeti büszkeség, amit a kormánypárt évek óta erősít) és már nem is gondol arra a hívő, hogy tegnap még gyűlölni kellett a bankokat, mert külföldi tulajdonban vannak.

Arra főleg nem gondol a drágaszép, foggal-körömmel-fideszes, hogy a szektavezér kedvenc parókakészítője, bizonyos Vajna mekkora összegeket tol ki az országból, hogy ugyanennek a szektavezérnek a gyerekkori szotyolapajtása és jelenkori páncélszekrénye micsoda milliárdokból vásárol villákat és focicsapatokat külföldön, vagy hogy Rogán Antal kifejezetten külföldi tulajdonú offshore cégekkel seftel, amikor a letelepedési kötvényekkel házal. Sőt, Lázár János román cége is szép csendesen feledésbe merült. Ugyanez a hívő szó nélkül beveszi, hogy a bálványa éppencsak meg tud élni a fizetéséből, miközben milliárdost csinált az egész rokonságából. Annak pedig a gondolata is távol áll a csirkefarháton drillezett alattvalótól, hogy belegondoljon: uniós polgárként bárkinek joga van ott tartani a pénzét, ahol akarja. Amennyiben azt legálisan szerezte, bevallotta, megfizette a kötelezettségeit, senkinek semmi köze hozzá, hogy osztrák, román, vagy francia bankban tartja a vagyonát.

Ez most pontosan olyan, mint az őszödi beszéd, csak pepitában. Semmi másról nem szól, mint arról, hogy a fideszes propagandagépezet hazudik valami orbitálisat – most Gyurcsányról, mert tőle láthatólag jobban retteg Orbán, mint bárki mástól -, amiről pontosan tudják, hogy hazugság, de megéri, akár még egy, vagy több elvesztett per árán is. Hasonló módon gyilkolták le Bajnai Gordont a libákkal. Az a hír eljutott mindenkihez, hogy Bajnai mekkora szemét, kifosztotta a libatenyésztőket, öngyilkosságba kergette őket. Annyira jól sikerült, hogy még a nem-fideszesek nagy része is így hiszi a mai napig. Azt már ők sem tudják – és nem is érdekli őket – hogy Bajnai nagyon részletesen leírta és elmondta az igazságot és perek tucatjait nyerte a rágalmazókkal szemben. Annak nem volt hírértéke és nem is érdekelt senkit. Őt sikerült külföldre üldözni, Gyurcsányt meg nem.

Félre ne értse senki: nem voltam, nem vagyok és nem is leszek Gyurcsány Ferenc követője, de még kedvelője sem. De ez nem is erről szól, hanem az igazságról és hazugságról. És a kormánypárt mocskos, de hatékony módszereiről.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.