Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Szellemtelen, jellemtelen és esetenként névtelen megélhetési firkászok fogják ontani magukból a mocskot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap tüntettek a diákok a fővárosban. Normális oktatást szeretnének. A kulcsszó a normális lehet, mert az Origo nevű propaganda kiadvány már tegnap, a tüntetés napján megírta azt a szemetet, amit nehéz lesz alulmúlni. Bár ma egészen biztosan lesznek még indulók bőséggel, ezt most még nem látom, mert a hajnal sem hasad ezen sorok írásakor.

A diákok (pontosabban a diákok háta mögött álló ellenzéki politikusok és Soros-szervezetek) óriási csalódására, alig lézengtek a Kossuth téren.

Így kezdődik az Origo mocsárgázos irománya. A nevét persze senki nem adta hozzá, bár ez lehet puszta feledékenység, mert csak a szöveget kapták meg a pártközpontból, nekik kellett volna saját erőből szerzőt kreálni, de elfelejtették. Mindegy is.

Sikerült fotót mellékelni a hazugság illusztrálására (köszönet az MTI-nek). A felvétel jóval a meghirdetett kezdés előtt készült, de ezt elfelejtették jelezni az MTI-n is, az Origon is.

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Nem fogok most a tüntetésről írni, ezt bizonyára megteszik a kollégáim. Én csak arra szeretném felhívni a semennyire nem tisztelt pártkatonák és rímfaragók figyelmét, hogy legalább a gyerekeket nem kellene ilyen aljas módon mocskolni. Normálisabb, szabadabb, versenyképesebb oktatást akarnak, amihez joguk van. Ennek a követelésüknek hangot adnak, amihez szintén joguk van. Egy jobb oktatási rendszerből használható tudással kikerülő fiatal az egész országnak nyereség. Ez nem Soros György érdeke, hanem a mindenkori társadalom és Magyarország elemi érdeke.

Ezeket a fiatalokat nem kell senkinek sem lázítani, mert benne vannak a rendszerben, látják a problémákat és elég okosak ahhoz, hogy felismerjék a bajokat. És elég bátrak hozzá, hogy felhívják erre a figyelmet. Ha mi, az ő szüleik, nagyszüleik, vagy akár idősebb testvéreik elég okosak és bátrak lettünk volna évekkel ezelőtt, akkor nem nekik kellene most utcára vonulniuk. De nem voltunk elég okosak és elég bátrak. Akik igen, az előző diáktüntetésen, azok magukra maradtak, végül sikerült a Fidesznek felszalámizni, megfélemlíteni, megvásárolni őket. Ez itt már a következő generáció.

A mi testvéreink, gyerekeink, unokáink. Illene ezt észben tartani a közpénzből fideszcseléd firkászoknak is, amikor elkezdik mocskolni, sárral dobálni őket azért, mert ezt kapták utasításba. Akkor is erre kellene gondolniuk, amikor leírják a hazugságaikat, rágalmaikat, amikor személyében próbálják támadni a tüntetés egyik-másik résztvevőjét. Mert ez fog történni, ez egy pillanatig sem kétséges.

Mindenki, aki a Fidesz korlátlan hatalmára a legcsekélyebb veszélyt jelenti, aki a maffiózók, tolvajok, strómanok, feneketlen bendőjű rablólovagok hálózatát érzékenyen érinti, annak nekitámadnak a dögevők. Haladéktalanul. Szellemtelen, jellemtelen és esetenként névtelen megélhetési firkászok fogják ontani magukból a mocskot, mert ezeket a fiatalokat is le kell rántaniuk a saját szintjükre. Ehhez mindent és bármit felhasználnak, ahogy szoktak.

Nem kellene. Legalább most az egyszer szembe kellene szegülni a paranccsal. Hagyni kellene ezeket a gyerekeket, a mi gyerekeinket, hogy kiharcoljanak maguknak egy jobb, szabadabb oktatást. Hátha abból majd kevesebb fogalmatlan, gerinctelen, elvtelen félanalfabéta fog kikerülni. Igaz, akkor elfogynak a fanatikus rajongók, a bármilyen hülyeséggel megetethető hívek, a tőmondatok ismételgetésével manipulálható masszalakók. És ha ők elfogynak – na jó, soha nem fogynak el, mert van, aki eleve úgy születik, de nem akkora arányban, mint ahogy az most előfordul – akkor ki talál derülni, hogy Orbán nem szabadságharcos, hanem csak egy félművelt, gyáva, hazug és kapzsi felkapaszkodott focista, a körülötte lihegő tányérnyalók éppen olyan gyáva, hazug és telhetetlen senkik. Ez a veszély benne van a változásban, de nem kell aggódni. Mire az oktatáson végigcsattog egy reform, az illető urak és hölgyek már remélhetőleg a beszélőig hátralévő időt számolgatják, a névtelen, mindenre kapható firkászok pedig jó levegőn, madárfütty közepette gereblyézik az árok partját. Ott talán nem okoznak nagyobb kárt.

A fiataloknak bátorságot és kitartást kívánok. Ne engedjétek megtörni a lendületet. Kiabáljatok, ugráljatok, forgassátok ki a molyette bundájából ezt az egész szarságot. És – ez csak egy tanács – ne engedjetek mikrofonhoz egyetlen tanerőt sem, aki nem tud megfelelően artikulálni, viszont kobozzátok el minden felszólalni szándékozó felnőttől a 98 oldalas szónoklatát. Bármennyire a jó szándék vezeti is az illetőt. És ha esetleg – az ördög soha nem alszik – valaki úgy kezd egy mondatot a színpadon, hogy és most fogjuk meg egymás kezét és közösen énekeljük el a … ezen a ponton gyöngéd, de határozott mozdulattal vezessétek le a színpadról.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.