Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bárkiből lehet terrorista, vagy a magyar nép ellensége, ha nem figyel eléggé

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahmed H. pere a tegnapi napon, a megismételt elsőfokú eljárással folytatódott. A férfit terrorcselekmény bűntettével vádolják, ami alapján 2016-ban tíz év fegyházbüntetésre ítélték, ám ezt a döntést a szegedi ítélőtábla hatályon kívül helyezte. A szír férfi, akit felesége és gyermekei már több mint egy éve hiába várnak haza, január végén számíthat ítéletre. Ahmed H. ügye megosztotta nem csak a hazai, de a nemzetközi közvéleményt is. Noha a per nem egyszerű és sokszor ellentmondásos, egy dolog egyértelműnek tűnik. Nevezetesen az a tény, hogy Ahmed H. ügyét a kormány saját céljai megvalósítására használja fel.

A történet még 2015-ben kezdődött, amikor is a már Cipruson élő Ahmed H. – nyelvtudását felhasználva – a szíriai háború elől menekülő családjának szeretett volna segíteni. Ezt azért is fontos leírni, mert sokan nem értik, ha rendelkezett európai uniós útlevéllel, akkor mit keresett a határ szerbiai felén, farkasszemet nézve a magyar rendőrökkel.

Visszatérve a történethez: családjával együtt 2015. szeptember 16-án megérkeztek Röszkére, ahol határzárral találták szembe magukat. Az addigra már több ezer fősre duzzadt tömeg nem értette a kialakult helyzetet és egyre frusztráltabbá vált. A várakozás oka egy, még aznap hajnalban életbe lépett törvény volt, mely megtiltotta és súlyosan szankcionálta az illegális határátlépést. Amit korábban még engedélyeztek – de legalábbis elnéztek – a hatóságok, az aznap éjféltől már börtönnel büntetendő cselekedet volt.

Fel lehet persze tenni azt a kérdést, hogy miért viselkedtek úgy, ahogy a határon feltorlódott menekültek a rendőrséggel szemben, azonban erre szerintem mindenki tudja a választ. El lehet ítélni a kődobálókat, – sőt nem csak lehet, hanem el is kell ítélni -, azonban a körülményeket sem árt figyelembe venni. Adott egy csoport, mely több ezer kilométer megtétele után, karnyújtásnyi távolságra egy élhető jövő lehetőségétől, egy több méter magas kerítéssel, és annak magyar felén több száz rendőrrel találja magát szembe. A várakozás miatti frusztráció egyre feszültebb helyzetet alakít ki, mely idővel egy robbanásponthoz érkezik, ahol elszabadulnak az indulatok.

A szerb oldalról egy tucat menekült kövekkel kezdi dobálni a határ magyar oldalán felsorakozó rendőröket, akik könnygázzal és vízágyúval válaszolnak. Megkezdődik a csak „röszkei csata” néven elhíresült esemény, mely mindkét oldalon több tucat ember sebesülésével ér véget. Az események híre bejárja a hazai és világsajtót egyaránt. Felkelésről, háborús helyzetről cikkeznek a kormányközeli lapok.

Három nappal a „röszkei csata” után a győri vasútállomáson a TEK 30 fővel lecsap egy ott álló szerelvényre, ahol őrizetbe veszik, az azóta Ahmed H. néven elhíresült szír férfit. Akkor még csak tiltott határátlépés minősített esetével gyanúsítják a férfit, terrorcselekményről szó sincs. Orbán Viktor azonban egy nappal korábban, a Kossuth rádió 180 perc című műsorában a következőket mondja:

Magyarországon is most már azért nyíltan beszélünk róla, hogy fogtunk terroristát, tehát tudjuk azt, hogy kik szervezték a magyar állammal szembeni támadást szerb területről, megvannak a fényképeik. Be vannak azonosítva, van, akit el is fogtunk, mert behatolt magyar területre, azonosított terrorista, azt is látjuk az elemzésekből, legalábbis én ma reggel láttam, hogy az akciót egyfelől arab, másfelől angol nyelven irányították hangosbemondókból, megszervezett médiaháttérrel. Ezeket mind látjuk, ismerjük, ezeket mind felderítjük. Tehát ez jól mutatja, hogy nem egyszerűen bevándorlási problémáról beszélünk, hanem itt most már komolyan kell beszélni a fenyegetettségről, a veszélyről és a terrorizmusról is.

Ezzel a pár mondattal pedig kezdetét veszi az a máig tartó időszak, amikor a menekültből migráns, a migránsból pedig terrorista lesz. Noha a mai napig nem bizonyított, hogy Ahmed H. a tiltott határátlépésen és kődobáláson kívül – melyek természetesen büntetendőek – terrorcselekményt követett volna el, ez azonban nem fontos sem a magyar kormány, sem az őket kiszolgáló álsajtó számára. Ahmed H. ügye okot adott a tömeges bevándorlás okozta rendkívüli állapot kihirdetésére. Okot adott a Soros György elleni gyűlöletkampányra, akinek a kormány szerint tervei vannak arra, hogy a határkerítést lebontva menekültek millióit hozza Magyarországra. Ameddig nem születik ítélet a szír férfi perében, addig ez a rémtörténet tökéletesen felhasználható a kormány propagandájához.

Orbán Viktor és csapata terroristát fogott, megvédte az országot, megvédte a gyermekeinket. Európa védőbástyája ő, aki a keresztény hagyományokat ápolva, garantálja az egész kontinens jövőjét. Nem állítom hogy Ahmed H. ártatlan lenne minden vádpontban, hiszen valóban tiltott határátlépést követett el és valóban köveket dobált – ezt maga is elismerte –  a határ magyar oldalára. Azonban az, hogy ezért terrorizmus vádjával kelljen felelnie, egyértelműen felháborító.

Ahmed H. – legyen bármi is az ítélet – a magyar emberek többsége számára terrorista marad örökre. Ezzel pedig a kormány elérte célját, hiszen a bírósági ítélet hiányában is lebegtetett terroristázással a gyűlölet csíráit elvetette a magyar társadalomban. Mint ahogy a nem létező Soros tervre épített gyűlöletkampánnyal jó eséllyel meg fogják nyerni a tavaszi választásokat, úgy remélnek akár egy évtizedre is börtönben látni egy családapát, aki legrosszabb esetben is kődobálásáért és tiltott határátlépésért vonható felelősségre.

A magyar kormány számára már nem jelent morális problémát ártatlan emberek megbélyegzése, vagy jogtalan börtönbe zárása sem, ha azzal szavazók ezreit állíthatják maguk mellé. A hatalom megtartása érdekében bármire képesek, ezt ne felejtsük el a választásokhoz közeledve. Bárkiből lehet terrorista, vagy a magyar nép ellensége, ha nem figyel eléggé. Készüljünk fel a legrosszabbra, hiszen a hivatalos kampányidőszak még el sem kezdődött.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.