Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Mennyire jó lenne legalább egyszer az életben belenézni abba a leokádott tükörbe

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Bármit bármikor eladnál kicsike sarzsiért, ami nem is lenne baj, tele van a világ ilyenekkel, még beteges nárcizmusod sem újdonság… A baj az, hogy te betegebb vagy, sajnos, és nárcisztikus elmebajod megalomániával, cezaromániával súlyosbított. 

Persze tudjuk, mit jelentett neked a „nemzeti radikalizmus”. Primitív, lumpenproli zsidózást, dzsipózást, ahogy Apáti Pisti képviselőtársad böfög abban a rádióban a cigányokról, hogy „amikor beindul a párzási időszak…”.

Ti, ahányan vagytok, fel vagytok már írva a faluvégi bögrecsárdák rötyijének falára, exkrementummal. (…) Ott térdelsz most, Vona, eltátott szájjal, a Pongrácz fivér emlegette társaság (kommunisták és reformkommunisták, bármit is jelentsen ez – szerk.) előtt, és felajánlod szolgálataidat. Beülsz a Heller Ági néni ölébe is, épp most vágtad fel a karácsonyi kettős kereszteket, hogy legyen mivel bedurrantani a Spinoza-ház kandallójába.

A kettős kereszt is álságos, ócska képmutatás volt, meg ez is az. Minden az. A hülye nyílt leveleid, a parlamenti idegrohamaid, a hülye szavazásaid, a kamerába nézve elkövetett okádásaid, a hisztériáid, az egész femin, elmebeteg lényed. Egy igazi vonás van még benned, Vona. Ahogy pislogsz kifelé egy szétcsúszott, moral insanity alkoholista zsebéből, és várod a csodát egykorvolt pártod romjai felett. Na, az még valódi. És az is marad.

A fent idézett első bekezdés után lehetne egészen nyugodtan az az érzésem, és bárki másnak is lehetne nyugodtan ez az érzése (a teljes művet nem ismerve), hogy a nemzet aranyszájú publicistája (mert ki másról lehetne szó) végre fején találta a szöget, kiegyenesedett a gerince, kijózanodott az elmúlt nyolc év utáni elmúlt nyolc év után, és országos cimborájáról festett megvilágosodás által sújtott jellemrajzot. Igen, a szétcsúszott moral insanity pláne tökéletesen stimmelne. De nyilván nem stimmelhet, hiszen a nemzet aranytollú publicistája magából kikelve nem Orbán kartárspajtásbajtárselvtársat gyepálja, hanem kit? Na, ugye.

Nem állítom, hogy nem  éreztem átmeneti elégedettséget, és nem dőltem hátra egy pillanatra kávét szürcsölgetni. Mert valójában ez egy annyira szép pillanat, hogy megkönnyezni is érdemes volna. Ha annyira humorunknál lennénk. De nem vagyunk. Az óráról órára elmérgesedő Fidesz-Jobbik háború talán legnyomorúságosabb szakaszába érkeztünk ezennel. Amikor a Fidesz antiszemita és cigányellenes (nem a díszcigányról beszélek, nyilván) húrok pengetésével megbízott független újságírója udvari szócsöve és nagy tiszeletben álló megmondóembere a primitív rasszizmust és antiszemitizmust hányja az antiszemitizmus és rasszizmus úttörőjének fejéhez. Mert ha valakinek van erre erkölcsi felhatalmazása, az éppen ő, a nemzet aranyszájú-tollú-hangú énekesmadara.

Annyira kínos volna felemlegetni az orgoványi erdőt a kollektív leállatozással összekötő tengely felejthetetlen passzusait a méltán – fideszes – köztiszteletnek örvendő propagandász vonatkozásában, hogy nem is fogom ide felsorakoztatni ezeket. Az internet felejteni nem akaró sötét bugyrai tele vannak eme örök és tanulságos evidenciákkal.  A simicskázást meg végképp nem említem, az annyira szánalmas, hogy tényleg egyetlen szót sem érdemel.

Az viszont annál inkább szót érdemel, hogy amit látunk, az tényleg van: az egyik elvtelen köpönyegforgató a másik elvtelen köpönyegforgató szemére pakolja a hányást, és a leginkább megvetett, kirekesztett, szitokszóvá züllesztett etnikai csoportok feje fölött átkiabálva védi tőle azokat, akiket korábban mindketten, ugyanolyan élvezettel, de legalább páros lábbal rugdostak. ezt látni. Hogy a köztudottan egyenes gerincű, mindig, minden körülmények között következetesen fröcsögő, erkölcsi vonatkoztatási pontként funkcionáló fegyverhordozónak hogyan kell életműve alappilléreit szemen köpni azért, mert a Párt legfőbb érdeke pillanatnyilag ezt kívánja.

Jó lehet így élni. Hogy a cigányok fizikai megsemmisítését helyeslő aranytoll, aki Balog Zoltán ájtatosságügyi fődilettánssal szemben mindig pontosan el tudta dönteni, hogy a cigányság nem rejtett erőforrást és értéket, hanem kártékony élősködők csürhéjét jelenti, most a politikai Ügy érdekében majdhogynem gyalázatosnak véli azt a szintén nem felejthető jobbikos lumpenproli tempót, amelynek valójában ő a koronázatlan királya.

Csodálatosan gyomorforgató metamorfózis(ok) ez(ek) ebben a méltatlan háborúban, amelynek ugyanúgy nem lesznek ártatlan áldozatai, ahogy egyetlen másik háborúnak sincsenek. Ahol a kirekesztés, megbélyegzés, uszítás kiváltságát saját maguknak vindikáló erkölcsi hullák emberséget kérnek számon egymáson. Egyszerűen lenyűgöző.

Egy dolog egészen biztos: a Jobbik néppártosodó irányváltásánál csak a nemzet aranyszájú publicistájának antiszemitizmust, rasszizmust felhánytorgató moralizálása álságosabb, hiteltelenebb, ócskább és hazugabb.  Mielőtt megint elkezdene pöcegödrözni, azért nem ártana egyszer ebben az életben belenéznie abba a leokádott tükörbe: van, akinek a szájából hiteles ez a fajta méltatlankodás, mert 2-5-10 évvel ezelőtt is ugyanezt gondolta, és nem engedett az elveiből. És főleg nem aszerint váltogatta a köpönyeget, hogy éppen csuhásokat térdre kényszerítő keresztényüldözőnek volt kifizetődőbb lenni, vagy mélynemzeti, konzervatív mázzal leöntött, szétcsúszott maffiózónak.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.