Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mint a hülyegyerek, akinek nincs gyerekeszobája, és bosszúból félholtra kínozza a macskát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, kedves és kedvetlen emberek! Itt a kedvenc napom, a hétfő után kedd. Halihó, riadó, ébresztő! Munka van, dolog van, csináljuk! Kivételesen Zimány Linda dekoltázsáról nem lesz szó, ha nem baj. Megy Győzikéről se, meg Lagzi Lajcsiról se, bármennyire nagy a kísértés. Ellenben a tegnapi nap parlamenti történéseiről (édesanyám!) szeretnék szólni pár szót. Nem, szólni képtelen vagyok, arra kicsit később kerül sor ebben a témában, úgyhogy ezt rakom ide. Tudom, hogy már láttátok, de nem baj.

 

Mint mondtam, a kommentár most elmarad. E helyütt annyit jegyezzünk meg, hogy a boldog karácsonyt mellett (szevasz Tolcsy, kellemes ádventet) a soros disznóról sem volt mondanivalója a nyeregben magabiztosan feszítő csúti fáraónak, mert ugyanis a disznóvágás ügyei nem tartoznak a kormány hatáskörébe. Ez jó szöveg, valóban. Minden, ami kínos, az elől el kell futni, vagy függöny mögé kell bújni, vagy a közelgő ünnepekre kell hivatkozni, vagy a kérdező magánéletében kell turkálni válaszként, vagy el kell sütni, hogy a kormány hatáskörébe ez nem tartozik bele. És álnok fejjel várni a megerősítést a haveroktól, hogy ugye mekkora zseni vagyok. Mint a hülyegyerek, akinek nincs gyerekeszobája, bosszúból félholtra kínozza a macskát, aztán várja, hogy a hozzá hasonló neveletlen gyökerek megdícsérjék, hogy milyen ügyes volt és bátor és faszagyerek. Jól van akkor, toljad, bazmeg. Kár, hogy itt nem egy ártatlan macska az áldozat egyszemélyben.

Kicsit sem megnyugtató, hogy a soros disznóval világhírűvé avanzsált szellemi hajótöröttet, azaz a maximálisan haszontalanul parlamenti képviselősködő Pócs Jánost – a fenti felvételen kiválóan szórakozó – Gulyás Gergely fideszes frakcióvezető és minden jogászok gyöngye leteremtette kicsit, midőn a meggondolatlan posztolásáról szólva azt bírta mondani, hogy választások előtt néhány hónappal nem ártana meggondolni, hogy miket tolnak fel az éterbe. Mert árthat a pártnak. Én nem vagyok ennyire optimista hangulatomban, még akkor sem, ha ma akár 18 fok is lehet. Azt hiszem (és itt elég bőven a fideszességgel egyáltalán nem vádolható Republikon Intézet legfrissebb felmérésére gondolni, amely az állampárt megkérdőjelezhetetlen hasításáról szól), hogy ezeknek már annyi minden árthatott volna, ami nem ártott, hogy a pofámról lesül a bőr, ha csak megkísérelem felsorakoztatni.

És az megvan, hogy magyar adófizetői pénzből épül buszgyár Iránban? Innen is üdvözöljük Széles Gábor gravitációügyi kormányfelszopót. Bár Széles Varga Mihállyal egy hete kábé Iránba látogatott, és megállapodtak abban, hogy az Eximbank által 162 millió eurós (50,1 milliárd forintos) hitelt nyújt, amiből a kiválasztott iráni partner elkezdi az Ikarus gyártást. Amit egyébként Magyarországon 2003 óta nem gyártanak. Itt és most számomra ebből az a legviccesebb, hogy sem a közpénzzabáló MTI, sem Széles lapja, a Magyar Hírlap nem számolt be erről a hatalmas üzletről. Sajnos tényleg muszáj lesz porig széthordani ezt az országot, hogy a romokon valami egyszer valamikor a nagyon távoli jövőben újjáépüljön. Különben nem fog menni.

Nem rakom most ide, de remélem mindenki látta azokat a felvételeket, amelyeken az Állami Számvevőszék ex-fideszes elnöke meglehetősen enerváltan rohan el a sajtó kérdései elől. Ez náluk a geciség és a korruptság egyenes és elkerülhetetlen következménye. Ennyi aljasság után valóban nem marad más hátra, mint sunnyogva, idegesen menekülni. Ezzel szemben itt egy jó cikk arról, hogy bár fél éve az ÁSZ még nem látta megfoghatónak a tiltott állami támogatást, most mégis Jobbik-ügyet kreáltak belőle. A hvg.hu úgy tudja, kormánypárti berkekben is értetlenséget szült a Jobbikra múlt héten kirótt, példa nélküli mértékű ÁSZ-bírság. Ugyanis – a látszat ellenére – a Fideszben is vannak még nem teljesen elfajzott, magukból még nem teljesen kivetkőzött népek, akik pontosan tudják, hogy mártírt kreáltak a Jobbikból, amelyik profitálhat ebből az egészből. Ha jól sejtem, ez így is lesz.

Vonáék közösségi finanszírozási kampánya nem mellesleg most 21 millió forintnál tart, ez pedig ugyan a 660 milliós bírsághoz képest még szimbolikusnak tűnik, de azt pontosan mutatja, hogy a Fidesz nem kicsit tolta túl a görénység talicskáját. Egyébként a Jobbik péntekre utcára hívta a híveit, délután 5 órakor kezdődik a fáklyás felvonulás Budapesten. Akkor is, ha Dömötör Csaba valamilyen államtitkár szerint Vona „egy nemzeti pártból kétfarkú cica pártot csinált”, miután „összegabalyodtak egy oligarchával, és közben törvényt sértettek”. Ennyire fussa. Majdnem olyan menő, mint a boldog karácsony.

A végére – közben frissített a gépem és kissé megcsúsztam ezzel a poszttal, sebaj, tudom, hogy nem veszitek rossz néven – elmondanám, hogy a kibaszottul hasító országban olyan szennyezett a levegő a magyar települések nagy részén, hogy ihajj. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Természetvédelmi Világalap magyarországi szervezete 701 település légszennyezést mérte fel, és katasztrofális eredményekre jutottak. Az van, hogy a magyar települések többsége szennyezve fűt, a helységek több mint fele közepes vagy súlyos lakossági fűtésből származó légszennyezéssel írható le. A középületek hőszigetelésének, nyílászáróinak és fűtési rendszereinek állapota lehangoló: az épületek harmada semmilyen szigeteléssel nem rendelkezik. Ez van, éljen a rezsicsöki!

És mert már igen nagy késésben vagyok, búcsúzom egyelőre. Kellemes tavaszi napot kívánok mindenkinek, minden arra érdemessel később jelentkezünk! Csók és puszi!

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!