Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


1440 milliárd: éber népünk kiakad. 3000 milliárd: népünk arcizma se rezzen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az állam nem tartozik semmivel a volt magánnyugdíjpénztári tagoknak.

Hm… de érdekes kis felütés… Merthogy ez a Nemzetgazdasági Minisztérium álláspontja, s ez, egy ilyen morális alapokon „nyugvó” országban teljesen érthető is. Más kérdés, vajon igaz lehet-e ez a kijelentés. Merthogy én meg azt gondolom, fokozottan nem, több soron sem.

Amint már bátorkodtam említeni, nagyjából x száz alkalommal motyogtam már erről, s nem másért, mint hogy e kábé szőrén-szálán felszívódott összegnek a nagyságrendje meghalad minden felfogható mértéket. Talán ezért is vette tudomásul az egészet egy alig látható vállrándítással a derék magyar emberek zöme – ha így van, hát így van, háromezermilliárd, jól van, gyerünk, csináljunk másikat, úgysincs jobb dolgunk. Dolgozzunk egy kicsit havi jó nyolcvanegyért, ráadásul még mindig sokkal jobb, mint ha drogoznánk. Anyagi szempontból, hogy úgy mondjam.

Az infláció 1.6 százalékos, ami úgy jön ki, hogy ha a kenyér meg a tej húsz százalékkal drágul, a vontatóhajó meg a lézerhajtású szivarvágó ára az áfa- és rezsicsökkentésnek köszönhetően tizennyolc egész néggyel esik, máris ott az egyhat. Mi a valóság, ha nem ez? Mi hitelesebb Bolyaiék hazájában, mint a matek? De mindegy, amúgy sincs sok idő kajálgatni, mert és hiszen csapataink harcban állnak.

Magyarországot támadják. Magyarország a vérpadon. Magyarországra pikkel az Univerzum, Yoda mester személyesen pattog végig a felcsúti kisvonatka sínpályáján, miközben a Legfőbb Hadúr fénykarddal liheg utána. Magyarország egyenlő a Párt, értem? Ha nem értem, tovább magyarázzák. A magyar embereket megalázzák. A magyar emberek véleményére szarik Brüsszel és külön-külön az uniós tagállamok is. A magyar emberek veszélyben vannak. Bocs, Bakondi vezértábornok most mondja, végveszélyben. Ütött a magyar emberek homokórája. Azaz ütött volna, ha szerencsére nem lenne az, ami van. A vártán. Még. A Párt. A Kormány. Az Erő. A Védőszent. De ha nem vigyázunk, az nevet a végén ki, aki tudjuk, ki az, aki. Utoljára. Akkor aztán majd elvisznek ám egy csomó pénzt a magyar emberek almáriumából. Kilencmilliót bevándorlónként.

Jut eszembe, nézzük már kicsit közelebbről most csak ez utóbbi fenyegető veszélyt (és tekintsünk nagyvonalúan el attól a néhány makacs ténytől, hogy a hosszú évek óta súlyos, naná, hogy a haverok zsebében landoló közpénz-tízmilliárdokba kerülő kormánypropaganda sulykolásával ellentétben a tervek szerint két évre kéne nagyjából 30 ezer eurót fizetnie az uniónak a menekültek ellátásával kapcsolatos költségekre, ami alapfokú szövegértelmezési képességeket feltételezve sem igazán ugyanaz, és akkor még nagyon finoman fogalmaztam…),  szóval játékból most legyen az, hogy 9 milliót adunk mi, jó magyar emberek minden betelepítettnek.

Ha jól emlékszem, valamelyik kormányijesztgetős honlapon legutóbb 160 ezres kvótával fenyegették meg a jó magyar népet, ami persze nettó baromság, de ám legyen, ez most itt a játékos szombat. Jön tehát a legrosszabb forgatókönyv, 160 ezer menekült, s mindegyiknek adnunk kell 9 millát. Mondom: ez ezernégyszáznegyven-milliárd lenne, bár az egész még elméleti síkon is ezer meg még száz sebből vérzik, sebaj. Éber népünk kiakad. Amaz háromezermilliárd volt, kicsikével több, mint a duplája. Népünk arcizma se rezzent. Nekem ez picit nehezen érthető, de oké, fel voltam mentve Világnézetünk alapjai tantárgyból középiskolában, biztosan azért.

A NGM egyébként úgy indokolta az egész ügyet egy mszp-s képviselőnek adott, fentebb már belinkelt válaszában, hogy

A magánnyugdíjpénztári tagságot megszüntető, a felosztó-kirovó jellegű társadalombiztosítási rendszerbe átlépők a társadalombiztosítási jogdíjra szereztek jogosultságot, a magánnyugdíjpénztárban felhalmozott névre szóló vagyon a társadalombiztosítási rendszerben direkt módon, névre szólóan kifizetendő összegként jogilag nem értelmezhető, az államnak ilyen visszafizetési kötelezettsége nem áll fenn.

Én azt hiszem, ez világos beszéd, Felosztó-Kirovó határváros a kirgiz-oszét határvidéken, by the way ősi magyar birtok, csak hogy segítsek. És annyit hadd szabadjon már/még megkérdeznem, hogy ha névre szólóan kifizetendő összegként jogilag most már nem értelmezhető, akkor ellopható összegként annak idején miért volt az?

Boda András

https://www.facebook.com/hetlovet

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.