Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Taknyos katasztrófa

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jóreggelt, itt a nyár, vagy a tavasz, vagy amit szeretnétek! Belátom, távolról sem vagyok annyira vicces, mint Robi barátom és nagyrabecsült kollégám a virtuális tollforgatásban, ezért meg sem kísérelem az ő humorát utolérni, vagy legalább a nyomába eredni. Ellenben a magam sajátos, Bálint módján kötöttem nektek egy szép csokrot a közéleti-politikai elmebaj rothadó virágaiból.

Nem lenne jó, ha elsikkadna például az, hogy Fazekas Sándor földművelésügyi izé is dolgozik, mint a vadak. Ezt onnan lehet tudni, hogy nyilatkozott őfontossága: a gulyásleves, a pálos rend és a hollóházi porcelán is hungarikum lett. Meg még a csíksomlyói pünkösdi búcsú, a magyar népmesék rajzfilmsorozat, a vert csipke és a gemenci gímszarvas. Akkor jól van akkor. Végül is valamivel el kell ütni az időt, hogy úgy tűnjön: ég a kezük alatt a munka.

Nadehogy. Tegnap olvastam, hogy Hoffmann Rózsa, a magyar oktatás lezzüllesztésének egyik legkiemelkedőbb zászlóshajója visszavonul. Mármint azt nem tudom, hogy belép esetleg valami nyugdíjszövetkezetbe, ahol hagymát szedhet serényen ameddig jólesik, de az biztos, hogy a Fidesz-KDNP országos listáján már nem szerepel a neve. Ez szépen mutatja, hogy miután levezényelte az oktatás finanszírozásának államosítását, vagyis Orbán Viktor évtizedes álma alapján az önkormányzati iskolák állami kezelésbe vételét, és a nagysikerű pedagógusi életpálya-modell kidolgozását is tető alá hozta, úgy értem, évtizedes károkat okozott, most következmények nélkül visszavonulhat és úgy elfelejtődik, mintha nem is lett volna.

Mivel december hatodikát írunk (igaz, nekem semmit nem hozott a Mikulás :P), azaz télbe fordult az ősz, és érdekes módon nem lángol sem a parlament, sem egyetlen állami intézmény sem – holott Kövértől Rogánon keresztül Némethszilárdig az állampárt komplett vezérkara forró ősszel riogatott, az Index időszerűnek látta megérdeklődni Kovács Desikerült? Zoltántól, a kormány szavát cipelő alaktól, hogy is van ez? Hát így. Hiába hazudták, hogy forró ősz lesz, és nem lett, ők még mindig hisznek abban, hogy bizonyos, Soroshoz köthető csoportok zavargásokra készülnek. A hit pedig onnan fakad, hogy Kovács látta a titkosszolgálatok jelentését a Soros-hálózatról, amely tényeket és szándékokat tartalmaz. Az mindegy, hogy egyetlen konkrétumot nem sikerült említeni, de a lebegtetés a fontos: léteznek radikális vagy anarchista csoportok, amelyeknek a céljai között a közrend megzavarása is szerepel. Aha. Tehát miután a parlament nemzetbiztonsági bizottságában a titkosszolgálatok vezetői – a testület ellenzéki képviselőinek elmondása szerint – lényegében cáfolták, hogy a Soroshoz köthető szervezetek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének, miután a rendőrség elutasította a Soros elleni feljelentést, tolják tovább az elmebaj fostalicskáját. Érteni vélem, hogy más opció nemigen maradt, de ez annyira megszállottan beteg, amit művelnek, hogy az embernek az élettől is elmegy a kedve.

És akkor még egy szót nem szóltunk arról sem, hogy tegnap azt visították valamelyik egyenközleményükben, hogy a brüsszeli kötelezettségszegési eljárás ellenére ők kitartanak a külföldről finanszírozott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény mellett, mert a Soros-birodalom átláthatóságára minden korábbinál nagyobb szükség van. Úgyhogy alaptalannak tekintik az Európai Bizottság eljárását, az ügy ezáltal az EU luxembourgi székhelyű bíróságára kerül. Könnybe lábad a szemem, amikor a Fidesz átláthatóságról papol. Kár, hogy amikora csilliárdos tao-pénzek átláthatóságáról van szó, azt nem annyira szeretik, inkább személyeskedve gyaláznak egy bírót (szevasz, Lázár!), aki szerintük bosszút akar állni a Fidesz-kormányon. Kár, hogy amikor a CÖF nevű közpénzből finanszírozott, civilnek álcázott kormányseggnyaló gittegylet félmilliárdos támogatásaival kellene elszámolni, nem ilyen nagy az érzékenység az átláthatóság iránt. Kár, hogy amikor úgy általában a közérdekű adatok megismerhetőségéről van szó, akkor évekig kell pereskedni, mert a Fidesz szerint senkinek semmi köze ahhoz, hogyan szórják a pénzt. Képmutató, erkölcstelen, hazug banda.

Szerencsére az ellenzék MSZP-DK tengelyén minden rendben van. Ja, nem. ITT egy kiváló cikk arról a kutyakomédiáról, ami az Orbán-rendszer állítólagos kihívóinak, és potenciális leváltóinak egyezkedéséről szól. Amely töketlenkedés ott tart pillanatnyilag, hogy legkorábban januárban jöhet létre egyezség az MSZP és a DK között, miközben részben a nyilvánosság előtt megy az egymásra mutogatás, hogy valójában ki a hibás. Ahhoz képest, hogy február közepén már aláírásokat kell gyűjteniük a jelölteknek, tényleg nem szabad elsietni a taktikázást, végül is csak újabba négy évnyi pusztítás a tét, azt még valahogy túléljük. Azért az sokatmondó, hogy némelyek felismerték a lényeget: „Ha nem lesz megállapodás, taknyos katasztrófa lesz a választáson”. Én attól tartok, hogy ezzel a rengeteg méltatlan balfaszkodással még egy esetleges megállapodás is hasonló eredményre vezethet. Jó, persze, remélem, hogy egyáltalán nem lesz igazam.

Közben a magyar kormány újabb és újabb barátokat szerez magának nyugati szövetségesei között. Értem én, hogy Ko-csiang és Putyin elvtárs ölelő karjaiban ez nem tűnik problémának, de szerintem kurva nagy probléma. Most az történik éppen, hogy tizenegy tagállam, közöttük Németország, hivatalos levélben jelezte: rossz néven veszik, hogy Magyarország blokkolja a NATO–Ukrajna bizottság ülését (via Magyar Nemzet). Orbánék korábban jelezték, hogy „nem aktuális” számukra a külügyminiszteri szintű NATO–Ukrajna-tanácsülés, amelyet ma tartottak volna a NATO külügyi tanácsülésével együtt, tekintve az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos fenntartásaikat. Tehát miközben az ukránokkal ápolt magas szintű kapcsolatnak ugyanis üzenetértéke van az oroszok felé, mert egyébként az oroszok sikerként könyvelhetik el, ha a katonai szövetségben széthúzás van, Orbánék szándékosan bevitték az ukrán oktatási törvény kérdését a NATO-ba is. Ami azt jelenti, hogy az Orbán-kormány nem osztozik a NATO stratégiai gondolkodásának fősodrában, különösen ami az Oroszországgal szembeni fellépést illeti. Vagyis ugyanazt csinálják, mint az Európai Unióval. Bomlasztják a szövetséget, amelynek tagjai, Putyin elvtárs legnagyobb megelégdésére. Azt nem tudom, hogy Oroszország téli olimpiáról való kizárása ügyében toporzékoltak-e már, de én már azon sem lepődnék meg. Tragédia ez az egész úgy, ahogy van.

Egyéb frontokon is meg lehet nyugodni afelől, hogy minden rendben van. Az ELTE ellenállása ellenére is professzorrá ütötte Polt Péter elsikálóművészt Káder János államelnök alakú biodíszlet Balog Zoltán betanított esztergályosból lett pap és miniszter javaslatára; Tállai elvtárs benzinár-csökkentésének ügyében pedig Polt Professzor Péter elsikálóművész hivatala elutasította a feljelentést, mivel szerintük a NAV elnöke a köz érdekében járt el.

Akkor most én is a köz érdekében járok el, és nem feszítem tovább a húrokat, ennyi elég is volt bemelegítésügyileg, további szép napot kívánok mindenkinek! Csókpuszipacsi.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.