Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mi, barátságos magyar nép ezt így szeretjük

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem, mintha bárkit érdekelne, úgyhogy elmondom: pocsékul aludtam. Ilyenkor sem emberbarát, sem megértő nem tudok lenni. Igaz, hogy máskor is csak mérsékelten. Levelünk érkezett. Nem pont nekünk, hanem Orbán Viktornak, személyesen. Miután az MTI lehozta, innentől közkincs ez a kedves üzenet, ide is pakolom:

Orbán Viktorhoz címzett táviratban fejezte ki szívből jövő köszönetét a magyar miniszterelnöknek, kormányának és a magyar népnek a „melegszívű és baráti fogadtatásért” Li Ko-csiang, Kína miniszterelnöke, aki a hét elején Budapesten hivatalos állami látogatáson, valamint a Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozón vett részt – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője szombaton az MTI-vel.

„Hat év után ismét alkalmam nyílt arra, hogy az Ön gyönyörű városába, Budapestre látogassak, és újra személyesen megtapasztalhassam a magyar nép kínai nép iránti barátságát, még élénkebben megérezhessem Magyarország gazdasági és társadalmi fejlődésének lendületét” – fogalmazott a kínai miniszterelnök. 

„Miniszterelnök úrral több eseményen is részt vettünk, rengeteg témában folytattunk alapos és őszinte tapasztalatcserét. Kína Magyarországra úgy tekint, mint jó partnerére a kelet-közép-európai régióban, mint jó európai uniós barátra, és mint a nemzetközi ügyekben közvetlenül kommunikáló és koordináló jó társra. Készek vagyunk közös erőfeszítéseket tenni azért, hogy a további kínai-magyar együttműködés és közös fejlődés számára tartós lendületet biztosítsunk” – folytatódik a levél.

A távirat szerint Orbán Viktor miniszterelnök személyes figyelmével és támogatásával a VI. Kína-Közép-Kelet-Európa csúcstalálkozó jelentős sikert ért el. Li Ko-csiang kifejtette: a kínai fél nagyra értékeli Magyarország hosszú távú pozitív részvételét a Kína-KKE együttműködésben, valamint jelentős hozzájárulását az idei konferenciához. 

„Szívesen dolgozom együtt Magyarországgal azért, hogy a konferencia eredményeit megvalósítsuk, és az együttműködést egy újabb szintre lendítsük. Ha közösek a törekvéseink, sem hegyek, sem tengerek nem távolíthatnak el bennünket egymástól” – írta a kínai kormányfő, aki Orbán Viktornak címzett levelét úgy zárta: „bár most egy távolodó repülőgép fedélzetén ülök, és így egyre messzebb kerülök Magyarországtól, a szívemben a távolság egyre csak csökken. Kívánok hazájának bőséget, a magyar népnek boldogságot és jólétet, miniszterelnök úrnak jó egészséget, munkájában pedig sikereket”.

Szuper! Milyen kedves ember. Kár lenne válasz nélkül hagyni a levelet.

Kedves Li Ko-csiang elvtárs (nem az én elvtársam, hanem Orbán Viktoré)!

Igazán szívből örülök, hogy jól érezte magát Orbán Viktor városában. Az a néhány millió ember, aki három napig nem tudott közlekedni önök miatt Budapesten, igazán szót sem érdemel. A magyar nép ezek alatt a napok alatt garantáltan megszerette a kínai népet és a kirobbanó barátság érzése járt át mindenkit.

Végtelen nagy öröm számunkra, hogy Li Ko-csiang elvtárs és Orbán Viktor elvtárs megállapodott a Budapest-Belgrád vasútvonal megépítésében. Mi, a nagyon barátságos magyar nép örömmel fizetjük ennek költségeit. Sőt, még az unokáink is örömmel fogják majd törleszteni. Főleg, miután Orbán Viktor elvtárs elmesélte nekünk a rádión keresztül, hogy őt személyesen egyáltalán nem érdekli, hogy valaha is megtérül-e a beruházás (nem fog), de ő ezt eldöntötte és ez neki fontos, tehát meg fog épülni a vasút.

Annak külön örülök, hogy pályázat nélkül – pocsék lett volna, ha valaki fele ennyiért megcsinálja – és még az erről készült hatástanulmányt is titkosította drága Orbán Viktor elvtárs 10 évre. Mi, barátságos magyar nép ezt így szeretjük. Ehhez vagyunk szokva.

Ha lehetne egy kérésem, akkor azt kívánnám Li Ko-csiang elvtárstól, hogy találjon módot arra, hogy a vasútvonalat összekössék a felcsúti vonallal. Ha ez sikerülne, még a jelenleginél is sokkal boldogabb és elégedettebb lennék én, a magyar nép.

Fájó szívvel lengetem a távolodó Li Ko-csiang elvtárs után a zsebkendőmet, miközben könnyes sóhajok szakadnak fel a lelkem mélyéről. Bevallom, nagyon bánt, hogy Orbán Viktor elvtárs nem ül most ön mellett a repülőgépen. Pedig olyan jó lenne tudni, hogy ő is nagy sebességgel távolodik tőlem.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.