Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


Még mindig tátott szájjal nézik, hogy a gumicsizmás tudatrepedés belegyalogol az arcukba

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ahogy elnézem, egy perc nyugta nincs az áldott nemzeti kormánynak. Alighogy hatalmas ceremóniával befeküdtek Kína alá (is), és csilliárdos hiteleket vettek fel a drága jó adófizetők bőrére (nem, ezek nem vissza nem térítendő fejlesztési támogatások, hanem előnytelen kamatozású hitelek!), támad a sötét erő. A hanyatló Nyugatról.

Az Euronews exkluzív információi szerint nyílt levélben szólította fel az Európai Bizottság elnökét, Jean-Claude Junckert Hans Eichel, volt német pénzügyminiszter, egyben a G20-ak egykori elnöke, hogy ne folyósítson több uniós pénzt Magyarországnak. A levelet továbbá aláírták:

  • Pascal Lamy, francia politikai tanácsadó és üzletember, a Világkereskedelmi Szervezet (WTO) általános igazgatója 2005 és 2013 között, korábbi kereskedelemért felelős uniós biztos;
  • Franz Fischler, az osztrák néppárt politikusa, 1995 és 2004 között az EU vidékfejlesztési biztosa;
  • Yannis Paleokrassas görög politikus, korábbi pénzügyminiszter és uniós biztos.

Az uniós források felfüggesztésének szükségességét azzal indokolják, hogy

az elmúlt években az egész intézmény- és jogrendszer oly módon változott meg Magyarországon, mely lehetővé teszi, hogy az uniós pénzek nagy részét direkt vagy indirekt módon bizonyos üzleti és politikai körök szerezzék meg, tekintet nélkül arra, mennyire hátrányos ez a magyar társadalom számára.

Csupa nyilvánvalóság egy rakáson:

  • a kormányzó párt hatalma alá vonta az igazságszolgáltatást, a sajtót és az oktatást, zaklatja a civil szervezeteket;
  • a magyarországi fejlesztések 95%-a uniós pénzből valósul meg, csak 2015-ben Magyarország 5.63 milliárd eurót kapott uniós támogatásként;
  • gyors ütemben osztják szét a 2014-2020 közötti uniós előirányzat nagy részét, leszarva, hogy amikor kimerülnek a források, mi fog történni; a cél a Fidesz választási győzelme.

Ezért az urak szerint nem marad más hátra, mint előre:

azonnali hatállyal fel kell függeszteni az uniós kifizetéseket, legalább átmenetileg, és csak akkor újraindítani őket, ha a demokratikus értékeket helyreállították, a korrupciót pedig megállították.

Az gondolom, mindenki számára világos – és ehhez Szilus röfögését sem kell megvárni -, hogy Soros kilóra megvett katonáinak hada és Brüsszel újabb aljas támadást intézett a szuverén magyar nemzetállam ellen. Kicsit nagyon hasonlít ez arra, amikor világhírű szakemberek, tudósok foglaltak állást a CEU beszántása ellen, és a Kovács-Lázár-X-Y tengely mentén mindenkit kreténnek és lefizetett Soros-pártfogónak bélyegeztek, aki Magyarország egyik legszínvonalasabb tudományos műhelyének kinyírási kísérletét szóvá tették.

Most sem lesz ez másként, bár az még nem világos számomra, hogy a toporzékolásügyi teremfocista ezúttal pontosan kit fog bekéretni, kire fog megsértődni és kit fog visszahívni honnan. Ennek a dilemmának a megszüntetésére tennék javaslatot: érdemes a holdudvar tudományos segédmunkatársainak egyik kiváló tagját (üdv, Lánczi professzor!) idézni, és máris le van tudva a dolog: amit korrupciónak neveznek, az a kormány legfőbb politikája. Problem solved, akinek nem tetszik, mehet Soros Györgyhöz panaszra.

Akkor fordítsuk komolyra. A téma nem tegnap óta porosodik bármilyen kézzelfogható következmény nélkül Európa asztalán. Időről időre előkerül, hogy most aztán tényleg, igazán és nagyon be kellene fagyasztani azokat a francos úniós forrásokat. Hosszú évek óta ez megy, semmi nem történik, és azt hiszem, hogy ennél pontosabban semmi más nem mutatja az európai uniós intézményrendszer mély válságát. Igaz, nem abban az értelmben, ahogyan arról fröcsögni szokott a kormányzati propaganda, hanem. Abban az értelemben, hogy az Orbán-rezsim fertőzésként terjedő, bomlasztó, korrupt, balkáni gyakorlatának változatlanul nem sikerült megtalálni az ellenszerét.

Bár meglehetősen késő, de semmiképpen nem volna haszontalan szembenézni azzal, hogy az Európai Unió nevű projekt látványos haldoklását nem lehet kizárólag Orbán Viktorra (és a rákfenéjével rokonszenvezőkre) kenni. Ez a ráérős, lomha, cselekvésképtelen, lassú reagálású tohonyaság ássa Európa sírját. Orbánnal vállvetve. A holland, német, francia adófizetők pénze nem tegnap óta, nem tavaly óta, és nem is két éve ömlik a fideszes ún. gazdasági érdekkörök zsebébe, a kulcsfontosságú intézményeket nem tegnap tarolta le a Fidesz, és Orbán Viktor sem tegnap óta szarik magasról az EU gazdasági érdekeire, meg a jogállamra.

Noha sokszor elhangzott már, hogy nem az EU feladata megakadályozni egy ország polgárai helyett, hogy dalolva rohanjanak a szakadék felé, itt nem csak erről van szó. A magyar maffiaállam kiépülése nem csak Magyarország hanyatlását, de az egész Európai Unió gyengülését okozza. Elítélő nyilatkozatok, nyílt levelek, vagy bizalmas munkavacsorák itt már nem segítenek. Az egész európai rendszert a tehetetlenségi erő viszi a szakadékba. Amit nem a nyílt levelek írói, nem az Orbánt barátilag nyakon vágó ilyen-olyan elnökök, és felelőtlenül másfele néző politikusok, nem a kisvasút ügyében vizsgálódó, ám diplomatikus semmitmondással távozó különféle vizsgálóbizottsági tagok, és főleg nem is az európaiak pénzéből milliárdossá hízott disznószerelők szívják meg. Hanem a keményen hülye, vagy annak nézett kisemberek milliói.

A folyamatosan megértő udvariaskodás, az értékekre és alapelvekre hivatkozás, a félszájjal tett bírálatok hatása eddig is annyi volt, hogy újabb és újabb muníciót szolgáltatott az elvetemült gátlástalanságnak. Az Európai Unió késsel-villával történő étkezéshez szokott döntéshozói tátott szájjal nézik, hogy a gumicsizmás kelet-európai tudatrepedés európai uniós közpénzekkel a zsebében gyalogol bele az arcukba, a pénzükön szabadságharcol ellenük, és egy egész országot hergel az uniós intézményrendszer ellen.

A magyarországi korrupció megállításáért síkra szállók igyekezetét tiszteletben tartva azt azért fontos leszögezni: ez a korrupció nem akadályozó tényező, hanem a működés lényegi eleme. Körülbelül úgy, ahogyan Lánczi NER-társ nagyon helyesen megállapította. És ha az EU vezetői ennyi év után sem képesek érdemben különbséget tenni az EU alapját, létjogosultságát, küldetését megalapozó értékek, valamint a nagypályás bűnözés között, ha változatlanul szemet hunynak fölötte, és az elefántcsonttornyukba zárkózva sunnyognak, akkor ők is bűnrészesei az egész európai rendszer összeomlásának. Az elvekről éppen eleget beszélnek, de valahogy érvényt szerezni azoknak, nem igazán sikerül.

Szóval értékelem, hogy született egy ilyen nyílt levél, de ha azt semmiféle érdemi lépés nem követi, ahogy eddig sem követte, akkor a legközelebbi elítélő nyilatkozat megszövegezésével már ne fáradjanak. Kösz.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.