Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A nép pedig falja, mint kacsa a nokedlit

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Van a suttogó propaganda és mostantól hivatalosan van a hülyeség-alapú sunnyogó propaganda is. Ez magyar találmány. Nem kell hozzá más, mint egy vérgeci kormánypropagandista és néhány íródeák (lehetőleg olyan, aki újságírónak hiszi magát), tök mindegy, hogy kormánypárti, vagy ellenzéki – valódi-, látszat-, vagy akár álellenzéki portál – és a munkát megúszni akaró, de legalább nagyarcú szaki. Kész is a sunnyogó propaganda. A nép pedig falja, mint kacsa a nokedlit. Nem csupán a hívek, hanem mindenki. És sokan még csak észre sem veszik. Mutatom.

Kormány-nyugdíjasok

NFM: ötezer számítógépet ad a kormány 65 évesnél idősebbeknek

Ötezer számítógépet oszt ki a kormány 65 évesnél idősebbeknek az idősügyi infokommunikációs program keretében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) miniszteri biztosa az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Jeneiné Rubovszky Csilla közölte, a számítógépeket az ingyenes internetszolgáltatással szociálisan hátrányos helyzetű, egyedül élő, valamint egészségkárosodott emberek kapják meg, az eszközök használatára pedig megtanítják őket.
A miniszteri biztos elmondta, egy országos felmérés szerint a digitális eszközök elsősorban az idősek magányának csökkentéséhez, az ellenük irányuló bűncselekmények megelőzéséhez és az egészségük megőrzéséhez járulhatnak hozzá. Példaként elmondta, hogy megtanítják a nyugdíjasokat videotelefonálni, bűnmegelőzési Skype-konferenciákat tartanak nekik, és a demencia enyhítésére szolgáló játékokat is kifejlesztenek. (MTI)

Nem a tartalommal van bajom. Ez egyike azon kevés intézkedéseknek, amit nagyon tudok helyeselni. De!

NEM a kormány adja azokat a számítógépeket. Legfeljebb az állam adja, a kormány csak dönthet arról, hogy az általunk befizetett adók egy részét kivételesen nem stadionokra és disznószerelőkre költi, hanem erre.

De az olvasók egy jó részénél az fog rögzülni, hogy a kormány adta. Márpedig a kormány csak döntött és nem ad semmit. Nem is adhat. Ettől már csak egy lépés és legközelebb azt fogja lehozni az MTI, hogy Orbán Viktor adta. A sajtó, a média és mindenki, aki annak hiszi magát, szolgaian, egyetlen szó kommentár nélkül lehozza, mert legalább ezzel sem kell dolgozni, csak bemásolni.

Miközben örülök ennek az ötezer gépnek és remélem, folytatódik a program, nem örülök annak, hogy ennyire nem fontos a valóság és ennyire egyszerűen át lehet siklani ilyesmik felett. Egy ilyen lusta újságíró több hasznot hajt a Fidesz választási kampányában, mint a milliárdokért tolt reklámok. Mert igen, sokunk agya így működik. Talán észre sem vesszük, de beépül a tudatalattiba. A kormány adta. Mert a kormány jó. A kormány gondoskodó. A kormány vigyáz rám. A kormányra lehet számítani.

A szavak erejét nem szabad lebecsülni. Nem hiszem, hogy merő véletlenségből fogalmazott így a közlemény készítője. Ugyanakkor azt sem hiszem, hogy szó nélkül részt kellene venni ebben a hazugságban. Legalább oda lehetne írni a bemásolt közlemény fölé: NEM, drága honfitársaink! A gépeket NEM a kormány adta. Azt mi, adófizetők adtuk – vagy az Unió, mert a forrásról nem esik szó -, de NEM a kormány. Ettől persze még lehet őket nagyon szeretni, csak ne ezért.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.