Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Hová repül Liszt Ferenc?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Állítólag vagy jön a tél, vagy nem. Majd még kiderül. Az azonban szerintem nem fog kiderülni, hogy miért is repül Liszt Ferenc. Ugyanis az MTIezzel a címmel tolt le néhány fotót a toporzékolásügyi miniszterről:

Szijjártó Péter sajtótájékoztatója a Liszt Ferenc-repül? címmel. Mutatom.repul

Ha esetleg valaki tudja, hogy hová és miért repül Liszt Ferenc, feltétlenül ossza meg velünk is az informácót.

Azt tudom, hogy ide látogatott nekünk a kínai kormányfő. Örülünk is nagyon és természetesen mi leszünk Kína motorja, vagy micsoda. Sőt. Szijjártó el is csámpázott a reptérre – természetesen Orbán Viktor is, naná – és döngetett egyet a mellkasán. Mert szerinte:

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter sajtótájékoztatót tart Diplomáciai rekordév, diplomáciai csúcstalálkozó Magyarországon címmel a kínai kormányfő megérkezése előtt a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 2017. november 26-án. Ezen a napon érkezik Budapestre Li Ko-csiang kínai miniszterelnök, akinek vezetésével tartják meg november 27-én a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) soron következő csúcstalálkozóját a fővárosban. Másnap, november 28-án Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetőleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfőjével. (MTI)

Rekordév, az. Végre valaki szóba áll vezérlő csillagunkkal. Európai kormányfők nem annyira, Donald Trump még annyira sem (pedig milyen szép reményeket dédelgettek a fiúk), de attól még rekordév van. Éljen!

Na de a két világvezető vacsizni is volt. Fotó is van. Nini:

Budapest, 2017. november 26. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Li Ko-csiang kínai kormányfõ az I. kerületi Alabárdos étteremben, ahol a magyar kormányfõ kötetlen vacsorán látja vendégül a magas rangú vendéget 2017. november 26-án. A kínai kormányfõ vezetésével tartják meg november 27-én a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttmûködési keretének (16+1) soron következõ csúcstalálkozóját a fõvárosban. Másnap, november 28-án Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetõleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfõjével. MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

Budapest, 2017. november 26.
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) és Li Ko-csiang kínai kormányfõ az I. kerületi Alabárdos étteremben, ahol a magyar kormányfõ kötetlen vacsorán látja vendégül a magas rangú vendéget 2017. november 26-án. A kínai kormányfõ vezetésével tartják meg november 27-én a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttmûködési keretének (16+1) soron következõ csúcstalálkozóját a fõvárosban. Másnap, november 28-án Orbán Viktor miniszterelnök és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetõleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfõjével.
MTI Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Szecsõdi Balázs

De nem ez a valami, hanem. Kinagyítottam.1

Szemből jobbra az Orbán Viktor neve lehet, kínai betűkkel. Merthogy a másik névkártya meg a vendég neve. Ez lenne a másik, amit jó lenne elmagyarázni, hogy mi a túróért kellett Orbánt kínaiul kiírni, ha a kínait meg nem kínaiul írták.

Suhanjunk el aludni, hátha álmunkban megokosodunk. A nap kommentje Marikától:

Milyen lélekemelő ünnep közeledtével olvasni büszkeségeink Szóf.sását.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.