Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ha ez nem egy oltári nagy, aljas szemfényvesztés lenne

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez annyira szánalmasan vicces, hogy kénytelen vagyok ingyen reklámot biztosítani a dühöngő gátlástalanságnak:

 

Ez itt Csabika. Államtitkár. Nem is akármilyen. Ő a Miniszterelnöki Kabinetirodának nevezett összerogánozott izé kifutófiúja parlamenti államtitkára. Érdemi munkája abból áll, hogy az ellenzéki képviselők érdemi kérdéseit – felsőbb utasításra – pofán okádja a tisztelt házban. Csak egy példát említenék: ő volt az, aki Demeter Márta, LMP-s képviselő valamennyi minisztériumnak megküldött, a letelepedésikötvény-biznisz nemzetbiztonsági kockázatait firtató kérdésére ennyit bírt kinyögni:

egy olyan reménytelen helyzetben lévő pártnak, mint az LMP, kétségbeesett politikai akciójával nem foglalkozunk.

Nos, Csabikáról ezzel többet is elmondtunk, mint amennyi feltétlenül szükséges lett volna, ám látni kell, hogy neki küldetése van. Az ellenzéki képviselők arcába ürítésen túl Csabikának jutott a nemes feladat, hogy – Soros György megszólalása után, az inzultációs viccverseny lezárulta előtt két nappal – megerősítse a híveket az ő vakhitükben: még soha ennyien, világrekord, veletek győzni fogunk.

Attól most tekintsünk el, hogy Dömötör kolléga – miként egy héttel ezelőtt – most is hazudik. Azt hazudja konkrétan, hogy az Európai Parlament múlt héten elfogadta a betelepítési terveket. Ebben a cikkünkben belerágtuk Csabika, Szilus és egyéb notórius megélhetési félrevezetők szájába, hogy az Európai Parlament semmiféle terveket nem szavazott meg, mindössze azt, hogy napirendre tűzik a dublini szabályok reformját, és amikor erre sor kerül, akkor ez nem a magyar képviselők távollétében, a hátuk mögött, fű alatt fog megtörténni, hanem ők is ott lesznek és véleményt nyilváníthatnak.

Tehát ha eltekintünk attól, hogy az egy perces dörgedelem nettó hazugságra épül, akkor is itt marad ez az abszolút rekord: minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja, amit – az eddigi kevésbé sikeresekhez hasonlóan – most is közpénzszázmilliók árán valósítottak meg. Mármint azt, hogy miközben az ország életét közvetlenül befolyásoló kérdésekről nem lehet népszavazni, azokkal kapcsolatban nem fontos a kormánynak a drága nép véleménye, a nemzeti kamukonzultáció intézményének konszolidálásával azokról az álkérdésekről folytatnak párbeszédet az alattvalókkal, amelyek a kormánynak kedvezőek, és amelyekről tudható, hogy nagyon nem lehet mellényúlni velük.

Jó. Akkor ehhez képest nem értem a következő fejleményt: miközben a Fidesz minden idők legsikeresebb, legtöbb embert megmozgató inzultációjával döngeti a mellét, miért van az, hogy Csabika főnökének (=Rogán Bűnöző Antal) akaratából újságírók nem tekinthetik meg ezt a rengeteg sok visszaküldött ívet? De sőt: hogy lehet az, hogy egy választott parlamenti képviselőt minden erővel megpróbálnak megakadályozni abban, hogy személyesen bejuthasson azokba az épületekbe/helyiségekbe, ahol ezt a rengeteg visszaküldött ívet őrzik, hermetikusan elzárva a nyilvánosság elől?

Röviden: ezek az ívek állítólag a Magyar Postánál, a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt.-nél és a Kopint-Datorg Informatikai és Vagyonkezelő Kft.-nél pihennek, ám ezek a cégek – Rogán felhatalmazásának hiányában – nem voltak hajlandóak együttműködni Hadházy Ákossal. Aki szerint (és minden normális ember szerint) érhetetlen, hogy a rekord felhatalmazásra hivatkozó kormány milyen alapon akarja hitelesként eladni az eredményt, ha a kormánytól független elemek számára totál átláthatatlan az egész folyamat, ha a kormánytól független emberek még soha nem láthattak egyetlen ilyen ívet sem.

Az okvetetlenkedő Hadházy számára megszületett a rogáni döntés: csütörtök délután fél ötkor jelenése van a NISZ VIII. kerületi érkeztető központjában, háromnegyed óra múlva már Zuglóban kell lennie a cég üzemeltetési telephelyén, majd újabb 45 perc múlva ismét a VIII. kerületbe kell mennie, hogy bejuthasson a Kopint-Datorghoz. Újságírót nem vihet magával, a válaszok értékelését végző személyzetnek pedig már lejárt akkor a munkaideje, így azokkal sem fog találkozni.

Értjük? Nem értjük, és a zsibbadtra hülyült híveken kívül élő ember sem értheti, mivégre ez a gyorsított tempó és ez a nyilvánvaló titkolózás? Ha egyszer 1 700 068 ember biztosan létezik (akik nem a Fidesz kitöltő bizottságának tagjai, hanem létező élőlények), aki válaszra méltatta a kormány hazug hisztériáját, akkor annak nyoma van, és azt nagy felhajtások közepette mutogatni is kellene, nemdebár? Ehhez képest a közpénzből elvégzett konzultáció nyomainak megtekintése a választott képviselő számára egy időkorlátos, 3×45 perces, akadályokkal tarkított versenyfutás (amiben az innen oda furikázás is benne van) keretében engedélyezett. A sajtó teljes kizárásával.

Arra gondolni sem akarok, hogy valójában ugyanazokat az időközben gondosan megkevert ívkupacokat tekinti meg mindhárom helyen a képviselő, mint ahogy arra sem, hogy esetleg a Fidesz civiljei, csatlósai és nyúlványai most állítják elő azokat a meggyőző bizonyítékokat. Az viszont így is több mint beszédes, hogy ha mindez nem egy hazug, aljas, kurva drága, de legalább minden valós alapot nélkülöző szemfényvesztés lenne, akkor a nyilvánosságot nem kellene kizárni a lebonyolítási folyamatból. Ezeket az íveket meg lehetne nézni, ellenőrizni, akár számolni is bárkinek, aki nem a kormány szekerét tolja.

Itt viszont egyáltalán nem erről van szó, a nyilvánvaló sunnyogás és titkolózás tökéletesen ezt igazolja. Mint ahogy az a vicces e-mail is, amelyet a postaládánkban találtam tegnap, és amiből mutatok két részletet (a rengeteg manipulatív linket, amivel tele van toszva a levél, inkább nem reklámozom):
konz1

konz2

Ha már kétségbeesett politikai akciókról van szó (ugye, Csabika?), akkor ez eléggé hasonlít rá. Még akkor is, ha sem megcáfolni, sem megerősíteni nem tudom, hogy ez már az önjáróvá vált alattvalói tulbúzgóság, vagy a benfenntes információk alapján történő, központi mozgósítás iskolapéldája. Mindenesetre gratulálok mindenkinek, aki ebben a szupertitkos bohózatban, azaz saját átverésében részt vesz.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.