Március 19,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Remélem, fel tudunk idegesíteni elég embert

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,018,900 forint, még hiányzik 1,981,100 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Verőfényes szép estét, bort, búzát, békasegget! Dübörög a Fidesz választási kampánya, mint a hétszentség. Legeslegkedvencebb témám – azon már fel sem húzom magam, ha a vizes vébé hetente egyszer drágul egyet – ma sem okozott csalódást. Nini:

Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár emlékeztetett arra, hogy a nemzetpolitikai államtitkárság 2010-ben indította el tematikus éveit, kezdetben az oktatási és a kulturális témák voltak a középpontban, 2014 óta pedig a gazdasági támogatásra helyezik a hangsúlyt. A magyar kormány azt szerette volna elérni, hogy “ne határokban, hanem nemzetben gondolkozzunk” – szögezte le. Szilágyi Péter úgy fogalmazott: “hálót kell adni a Kárpát-medencében élőknek, hogy halat tudjanak fogni, ezért is indítottuk el a gazdaságfejlesztési programjainkat, tavaly a fiatal vállalkozók évét, idén pedig a családi vállalkozók évét”.
A helyettes államtitkár rámutatott: Kárpát-medence-szerte 874 pályázat érkezett, ebből 185 bizonyult sikeresnek. A Vajdaságban 43 győztes pályázat született mintegy 220 millió forint értékben. Ebből az összegből magyar családi vállalkozásokat és fiatal vállalkozókat támogatnak. 
Az utóbbi időben a Vajdaság volt a példa az összes többi külhoni régió számára – húzta alá Szilágyi Péter. Itt indult el először a gazdaságfejlesztési program, itt indították el a tematikus évek nagy részét, és itt van olyan stratégiai partnere a magyar kormánynak – a vajdasági Magyar Nemzeti Tanács (MNT) és a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) -, akire mindig is támaszkodni tudott a kormány – részletezte a helyettes államtitkár, aki felhívta a figyelmet arra, hogy a megkezdett munkát Budapest folytatni szeretné, a következő években is megmaradnak a nemzetpolitikai államtitkárság tematikus programjai, emellett pedig 2018 a külhoni magyar családok éve lesz. 
Kitért arra, hogy a határon túli magyarság támogatására is szükség van ahhoz, hogy a kormány folytatni tudja a 2010-ben megkezdett munkát, ezért arra kérte a vajdasági magyarságot, regisztráljon és vegyen részt a jövő évi magyarországi parlamenti választáson, hogy “továbbra is nemzetben tudjunk gondolkodni, és ne határokban”. 
Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke a helyszínen rávilágított, a magyar kormány támogatási programja beleillik abba a gazdaságfejlesztési rendszerbe, amely évek óta folyamatosan épül a Vajdaságban. A cél az, hogy a vajdasági magyarság a szülőföldjén tudjon megkapaszkodni – húzta alá a legnagyobb délvidéki magyar párt elnöke. (MTI)

Csak szólok, hogy nem ugyanazt a sajtóközleményt tolom be mindig, hanem ezek mindig frissek. Sajnos nem nagyon mozdítja már rá a sajtó a füle botját sem, márpedig máshogy nem jut el az emberekhez az újabb jó hír. Remélem, azok, akik valamilyen szerencsétlen véletlen folytán a határnak ezen az oldalán születtek és itt szívnak, mint a torkosborz, felidegesítik magukat annyira, hogy majd elballagjanak szavazni jövőre és ehhez találnak is megfelelő pártot.

A nap kommentje Bélától. Bár nem vicces, viszont olyasmit feszeget (Soros tervezett tájékoztató kampánya kapcsán), amit mi is jó ideje mondogatunk:

Az uniónak is ezt kellene tennie minimum. Anyanyelvi tájékoztatást és kommunikációt nyomni az érintett tagállamokban. Legalább egy ingyenes műholdas csatárnát, amelyik anyanyejvű, és nem az uniós adminisztrációról szól, hanem az éppen futó, forró, napi ügyekről. Nem volna talán túl nagy kérés egy nyomtatott kiadvány sem. Heti- vagy havilap. Ami nem eladó Mészáros Lőrincnek.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!