Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Élt régebben egy Sztálin nevű ember

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép reggelt! Tudom, hogy vasárnap van és amúgy is, itt soha semmi nem változik és jobb a homokba dugni a fejünket, mert az olyan kényelmes. Hátha majd jól megoldódik minden magától. Nem fog. Soha. Semmi. Úgyhogy mi toljuk tovább a talicskát, hátha pár embert eléggé zavar a nyikorgás ahhoz, hogy kihúzza a fejét a homokból.

Két napja Bálint kolléga dühöngött egy kört Lázár János heti rendes agymenésén. A perbáli csodáról kérdezte egy újságíró (amikor a helyi erők rendőrt hívtak a külföldi diákokra,mert migránsnak nézték őket). Lázár válaszának túlzottan sok értelme nem volt ugyan, de sikerült meglehetősen sokszor elmondania, hogy a nem kell csodálkozni azon, hogy az emberek félnek a migránsoktól, mert az emberek félnek tőlük és terroristák is lehetnek, ezért az emberek félnek és még félnek is.

Nekem meg erről az jutott eszembe, hogy élt régebben egy Sztálin nevű ember, aki nem annyira kedvelte a Trockij nevű másik embert. Ezért azt a taktikát választotta, hogy ő és közvetlen környezete minden egyes alkalommal elmesélte, hogy nem az a baj Trockij elvtárssal, hogy zsidó, nem azért kritizálják Trockij elvtársat, mert zsidó, őt aztán egyáltalán nem zavarja, hogy Trockij elvtárs zsidó, nincs azzal semmi baj, hogy Trockij elvtárs zsidó. Ebből végül a leghülyébb muzsik is megértette, hogy Trockij egy zsidó, akit utálni kell.

Szóval a taktika létezik, működik és nem most találódott fel. Sőt!

Én csak azt akarom mondani, hogy én például nagyon szeretem Lázár Jánost. Nekem az soha eszembe nem jutna, hogy Lázár Jánosról rosszat gondoljak, például azt, hogy egy korrupt geci. Mert Lázár János nem egy korrupt geci. Sőt, az is egy aljas, aki azt mondja, hogy Lázár János egy korrupt geci, mert erre nincs bizonyíték. Mert az például nem bizonyíték, hogy az ő kiskorú gyerekei milliomosok. Mindenkinek a kiskorú gyereke nyugodtan lehet milliomos, ebből még egyáltalán nem következik az, hogy egy korrupt geci lenne.

Szó sincs arról, hogy Lázár János egy korrupt geci lenne csak azért, mert a gyerekeire íratja a vagyonát. Más is ezt teszi és ettől még más se lesz korrupt geci. Mert aki megdolgozik azért a vagyonért, az rendes, szorgalmas magyar ember, nem pedig korrupt geci. És Lázár János hitből és meggyőződésből csinálja, amit csinál, azért áll ki mindig mindenki, még Farkas Flórián mellett is. Mert egy gerinces ember, nem pedig egy korrupt geci.

Szerintem napindítónak elég ennyi, a többiről majd megemlékezünk nap közben.

adomany-1