Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Pofátlan cinikusok nyelvéről lefordítva magyarra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Most, hogy megbeszéltük, hogy nem csak Lázár János, de sokan mások sem olvassák a Szalonnát, azokhoz szólok, akik viszont de. Ha szabad ehhez a témához bármit is hozzátennem: valóban nem törekedtünk arra, hogy megvásárolt közönséget gyűjtsünk magunknak, hogy fizetett hirdetések útján vadásszuk a lájkokat, meg az anyázásokat. No, nem mintha futná ilyen úri huncutságokra. Ezzel szemben építkezünk szépen, lassan, seggelve leginkább, a nyak- és hátfájás is egyre ismerősebb móka, és ahhoz mérten, hogy mennyire jelentéktelenek vagyunk, valóban belénk szálltak már épp elegen, épp elég ocsmányul ahhoz, hogy hagyjuk leperegni. De mi legalább jobban alszunk, mint Rogán Antal és a lelkiismeretünk is nagyságrendekkel jobban érzi magát. És ez jó. Ez mindennél fontosabb.

Úgyhogy ne keseregjünk azon, hogy miért ez van ahelyett, hogy valami más lenne, ami most éppen nincs, inkább örüljünk a péntek estének, és annak, hogy semmi nem tart örökké. Még a közpénzből pöffeszkedő, közpénzben fuldokló magyar közsszolgálat világbajnok pofátlansága sem. Ami az én olvasatomban akár a nap híre is lehetne (via Átlátszó).

Összefoglalom: Ungár Péter, az LMP politikusa megkérdezte az MTVA-tól, hogy a UPC műsorkínálatába frissen bekerült, RT néven futó Russia Today putyinista orosz propagandatévé bérel-e irodát (a 80 milliárdból híreket hamisító, álhírterjesztő – szerk.) MTVA Kunigunda utcai székházában. Az MTVA első válasza:

Az Ön által feltett kérdések pontos tartalmát tekintve olyan értelmezési kérdések és nehézségek merültek fel, melyet pusztán az Ön által megfogalmazott kérdések nyelvtani értelmezésével, illetve a köznapi szóhasználatot alapul vevő egyszerű értelmezésével nem állt módunkban kétséget kizáróan eloszlatni. Minderre tekintettel indokoltnak mutatkozik (…) az igény pontosítására kérni Önt.

Ön, azaz Ungár Péter pontosította a kérdést, olyannyira, hogy megérkezett az MTVA második válasza:

Az adatigénylésnek az adatot kezelő közfeladatot ellátó szerv nem köteles eleget tenni abban a részben, amelyben az azonos igénylő által egy éven belül benyújtott, azonos adatkörre irányuló adatigényléssel megegyezik, feltéve, hogy az azonos adatkörbe tartozó adatokban változás nem állt be.

Világbajnok vérgecik nyelvéről lefordítva magyarra (az önérzetes szarcsimbókok nem mellesleg még az egyes számot sem képesek egyeztetni a többes számmal: nehézségek…, melyet…) ez annyit tesz, hogy voltunk annyira cinikus faszkalapok, hogy nem válaszoltunk a kérdésedre, mert egyszerűen nem voltunk hajlandóak megérteni azt. Következésképpen arra szólítottunk fel, hogy tedd fel újra a kérdésedet, hogy mi, arrogáns közpénzzabálók is megértsük, és második válaszunkban beletolhassuk a pofádba, hogy nem vagyunk kötelesek válaszolni arra, amit egyszer már megkérdeztél.

Stimmel? Stimmel. És itt nem az a kérdés már ezek után, hogy valószínűleg az LMP értesülései helyesek, és az orosz propaganda keze már régen betette a lábát oda, ahol semmi keresnivalója nem lehetne, hanem az illiberális még nem diktatúra, már rég nem demokrácia minden következmény nélküli arroganciája. Ez akkor is félelmetes és borzasztó dühítő lenne, ha nem tudnánk pontosan, mi a baj az RT-vel és hogyan foglalta el Putyin az orosz médiát. Annyit elmondhatok, hogy pontosan úgy, ahogy Viktorovics pajtás-kartárs-elvtárs gyűri maga alá a honi médiát. Volt kitől tanulni.

És ha már Viktorovics: a Hír TV megszerezte Szijjártoporzék minisztériumától, hogy mennyit repdesett közpénzből 2014 májusa óta a nemzeti tudatrepedés, hogy szerte a világban jól megvédje az érdekeinket. Nos, bágátell 90 millió forintról van szó, ami a csatorna szerint kábé három átlagos családi ház ára. Én ezt nem tudom megítélni, de nem is ez a lényeg, hanem. A idén szeptemberig 109-szer utazott külföldre, repülőjegyeire átlagosan 837 ezer forintnyi közpénz ment el. Orbán Viktor legköltségesebb repülőútja a riói olimpiára szólt, a különgépre szóló jegye 5,647 millió forintba került.

Akkor most minden rettegve óbégató derék hazafi magyarázza meg magának, hogy miért kurvajó, hogy a kedves nemzetvezető ott volt a geci olimpián és egyedül elbaszott erre annyi pénzt, amennyit ő ki tudja hány év alatt keres meg. Nyugi, nem egyjegyű szám lesz. Jó, ha ez nem sikerül, akkor kérdezze meg magától, hogy miért vannak ezek között a mindenki által finanszírozott utak között olyan svájci kiruccanások, amelyeknek se híre, se hamva a magyar közpénzmédiában? Milyen titkos és kifürkészhetetlen útjai lehetnek egy miniszterelnöknek, amelyeket az alattvalók pénzén nyomat? Mindenki másnak pedig, aki eddig is pontosan tudta, hogy mi a fasz baj van ezzel az egésszel, annak Gulyás Gergely sztárjogász és ifjú sikaművész érvelését ajánlom:

demagógia ezzel foglalkozni, hiszen ezek az utazások milliárdos hasznot hoznak Magyarországnak.

Ezek után nekem nincs több mondanivalóm mára. Tényleg meg kell csinálni ezzel a néppel, és még ennél jóval többet is. A jövő mandátumban már 200 millióból kell a felhők fölé emelkedni, és jó lesz. Minden fasza lesz.

A nap kommentje Ákostól:

lankadatlan éberség elvtársak

Ennek örömére én kidőlök. Kösz, hogy ma is itt voltatok. Jó éjt mindenkinek!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.