Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A tomboló elmebaj elől nincs menekvés

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát igen, a kecskék is a sivatagi rókákkal és a vidrákkal egy családba tartoznak nálam (ezt az elfajzást még nem üldözik egyelőre hatóságilag), meg péntek is van, meg fekete péntek is, úgyhogy egy szavam nem lehet. Egyébként lesznek szavaim, ha már kötelességtudóan feltámadtam vadhajnalok hajnalán. Amikor is ünnepélyesen szépjóreggelt kívánnék hűséges olvasóimnak!

Mindenki nyugoggyék meg, akit nyugtalanság gyötört arra nézvést, hogy mi lesz, ha Gyuribácsi visszaadja lelkét a teremtőjének. Úgy tűnik, hogy a kormány és az ő serényen lefetyelő holdudvara feltalálta a poszt-Soros világot és az egész életünket továbbra is megszomorító mantrát. Az van, hogy Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ (ez is valami álcivil közpénztemető) igazgatója a Kossuth rádió 180 perc című műsorában tegnap arról fecserészett, hogy Soros Györgynél nagyobb veszély is leselkedik ránk ebben a földi paradicsomban. Azt most hagyjuk, hogy ehhez a jelenkori világpolitika színpadának egyik legkreténebb/legkártékonyabb figuráját, Nigel Farage-t idézte meg, aki szintén szenved a sorositisz nevű betegségben, jó, ha tudjuk:

Soros György karrierje, pályafutása a biológiai törvényszerűségek szerint valamikor véget fog érni, viszont a nyílt társadalom nemzetállamokra roppantul veszélyes ideológiája őt nyilvánvalóan túl fogja élni.

Mondjuk, Schmidt Mária se szokott ezen a színvonalon felülemelkedni, szóval Szánthó kolléga határozottan megugrotta azt, amiért fizetik. Az külön vicces, amikor a kormány ánuszrózsáját kényeztető nagyon civil és nagyon független kitartottak civilnek álcázott nemzetközi NGO-hálózatokról pofáznak rendületlenül. Meg erről: attól, hogy valamit civilnek hívnak, attól az még egyáltalán nem független vagy semleges, hanem igenis egy nagyon egyértelmű érték- és érdektételezés van mögötte. Mondjuk, igazuk is van, mert az Alapjogokért Központ (a CÖF-ről inkább most ne is beszéljünk) abszolút nem álcázza magát. Ők frankón a kormány seggét nyalják, és tök egyértelmű, merre van az arra. Amivel nekem semmi bajom nem lenne, ha nem óbégatnának állandóan másokról. Dehát az önkritika – mint tudjuk – nem annyira finom.

A tegnapi nap híre ennek ellenére mégiscsak a német állami csatornán, az ZDF-en megjelent riport volt, amelyben Orbánnal összefüggésben arról esett szó, micsoda kiváló melegágya a szélsőjobboldalnak Magyarország.  Ahol például az Identitesz nevű neonácik hőbörögnek, és ahol a Svédországban büntetett előéletű, uszításért és garázdaságért elítélt, írással és könyvkiadással foglalkozó, magát üzletemberként futtató Daniel Fridberg nevű egyén körül gyülekeznek a szélsőséges csoportok. A csávó Budapestről terjeszti gyűlöletkeltő könyveit, és a ZDF kommentárja szerint itt ideológiai otthonra talált. Fridberg a riportban tökéletesen felmondta az oly jól ismert szólamot: Kelet-Európa az egyetlen egészséges terület a kontinensen, ahol még nem pusztít a liberalizmus és a tömeges migráció. Már csak azt nem tudjuk, hogy ki vette át kitől a dumát, mert ezek Orbán kedvenc szavai, bizony. Budapestről a riport a charlottesville-i emberölésig ível, ahol a nyár folyamán az amerikai szélsőjobb tartott erődemonstrációt, augusztus 12-én pedig tragédiába fulladtak az események. Igen, Fridberg is ott volt aznap, akárcsak harcostársa, Richard Spencer, aki fajvédő konferenciát szervezett volna pár éve Budapestre, de a magyar hatóságok akkor letartóztatták. Orbán sajnos nem volt elérhető a ZDF számára, hogy megválaszolja a felmerülő, nyugtalanító kérdéseket, mégis mit gondol ezekről a neonácikról, pedig még Tusnádfürdőre is elutaztak, hogy szóra bírják. Nos, azt hiszem, elmondhatjuk, hogy jó hírünk a világban töretlen.

És mert a dolgok tökéletesen rímelnek egymásra, itthon is tombol az elmebaj rendületlenül. Szegeden az állampárt helyi leányvállalata konzultációt hirdetett, amelynek lényege annak a kérdésnek a megválaszolása:

Akarja-e ön, hogy Botka László segítségével közvetlen környezetébe migránsokat telepítsenek?

Szerintem ez egy szürreális, beteg horrorfilm, vagy én nem tudom, mi ez, de ennyire hülyének senki nem nézte még ezt az országot, mint a Fidesz-KDNP dac- és bűnszövetség. Ha Botka milliószor nem cáfolta volna a lánctalpas hazugságot, akkor is: egy város nem tud menekülteket/migránsokat befogdni, menekültstátuszt ugyanis a magyar állam tud adni, és menekülteket fogadni is. De ha nem hazudnák szét az életünket, ha azzal foglalkoznának, amire megbízást kaptak, egyszerűen nem is léteznének.

Nem baj, mert közben Lölövics ezen a héten, a kibaszott nagy változatosság kedvéért Status Power Invest Kft. energetikai céget, azaz villamosenergia-termelő társaságot alapított. Az új cég alapítója a Status Energy Magántőkealap, amelyet nemrég hoztak létre 10 milliárd forinttal, az ügylet pedig annyira friss, hogy a jegybank felügyelete alig két hete vette nyilvántartásba. Ja, miközben zabáltatják, hülyítik a népet, a harácsolás karavánja halad. A mangalicaszerelő az ország ötödik leggazdagabb emberévé strómankodta össze magát, és az istenadta nép leszarja. Szép munka.

A szexuális zaklatás újabb fejezetének főszereplője Varnus Xavér. Ha nem baj, most nem bocsátkozom részletekbe, de ITT mindent el lehet olvasni, ami az ügyről eddig tudható.

Akkor itt az új fejlemény Orbán külföldi bankszámlájáról, amit Gyurcsány dobott be érdemi következmények nélkül a köztudatba: Vona Gábort is megkeresték a bankszámlára vonatkozó dokumentumokkal. Ezt onnan lehet tudni, hogy a Jobbik elnöke maga beszélt erről (és sok minden másról is) a Spinoza Színházban Rangos Katalinnal. A lényeg az, hogy nincs lényeg: Vona nem látott semmi bizonyító erejű dokumentumot ezzel kapcsolatban, az egészből nem lett semmi. Igaz, ettől még nagy tételben fogadna arra, hogy a kormányfőnek van külföldi bankszámlája. A kapcsolatfelvételről még annyit mondott, hogy egy közvetítőn keresztül kereste meg valaki Nyugat-Európából. Najó, akkor erről is ennyit.

Úgy érzékelem, kitapinthatóan szinte, hogy sikerült feldobnom ezt a szomorkás, nyirkos, borús őszi reggelt is, úgyhogy nem maradt más hátra, mint egy kis tájbasimuló muzsika, aztán toljuk tovább. Legyen jó napotok, holnap szombat! 😉

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.