Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tényleg nem sikerült találni 10 tetves milliót sehol?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csütörtökös szép reggelt! Sál, sapka, kesztyű! Ha cseresznyét akartok szedni, azt is vigyetek magatokkal szépen. Amúgy javaslom a sült tököt, most annak van szezonja és például én nagyon szeretem.

Remélem, Mészáros Lölö és Orbán Viktor – meg még jópáran – pocsékul aludtak a Kúria tegnapi döntése után. A legfőbb döntéshozó szerv ugyanis kimondta, hogy márpedig a TAO közpénz és el kell számolni vele. Még akkor is, ha ezt szeretett vezérünk, vagy éppen a NAV kézrátétellel üzemanyag árat csökkentő vezére máshogy is gondolja. A Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványnak bizony hozzáférhetővé kell tennie a gazdálkodási adatait, ahogy Tállai András kedvenc focicsapatának is. Néha az élet nem egyenletesen bárányfelhős.

Van más jó hír is. Idén is tojik a nyuszi karácsonyra bözsiutit a nyugdíjasoknak. Ezt személyesen Balog Zoltán valamilyen miniszter hörögte a mikrofonba. Innen is nagyon gratulálok a miniszter úrnak, ám szeretném megkérdezni, hogy Budapest egyetlen hospice-háza miért 40 millió forintot kapott, amikor 50 milliót kértek? Tényleg nem sikerült találni 10 tetves milliót sehol? Ki kell rúgni egy helyettes államtitkárt a nagyonsokból és máris megvan a hiányzó összeg. Vagy nem kell hülye konzultációkat tartani és a megtakarított pénzből minden nagyobb városban létre lehet hozni egy hospice-házat. Nekem valahogy fontosabbnak tűnik, hogy gyógyíthatatlan, életük vége felé közeledő emberek méltósággal és lehetőleg szörnyű fájdalmak nélkül búcsúzhassanak az élettől. Miniszter úr ezt máshogyan gondolja? Egyébként pont a napokban láttam, hogy valamelyik falábú magyar sztárfocista havi nyolcmilliót keres. Mármint Magyarországon. Havonta. Nem kevésbé falábú, de kevésbé sztár társai meg 4-5 milliót. Közpénzből, nyilván, mert a szurkolók nem tartják el ezeket a bohócokat. A hospice-háznak meg nincs tetves 10 millió? Gyönyörű, tényleg.

Közben nemzetünk büszkesége, Tállai András naponta több falu lakosságát is képes fogadni a Parlamentben. És tolja fel sorra a csoportképeket a nagy eseményről. Itt egy ízelítőnek (a többi is ilyen, csak más szöveggel):

Tállai András/Facebook

Tállai András/Facebook

Végül – ha már az alkalmazottaim közösségi oldalait bogarászom vadhajnalban – itt egy kettő az egyben – típusú Ennyikebulika Tamástól:

Deutsch Tamás/Facebook

Deutsch Tamás/Facebook

Eddig azt gondoltam, az én drága kollégámon kívül ember nincs, aki képes Schmidt Mária hatezer szavas agymenéseit elolvasni. Ezek szerint már legalább ketten vannak. Ez nem is baj, de figyeljük meg azt a finom iróniát, ugyanakkor azt a korrekt, európai képviselőhöz méltó hangvételt, ahogy a semmihez nem értő, de legalább túlfizetett fideszes politikus megemlékezik egy politikus társáról. Hát nem gyönyörű? De. Indítsuk a napot valami andalító muzsikával.

Hogy mégis vidáman induljon a nap, ide csinálok két fotót. Egy kedves olvasónk küldte be, a Kétfarkú tegnapi műve Esztergomban. Hát nem szebb így, mint szürke, töredezett, reménytelenül ocsmány korában? De.20171115_172557

20171115_172611

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.