Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ideje lenne kitüntetni Farkas Flóriánt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Már aki szereti a hideg szelet, annak tuti jó. Mondjuk a jegesmaciknak. Engem már tegnap megütött a lapos guta, azóta sem lett sokkal jobb. Felcsút neves szülötte (azt hiszem, Magyarországon kötelező a névadás), az amatőr jogászfoci koronázatlan kiskirálya, a gázszerelők védőszentje ma a Parlamentben meresztette értékes hátsó felét. A véletlenül jelen- és ébren lévő képviselők kérdezhették őfényességét. A Jobbik is ezzel próbálkozott, konkrétan Farkas Flóriánról érdeklődött volna Mirkóczki Ádám, de elszúrta. Ugyanis úgy kezdte a mondanivalóját, hogy nyomozás folyik a Híd a lopás világába program tehetséges vezetője ellen. Innentől kezdve tök mindegy volt, mi a kérdés. A kocafocista kihúzta magát és kioktatta a képviselőt, hogy Farkas Flórián ellen nem folyik nyomozás, mert nem is folyhat. Ugyanis érvényes rá a mentelmi jog. Jelzem – ezt nem Orbán mondta, hanem én -, nem azért nem folyik eljárás Farkas ellen, mert nem lenne miért nyomozni, hanem azért, mert védi a mentelmi jog.

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke úgy folytatta, hogy Mirkóczki Ádám kérjen bocsánatot Farkas Flóriántól.

Kérjen tőle bocsánatot! Higgye el, egy cigányembertől is lehet bocsánatot kérni, nem szégyen az

Hát a pofám szakad le. Ez pontosan ugyanaz, mint Lázár János helyettes geci hablatyolása, hogy azért támadják Farkas Flóriánt, mert cigány. Nem, basszus! Azért támadják, mert eltüntetett egy csomó pénzt. Hogy ezt a pénzt a cigányoktól lopta el, az nem felmentés, hanem súlyosbító körülmény. Hogy mindezt úgy tette, hogy maga is cigány, az meg a pofátlanság csúcsa. Az pedig, hogy az Orbán-kormány foggal-körömmel véd egy ilyen embert, az a szegénységi bizonyítványa ennek a kormánynak.

És még egy szép:

A Magyar Érdemrend Nagykeresztjét vehette át Fekete György belsőépítész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) távozó elnöke Orbán Viktor miniszterelnöktől hétfőn az Országházban.

 Áder János köztársasági elnök határozata szerint Fekete György „több évtizeden átívelő, rendkívül gazdag alkotói életműve és aktív kulturális közéleti tevékenysége, valamint a Magyar Művészeti Akadémia elnökeként a hazai kulturális élet gazdagítását elkötelezetten szolgáló munkája elismeréseként” kapta meg a Magyar Érdemrend Nagykeresztjét.
Fekete Györgyöt a kormányfő a kitüntetés átadása előtt a magyar kultúra elszánt és kipróbált harcosaként, művészként, kultúrpolitikusként, az MMA kiépítőjeként és őreként köszöntötte.
Fekete György nem is egy, de legalább két életműnyi munkát végzett el: 1994-ben egy teljes művészi és kultúrpolitikai életpálya után nyugdíjba vonult, mégis előbb országgyűlési képviselő lett, a KDNP alelnöke, az elmúlt hat évben pedig felépítette „Magyarország legjelentősebb kulturális intézményét”, a Magyar Művészeti Akadémiát – méltatta a kitüntetettet a miniszterelnök.
 Orbán Viktor szerint Fekete György azok közé tartozik, akik igyekeznek láthatóvá tenni a sokszínű magyar kultúra egyedülálló lelkületét. Ennek a szellemiségnek a fenntartása és megélése nélkül elveszíthetjük, ami Európát Európává, Magyarországot pedig Magyarországgá teszi – figyelmeztetett.
A kormányfő hangsúlyozta, a kultúra nemzeti identitásunk megtartásának küzdőtere, és ennek az arénának Fekete György „igazi veteránja”. Az MMA nemrég leköszönt elnöke egész pályafutása során mind művészetével, mind kultúrpolitikai szolgálatával a magyar kultúra szellemiségének fenntartásáért dolgozott és dolgozik – emelte ki Orbán Viktor.
Ennek a szolgálatnak a része volt, hogy Fekete György megtanult „a szocializmuson belül a szocializmuson kívül” élni, hogy az Antall-kormány államtitkáraként létrehozta a Nemzeti Kulturális Alapot, majd az utóbbi években kiépítette „a magyar kultúra csúcsintézményét”, az MMA-t, „tökéletes összhangban azzal, ahogy Makovecz Imre megálmodta” – méltatta Fekete Györgyöt a miniszterelnök.
Fekete György a kitüntetés átvétele után köszönetet mondott azért, hogy hat évvel ezelőtt az MMA létrehozásában a kormány és a miniszterelnök partneréül fogadta őt. Kevés az olyan alkotóművész, aki ebben a korban kapja élete legnagyobb feladatát, nagyobb feladatot, mint hogy saját életművét létrehozza – emlékezett a Magyar Művészeti Akadémia élén eltöltött időszakra a köztestület távozó elnöke.

Az…  láthatóvá tenni a sokszínű magyar kultúra egyedülálló lelkületét. Feket György egy valóságos Óz, a csodák csodája, isten bizony. De még ennél is szebb: Fekete György megtanult „a szocializmuson belül a szocializmuson kívül” élni. Hát én ennél szebben még nem láttam körülírni sem a kollaboráns, sem a szervilis definícióját. Nagyon gratulálok minden érintettnek! Kezdjük a napot, hátha jobb lesz, mint tegnap.adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.