Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tessék mondani, hol a küszöb?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mármeg a reggel szakadt ránk és alig telt el egy kis idő a jóéjt puszi óta. Én még nem hevertem ki a Farkas Flórián-Balog Zoltán álompár gyomorforgató románcát, az teljesen biztos.

Igazából ez még tegnapi hír, de nem mertem Farkas Flóriánnal egy cikkbe tenni, nehogy kitörjön köztük a féltékenykedés:

„Újraválasztotta a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezte Szövetség taggyűlése Gaskó Istvánt a szervezet élére.

Az érdekképviselet szombati, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a taggyűlés még csütörtökön döntött a tisztségviselő személyéről, Gaskó Istvánt egyhangúlag támogatták.
Az ülésen szóba került a Gaskó István ellen indult bűnvádi eljárás is, ezzel kapcsolatban a szakszervezet közölte: az ügynek két év után sincs gyanúsítottja, és tudomásuk szerint a rendőrségi eljárást november 6-ával lezárják”. (MTI)

Akkor én most ehhez nagyon gratulálok a taggyűlésnek. Tényleg. Jó étvágyat kívánok ahhoz, amit főztek. De ez a történet itt még egyáltalán nem ért ám véget! Mutatom:
„A VDSzSz Szolidaritás [teljes nevén: Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szolidaritás] elnöke változatlanul Halasi Zoltán azóta, hogy 2015. júliusában az egyik legnagyobb vasutas szakszervezet XV. Küldöttgyűlése megválasztotta őt elnöknek.
A sajtóban ma megjelent hírt a VDSzSz Szövetség [teljes nevén: Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete Szövetség] adta ki, mely a vasúti érdekegyeztetésben nem játszik szerepet. 
Kiadó: VDSzSz Szolidaritás”

Akkor próbáljuk meg értelmezni! Ez a VDSZSZ marhára nem az a VDSZSZ, mert ez egy másik. Vagy az. Az egyiknek Gaskó az elnöke, a másiknak meg nem. Mindenkinek tiszta? Akinek nem az nézze meg szépen a Brian élete című filmet.

Miután még nem sikerült túltennem magam Farkas Flóriánon, jöjjön egy újabb részlet a tegnapi nagy összeborulásról. Ból:

„Balog Zoltán azt mondta: Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy „botránymentes” éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök – közölte Balog Zoltán.

Elmondta: szabálytalanság esetén eljár, vizsgálatot indít, ha kell, feljelentést is tesz, mert „tiszta kézzel lehet csak részt venni” a roma politikában. Hangsúlyozta: akit viszont alaptalanul vádolnak, azt megvédik”. (inforadio.hu)

Egyszóval Balog Zoltán mindegymilyen miniszternek egy másfél milliárd forintos sikkasztás még marhára nem elég indok arra, hogy szabálysértést kiáltson. Nem is bűncselekményt, hanem legalább szabálysértést. Tessék mondani, hol a küszöb? Mondjuk az inger küszöb. Az unokájának hallókészüléket vásároló nagyi már átviszi az ingerküszöböt, őt már megtalálja a NAV, hogy miből telik? És a nagyinak be kell bizonyítania, hogy miből, honnan telik neki hallókészülékre. A cigány embereknek szánt, a munkához jutást elősegítő programból minden kibaszott fillért kitalicskázó, abból a pénzből egyetlen egy nyomorult munkahelyet létre nem hozó, autóflottát és ingatlanokat bérlő, még az érettségijét is csak hazudó Farkas Flórián pedig egy korrekt partner? És ez a kormány, ez a Balog Zoltán merészel tiszta kezekről beszélni? Hányok.

Magyarországon 2 millió pszichiátriai beteg is lehet, de százezren sincsenek, akik terápiához jutnak. (Index) Az semmi, de ebből a kétmillióból – akik nem jutnak kezeléshez – páran vezetik ezt az országot. Mégpedig a legsúlyosabb esetek.

Csapjunk bele a mai napba, feküdjünk bele a szélviharba, meg ilyenek.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.