Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Alig várom, hogy egy közmunkás, vagy egy államtitkár-helyettes titkárnője vágja le a hajamat, vagy operálja ki a vakbelemet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát így, és még ígyebbül néz ki az ember szombat hajnalban, midőn legmélyebb álmából ébredve konstatálja, hogy szombat örömére munkanapra ébredt. Aztán belenéz az elektronikus postaládába és máris nem kell a kávé. Most kivételesen megfosztok mindenkit attól a szellemi mélyrepüléstől, ami ott fogadott, mert mégiscsak fontosabb közügyekről kell beszélnünk, mint névtelen levelezők lelki nyomorúságával.

Úgyhogy itt van még tegnapról egy vicces hír, aminek kár lenne elsikkadnia a hatalmas dübörgésben:

A magyar gazdaság munkaerőpiaci tartalékai erősen fogynak, a belső utánpótlás a közigazgatásban dolgozókból, a közmunkások és a mikrovállalkozások köréből származhat, ahol szektoronkét 100-200 ezer fős tartalék rejlik

– ezt nem én, hanem a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mesélte az MTI-nek pénteken Esztergomban, a megyei kereskedelmi és iparkamara mesteravatóján. Igen, ha jól értem, akkor Parragh László bukott csempekirályról van szó, aki mellékállásban tanácsokat a kormány egyébként is sikertörténetnek számító oktatáspolitikájához. Na, mondom, alig várom, hogy egy közmunkás, vagy egy államtitkár-helyettes titkárnője vágja le a hajamat, vagy operálja ki a vakbelemet. Ha még buszt is fognak vezetni, még faszább lesz. Belső utánpótlás, mi? Hát persze. A migránsmentes övezet, a teljes foglalkoztatottság földi paradicsoma, ahol csak az nem dolgozik, aki nem akar, ahonnan mindenki, aki nem csak dolgozni, de megélni is szeretne, kalandvágyból kitántorgott… hát igen. Előbb-utóbb kifolyik az ágy alól minden, amit oda gondosan berugdostak az elvtik a Sorossal folytatott ádáz küzdelem kedvéért.

Érdekes sztorit göngyölített fel a Hír TV Célpont című műsora Kisvárdán, Seszták Miklós kisebb atyaúristen városában, ahol egy nemrég piacra lépett kisvárdai temetkezési vállalkozónak olyan jó kapcsolatai vannak a helyi kórházban, hogy őket ajánlják az elhunytak hozzátartozóinak. Ja, hogy ezt a törvény tiltja, és akkor mi van?

A Célpont bemutatott egy rejtett kamerával készült felvételt, amelyen azt látjuk, halljuk, hogy a kórházban egyértelműen megmondták egy elhunyt hozzátartozójának, melyik temetkezési vállalkozóhoz érdemes fordulni. Seszták Miklós városában 44 éve űzi az gyászipart Hosszú Daniel. Az eset miatt feljelentette a kórházat, hiszen évek óta tilos temetkezési szolgáltatót ajánlaniuk. Őt pedig beperelte újdonsült versenytársa, aki három éve döntött úgy, hogy kocsmárosból kegyeleti vállalkozó lesz. A két temetkezési vállalkozás ott perli be egymást, ahol csak tudja, évek óta bíróságra járnak. Egyébként nagy buli a sírásás Kisvárdán, legalábbis a Célpontban látható videófelvétel tanúsága szerint. Ezen egy kocsmárosból lett temetkezési vállalkozó emberei láthatók, amint összekötik a sírásást némi mulatsággal. Lakodalmas hangulatban. Hogy ki nyugszik az így ásott sírban, jobb, ha senki nem tudja. A főnökük, Paróczai László szerint semmi sem úgy van, ahogy a másik fél állítja. Azt mondja: a konkurens Hosszúék megvuduzták. Hosszúék viszont azt állítják, hogy versenytársuk mögött nem más, mint a fejlesztési miniszter áll. A Célpont megkereste Paróczai Lászlót is, aki egészen addig készségesen válaszolt a riporter kérdéseire, amíg szóba nem került Seszták Miklós neve. A temetkezési vállalkozó végül mindenre megesküdött, ami eszébe jutott, csak hogy a stáb elhiggye neki: semmi köze Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez. Kisvárdán három temető van, a piacon megférne egymás mellett két vállalkozás. Ám a piacon élet-halál harc dúl. Aki esetleg nem látta tegnap este a gyászbiznisz piszkos részleteit, az ma este 19.30-kor bepótolhatja.

Tudom, nem nagy ügyek ezek egy olyan országban, ahol a magyar állam 2013-2017 között 575 milliárd forint (1,845 milliárd euró) névértéken bocsátott ki letelepedési államkötvényeket. Az, hogy az egyeseknek hatalmas hasznót húzó, az államot pedig nem kicsit megkárosító üzletnek nemzetbiztonsági kockázatai is vannak, arra javaslom a jól bevett formulát: Soros.

Nincs annyi pénz, amennyit ne lenne érdemes ellopnia ennek a kormánynak a drága jó magyar emberektől, ugyanis működik: a Fidesz-KDNP elmúlt bő két évét jellemző erősödése idén ősszel is folytatódott, míg az ellenzéki pártok népszerűsége lényegében stagnál – adta hírül októberi kutatásának eredményét a TÁRKI Társadalomkutatási Intézet Zrt. És itt a lényeg: a migrációs hullám két évvel ezelőtti csúcsához képest, a Fidesz-KDNP a teljes népességen belül összesen 17 százalékponttal, a pártválasztók körében pedig 20 százalékponttal növelte táborát 2015 júliusa és 2017 októbere között. A kormánypártok a bizonytalanokból építkeznek, nem a többiek szavazóit csábítják el, hiszen az összes párt népszerűsége lényegében változatlan vagy csak kismértékű gyengülésük figyelhető meg. E felmérés szerint a Jobbikon és az MSZP-n kívül mindegyik párt parlamenti bejutási küszöb alatt vegetál, úgyhogy ajánlom nekik: továbbra is egymást cseszegessék, fogjanak össze, ne fogjanak össze, szapulják egyást és ha a haza nem is, de legalább a Fidesz újra fényre derül.

Remélem, ezzel mindenkinek feldobtam a napját, akinek nem, annak kedveskednék még egy kicsit. Az ország agyhalál közeli állapotát ugyanis semmi nem példázza jobban, mint az, amikor Németh Szilárd Kövér Lászlóval közösen tart lakossági fórumot például Csepelen. A köldöknéző, belterjes szeánszra persze előzetes regisztráció alapján lehetett bejutni. Mondjuk változatlanul jó hír, hogy ezek csak egymás között szeretik öldökölni az agysejteket. Na, szóval a sértődött házmester nagyokat mondott megint:

Németország 30 év múlva csak a nevében lesz német. Ha egyáltalán meg nem változtatják, mert hátha sérti a migráns hátterűeket, hogy ezt a nevet viseli az a terület, amit valaha a németek tettek naggyá.

 

Ma már (…) Magyarország (…) presztízsében első egyetemén, az ELTE-n tanítanak idézőjelben olyan sarlatánságot (gender studies – szerk.), olyan kártékony maszlagot, aminek a lényege, hogy nincsen férfi meg nő.

Szerintem is jobb, hogy nem engednek be oda akárkit, mert ezt a kényszeres, beteg, mélysötét primitív műveletlenséget nem biztos, hogy következmények nélkül tudnám hallgatni testközelből. Mindenesetre valahogy beszivárgott az ellenség is, sőt. A devizakárosultak arról érdeklődtek Kövérnél, hogy szerinte a kormány megmentette őket vajon? A hablaty után, hogy biztosan nem mindenkit sikerült, mert hát vannak mindenféle jogi és egyéb helyzetek, az újságírók védőszentje leszögezte: nem ők voltak kormányon, amikor sokan vettek fel devizahitelt.

Kövér: Nehogy már ránk tessék azt a felelősséget hárítani, amihez semmi közünk nem volt, nem is mi voltunk kormányon.
Devizahiteles: És nekünk mi közünk ahhoz?
Kövér: Ön vette fel a hitelt. Ennyi. Minimum ennyi.

És ebben nem az a bazmeg, hogy mindenkinek van egyéni felelőssége abban, hogy elolvassa az apróbetűs részt, vagy nem. Hanem ez a megengedhetetlen hangnem a magát sérthetetlennek képzelő, pöffeszkedő nagyúr szájából. Ez. Ezt gondolja a Fidesz az emberekről, így is kezeli őket. Jó étvágyat mindenkinek!

Szóljon hát a muzsika a magma alól (Bernadettnek köszi a tippet), jövünk vissza később!

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.