Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A fazékpüföléstől idáig jutottak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,376,346 forint, még hiányzik 623,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét, vagy valamilyet!

Akkor tud egy ország erősödni, ha a kistelepülési iskoláit is tudja fejleszteni, és 2013 óta végre erre is van pénz – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára szombaton a Pest megyei Szokolyán.

 Rétvári Bence a fennállásának 40. évfordulójára felújított Cseh Péter Általános Iskola és tornatermi épületblokk átadási ünnepségén arról beszélt, hogy a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében jelenleg 80 helyszínen, 40 milliárd forintból épít a kormány 26 tornatermet, bővít 25 helyszínen iskolát, egyre több tanterem, tornaterem, uszoda jön létre. 
Hozzátette, hogy a legközelebbi a szobi iskolafejlesztés lesz, amely remélhetőleg pár hónapon belül elkészül. (MTI)

Innen is nagyon puszikálom Rétvári Bencét! Egyrészt eddig mi a búbánat gátolta meg szeretett kormányunkat abban, hogy a kistelepülési iskolákat fejlessze? Másrészt barokkos túlzásnak tartom, hogy a kormány építene bármit is. Legfeljebb az állam építhet(ne), ha nem uniós forrásból valósul(na) meg a beruházás. Harmadrészt meg komolyan elcsámpázott szombaton Szokolyára egy tornaterem átadására? Ha esetleg valahol egy vécékagylót lecserélnek, oda is minimum egy államtitkárt, vagy helyettest delegál a kormány? Akkor lehet, hogy ezért van belőlük olyan brutálisan sok? Én meg már azt hittem, hogy kell az állás a rokonságnak.

Spanyolországban áll a bál. Mariano Rajoy spanyol miniszterelnök a kabinet szombati, rendkívüli ülését követően jelentette be, hogy kormánya kezdeményezi a katalán kormány feloszlatását és előrehozott parlamenti választások megrendezését
A politikus hangsúlyozta: ez nem Katalónia autonómiájának felfüggesztését jelenti, hanem a kialakult helyzetért felelős személyek eltávolítását, akik az „önrendelkezést a törvényen kívül helyezték”. (MTI)

Tehát: a spanyol kormány el akarja távolítani a jelenlegi katalán vezetőket. A spanyolok ünnepelnek, a katalánok már az utcán vannak. Mielőtt oda mentek volna, kiálltak az erkélyre, ablakba és elkezdték verni a fazekakat.

cacerola

A fazékpüföléstől idáig jutottak nagyon gyorsan:

Fotó: Laura Gómez

Fotó: Laura Gómez

Nagyon sakk-matt helyzetnek tűnik. Remélhetőleg sikerül viszonylag normális módon megoldani, mert ez így senkinek sem jó. Szerintem.

A nap kommentje Valériától:

Vedd ki a kezed az én zsebemből is, vagy tökön rúglak!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.