Április 23,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az agyhalál jelei

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,462,800 forint, még hiányzik 537,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt a hét utolsó munkanapján, ami egyelőre péntek. Rájöttem, hogy ha nem követem a csütörtöki kormányinfót, akkor sokkal frissebben és üdébben kelek fel másnap. Kezdjük is egy szolgálati közleménnyel.

Szeretném megköszönni ez úton is minősíthetetlenül szar, olcsó munkánkat időről időre köpködő, a fölöslegességünket, szánalmasságunkat hosszas cikkekben ecsetelő – velünk ellentétben, akik legalább soha nem állítottuk magunkról, hogy újságírók vagyunk – nagytudású, igazán értékeset és maradandót alkotó újságírók munkáját. Akik valamiért úgy érzik, attól, hogy mi nem ritkán csúnya szavakat használunk (Edgar, pacsi!), a mondanivalónk is értéktelen szarrá válik. Amennyiben ez így van, csak azt nem értem, hogy ezek a magukat a minőség és erkölcsi nagyság piedesztáljára állító sztárújságírók mi a búbánatos francért szentelnek néhány havonta egy-egy cikket annak, hogy leírják, micsoda köpedelem ez itt, ha egyszerűen szóra sem érdemes a létezésünk? Attól, hogy mi szart csinálunk, nekik kevesebb olvasójuk lesz? Nem érkezik elegendő adomány a számlájukra? Több minőségi cikket írnak? Kevesebb, helyesírási hibáktól hemzsegő munkát adnak ki a kezükből? Vagy mi értelme ennek?

Már annyira unom ezt a képmutató picsogást a vulgaritás és a stílus maga az ember koordinátarendszerében, hogy az elmondhatatlan. Attól, hogy én a szopóroller szót leírom, hazugsággá válik, hogy rádrohad az ország, kedves barátom a minőségi újságírásban? Szerintem nyugodj meg, attól biztosan megnyugszol! Nekem és itt mindannyiunknak kizárólag a saját erkölcsi mércénk követése a lényeg, akárhány csúnya szó is keveredik az írásainkba. Hogy minden körülmények között kiállunk az elesettek mellett, hogy lehetőségeinkhez mérten segítünk rajtuk, hogy nem viseljük el, ha hülyének néznek, és mindig szóvá fogjuk tenni az igazságtalanságot és egy elvetemült, korrupt hatalom rombolását. Szopórollerrel, vagy anélkül. Akkor is, ha szerinted ez munka, és akkor is, ha nem. És ha majd más színű lesz az a hatalom, és okot ad rá, akkor majd abba fogunk beleszállni, mert bármit is magyarázol bele, ez a felület nem politikai pártok szája ízét képviseli politikai pártok bankszámláiról finanszírozott üzemmódban. És miközben te kéjes felsőbbrendűséggel törölgeted a lábadat belénk, ezen a tök felesleges, szar, olcsó, szerinted értékelhetetlen munkából összeálló felületen, mi eddig is, és ezután is mindig szót fogunk emelni az ellen, hogy téged, kedves minőségi újságot író barátom, meghurcol a hatalom. Akkor is, ha szerinted annyira jelentéktelen szarok vagyunk, amennyire, és ha még végiggörgetni sem érdemes az oldalon. Ámen.

És akkor térjünk a lényegre. A tegnapi nap szerintem egyik legfontosabb híre, hogy a Nemzeti Választási Bizottság lesöpörte az asztalról a Vágó Gábor volt LMP-s országgyűlési képviselő által benyújtott népszavazási kérdéseket. E kérdések között voltak például azok, amelyek a miniszterelnök-jelöltek egészségi és pszichikai állapotáról szóló jelentések nyilvánosságra hozatalával, vagy a miniszterelnök hozzátartozóinak közbeszerzési eljárásokon indulásáról szóltak. Márpedig ezeknél közérdekűbb kérdéseket el sem bírok képzelni, és ha az NVB nem a jelenlegi rezsimnek falazna, akkor belátható, hogy ez mennyire elemi érdeke egy országnak. A mindenkori miniszterelnök egészségi és pszichikai állapota nem orbánozás, hanem közérdek.

Olyannyira, hogy Tarlós is Demszky súlyos mentális problémáira gyanakszik, ezt a Magyar Időkben mesélte el (via Index), miközben azzal verdeste a mellét, hogy ellenfeleink hiába kiabálnak mindenféle oligarchákról meg korrupcióról, ha visszatekintünk, 2010 óta nem volt a fővárosban ilyen ügyből származó politikai botrány. Nem, baszki, csak az emberek hülyének nézése, lenézése, sértegetése. Hogy annyira debilek, hogy népszavazni sem tudnak fontos kérdésekben, a fontos kérdéseket Tarlós eldönti egyszemélyben és jól van az.

Ehhez képest jó hír, hogy Szijjártó Pétert díszdoktorrá avatták Peruban, egészen pontosan a San Marcos Egyetem díszdoktori címét vehette át Limában. Ugye, hogy semmi baj nincs ezekkel a díszdoktori címekkel? Boldog-boldogtalan megkaphatja őket, nem kellett volna Putyin elvtárs debreceni kitüntetésén sem fennakadni? Hát persze.

Tovább gyűrűzik a Sárosdi Lilla-Marton László-féle zaklatási ügy, amelynek nyomán sokan comingoutoltak az elmúlt napokban. Azt már lehet tudni, hogy miután a színésznő tegnap nevesítette zaklatóját (Sárosdi és férje, Schilling Árpád szerint Martonnak más áldozatai is voltak), aki rágalomról és a megfelelő jogi lépésekről beszélt ennek kapcsán, a színművészetis diákok Marton felfüggesztését kérik. A Comment blog vette észre, hogy az ATV-ben ez lett A nap híre, a csatorna meglehetősen bunkó és tapintatlan módon állt bele ebbe az ügybe. Ugyanis megkérdezték a nézőket, ők kinek hisznek, Sárosdinak vagy Martonnak? Ennek mi értelme van? Egy ilyen kényes, fájdalmas témával kapcsolatban, amelyben 20 év után jogi értelemben biztosan nem egyszerű igazságot tenni, miért kell ilyen módon hergelni a közvéleményt? Nem tudom, én a magam részéről is ízléstelennek tartom ezt, még akkor is, ha óhatatlanul gondolok valamit az ügyről.

Pintér Sándor Varga Mihállyal karöltve tartott lakossági fórumot a Soros ellenes nemzeti konzultációról (mi másról?) a főváros II. kerületében. A belügyminiszter úr olyan elegáns volt, hogy egyszer sem ejtette ki a száján Soros nevét. (Szegény Rezsiszilárd, szegény Hollik, szegény többiek!) Ezt azzal indokolta, hogy ő tényekről beszélt és különben is mindenki tudja, kiről van szó. Hát efelől semmi kétségem nincs. A közepes képességű nemzetgazdasági könyvelő viszont csodásat alakított. A hvg.hu tudósítása szerint Varga azzal nyugtatta a hallgatóságot, nem kell megijedniük, ha azt látják, Magyarország egyedül van a menekültkérdésről alkotott véleményével.

Jézus is egyedül kezdte, aztán először csatlakozott hozzá 12 apostol, mára pedig egymilliárd keresztény van. Nem reménytelen, amit csinálunk.

Hát azért ez merész párhuzam, sajnos tény, hogy az egykor még szakembernek kinéző, komolyabban vehető fideszes figurák is az agyhalál jeleit produkálják. Ez mondjuk érthető, hiszen egy ekkora blőd, hazug képet életben tartani nem mindennapi elrugaszkodást kíván a valóságtól. Nem baj, legközelebb majd egyenesen Orbán Viktort kellene Jézushoz hasonlítani és rendben is leszünk.

Nem vagyok nagy rajogója az LMP-nek (igaz, kicsi sem), de az ilyen szürreális szeánszokhoz képest Szél Bernadett soproni lakossági fóruma maga lehetett a felüdülés. Tényleg fajsúlyos kérdésekről esett szó, és tényleg elhangzottak javaslatok, érvek. Fura ez, nagyon fura.

Egyelőre maradjunk ennyiben, a fővárosban mindenki készüljön a nagy ünnepi útlezárásokra, mindenki vigyázzon magára, és örüljön a nyár végének! Később jövünk vissza!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.