Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem ők húzzák meg a ravaszt, ahhoz gyávák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Beköszöntött a szép jó este, kedveseim az úrban, vagy az urbanizációban, vagy kinek mi tetszik! Nekem például egyáltalán nem tetszik, de ma sem lett jobb hely az ország, meg a világ se nagyon.

Máltával ellentétben itt szerencsére nem robbannak pokolgépek korrupciót feltárni igyekvő újságírók autóiban, viszont egyáltalán nem megnyugtató, hogy az agressziót sokan legitim eszköznek tekintik azon újságírókkal szemben, akik nem a Fidesz mindenáron hatalomban maradásának kottájából játszanak.

Párhuzamosan ezzel a legmagasabb világi hely legmagasabb rangú magyarországi helytartója, David Kostelancik amerikai ügyvivő kemény szavakkal szállt bele a demokratikusan megválasztott magyar kormány médiapolitikájába. Igen, persze, még mindig van lehetőség a kormányéval ellenkező álláspontok, vélemények kifejtésére (ezt senki nem tagadta eddig se), ám a kormány szövetségesei fokozatosan lenyúlták a független megyei lapokat, ahol esély nincs kormánykritikus álláspontok megjelentetésére. Miközben a monopóliumok létrejöttét megakadályozni hivatott szabályozó testület mindezt hátradőlve nézi, a független médiumokat kivéreztetik, a kormánybarát lapok pedig a Magyarországra veszélyt jelentő sajtóorgánumok munkatársait listázzák.

Az a baj, hogy ha ezt én írom le, akkor geci, balliberális, kommunista, Soros-ügynök baromállat vagyok. De ez az amerikai kormány már nem az az amerikai kormány, Trump állítólag nagy tisztelője és barátja a nemzeti tudatrepedésnek, Kostelnacik pedig nem Goodfriend, akit azért lehetett szapulni, mert demokrata és el van tévelyedve. Akkor ez most hogy van, seggfejek? Most erre mit fogtok kitalálni, hogy mér’ báncsák a kormányt?

Ja, bocs. A toporzékolásügy már elővette a kötelező vinnyogás magas céjét, közleményben reagáltak az ügyvivő szavaira és a valóságra. A magyar sajtószabadsággal minden rendben van, számtalan helyen számtalan kormánykritikus hír jelenik meg, tehát a médiapiac kiegyensúlyozottságához nem férhet kétség. Úgyhogy az USA foglalkozzon inkább ukrán az oktatási törvény módosításával, mert azzal láthatóan nincsenek képben.

A pálinkáról és a koccintásról ezúttal nem találtam képeket, de a magyar és a szlovák kormányfő ma svédasztal mellett, előtt és után ünnepelte az új komáromi Duna-híd építésének megkezdését. Ahol megint lehetett nagyokat mondani, hogy például: az új híd legyen a jelképe annak, hogy mi megvédjük az Európa külső határait. Hogy ennek mi értelme van, fasz se tudja, de örömködésre így is bőven van ok: a 600 méter hosszú, kétszer egysávos csoda várhatóan 2019 őszére készül el, és MangalicaszereLölö érdekeltsége építi nettó 28,6 milliárd forintért. Na, ugye hogy ugye?

Meg ez se kutya: miután múlt hétfőn a parlamentben majdnem agyvérzést kapott Hadházy Ákostól a drága miniszterelnök úr, a gaz ellenzéki képviselő – akit azóta is fullba szívat a Fidesz – írásbeli kérdést intézett a propagandarészleghez, hogy megtudja, milyen kapcsolat van a törökországi magyar kereskedőházakat működtető, Tiborcz Pityuhoz köthető ingatlanbizniszben nyakig nyomuló török oligarcha, Adnan Polat és a talpig tisztességes magyar miniszterelenök között; mikor hol találkozott vele, a pereputty mikor hol találkozott vele, és átvilágították-e már a csávót nemzetbiztonságilag. Érdemi válaszok száma: 0.  Melléduma: 100%. Dömötörcsabika államtitkár:

Orbán Viktor miniszterelnök nem foglalkozik üzleti és céges ügyekkel, munkája kizárólag Magyarország köz- és politikai életére irányul.

És aki nem hisz a propagandának, hanem a szemének és az agyának, az rohadtbüdösirritálóballibsi. Hála a Jóistennek!

Most nem fogok elmélyülni a szexuális zaklatásokkal kapcsolatos rengeteg információba, ami az utóbbi napokban napvilágot látott (majd következik), magasról leszarom, hogy Bernd Storck távozik a sikeres magyar fociválogatott éléről, ellenben így a végére megállapítom, hogy dübörög az ellenzéki összefogás, mint állat. Az történt, hogy Nyakó István, az MSZP sajtófőnöke a párt elnökének nem tetsző módon reagálta le, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő beperli az MSZP szekszárdi szervezetét, amiért az azt terjeszti róla, fideszesekkel találkozott egy pincészetben. Molnár Gyula pártelnök pár órán belül menesztette Nyakót. A sztori ITT olvasható, ha nem volna siralmas, hahotázva röhögnék.

A nap kommentje ma Zoltántól (a polgári oldal vinnyogása a megvert indexes újságíró témakörben), aztán zene és jó éjszakát, reggel velem toljuk tovább a fostalicskát.

Ezek az emberek tényleg elvesztették a valósággal a kapcsolatukat, miközben a gyűlölet teljesen megsemmísiti emberi mivoltukat: ezek tényleg nácik. Nem ők huzzák meg a ravaszt, ahhoz gyávák, csak uszítanak és kéjesen várják, hogy valaki megtegye helyettük. ?

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.