Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

DÜHÖNGŐ


A Fidesz boldog nyugdíjasokat vásárol külföldről

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Drága nyuggerek! Szavazzatok ránk, mert ráfaragtok, ha nem! Tessék, egy kis üveggyöngy, örüljetek kurvára és kuss legyen.

Mielőtt halálra sértődik mindenki jelzem, hogy nem az én gondolataim olvashatók fentebb, egyszerűen csak lefordítottam fideszről magyarra egy propagandafotót. Mutatom, figyelem!

fidesz

Hát nem gyönyörű ez a két boldog ember? De. Ők valahol boldogan és biztonságban élnek. Hogy nem Magyarországon, az kurvaélet.

t

Innen lehet letölteni a fotót, néhány euróba kerül. Mi van már? Nem volt egy boldog nyugdíjas sem, akit le lehet fényképezni? Esetleg az Orbán apuka és anyuka? Ők tuti boldog időskor elé néznek, nekik aztán nem kell aggódniuk a megélhetésük miatt.

De nini, ki volt az első lelkes, aki odakommentelt az örömhír alá?

katalin

Ha valakinek ismerős a név és a bájos arc, akkor az nem a véletlen műve. Igen, ő a rezsicsökkentős néni a plakátról. Már egy éve megemlékeztem róla:

Mészáros Lőrinc saját kezével faragja Orbán Honvédő Viktor lovasszobrát

Tehát a kedves idős párt pár euróért megvette a Fidesz. Pedig az a néhány euro biztosan jól jött volna annak a több, mint 55 000 idős embernek, akinek a nyugdíja nem éri el a havi 50 000 forintot. Olyannyira nem éri el, hogy a 30 000 forintot sem éri el, mert a minimumnyugdíj alacsonyabb.

De jól jött volna annak a 700 000 idős embernek is, akik valamivel több, mint 50 000 forintból élnek.

Vagy jól jött volna azoknak, akik semmiféle ellátást nem kapnak, mert ilyenek is vannak. És ahogy haladunk, egyre többen lesznek, mert a rokkantnyugdíjból kiszorulók, az álláskeresésből kihullottak – ők nem jelennek meg a statisztikákban sem – nem fognak nyugdíjat kapni. Semennyit. A most közmunkából élők és a minimálbéresek a semminél kicsivel többet kapnak, de az is kevés lesz az életben maradáshoz.

És az a röhej, hogy ez a nyugdíjszámítási rendszer sem lesz tartható hosszabb távon, mert egyszerűen nem lesz annyi befizetés, amiből fedezni lehetne a kifizetéseket. Az alacsony bérek, az elöregedés és az elvándorlás be fogja dönteni a nyugdíjrendszert. Még ezt a szart is, ami most van. Ezért kellene az öngondoskodás, de hogy a faszba spóroljon idős korára az, aki a villanyszámláját sem tudja fizetni? Ezért kellett volna a magánnyugdíj, amit a kormány egyszerűen ellopott. Ezért kellett volna az uniós fejlesztési forrásokat fejlesztésekre költeni, hogy emelkedjenek a bérek (és a bérek csak úgy tudnak emelkedni, ha a gazdaság teljesítménye is emelkedik), hogy megtartsuk a fiataljainkat (20-30 százaléka a magasan képzett szakembereknek már nem itt fizet adót és nyugdíjjárulékot).

De a Fidesz inkább ellopta a fejlesztési forrásokat, szétterítette a rokonok és strómanok között, a maradékokat meg elbaszta hülyeségekre. A kórházak helyett a stadionok gyepét fűtjük, mert mi így szeretünk élni. A legalacsonyabb ellátások emelése helyett Matolcsy fizetését emeljük, mert nekünk az a jó. Idősotthonok helyett kisvasutat építünk, mert ez jó nekünk.

Ja bocs, nem jó. De most el kell hitetni a nyugdíjasokkal, hogy jó, mert ők több, mint kétmillióan vannak. Kurvasok szavazat, rá kell repülni. Aztán – ha megnyerte a választást Orbán apánk – ott dögölhetnek halomra a nyugdíjasok, ahol vannak. És nem csak ők, mindenki más is.

Szóval itt tartunk. A Fidesz vett két boldog öreget nekünk. Fotón. Pár euróért. És akkor már csak egy kérdésem van: ki sértegeti itt a nyugdíjasokat?

Itt egy kis magyar valóság a kormányzati mese mellé. Ők valódi emberek. Akik adnak és akik kérni kénytelenek, mind a honfitársaink, nem ügynökség által árult árucikkek. Valódi emberek, valódi bajban. Itt és most.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.