Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Forradalmi jelentés az orosz gabonafrontról

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szép estét! Azt hiszem, valamikor karácsony körül van az év leghosszabb éjszakája, de hogy ma volt a legsötétebb nap, az már biztos. Nem fogom elemezgetni Semjén Zsolt szavait, ezt megtették a kollégák, de ma szintet lépett a kormányzati gyűlöletkeltés, az biztos. Jegyezzük meg ezt a dátumot, mert tartok tőle, hogy még lesz jelentősége. Majd egyszer, amikor kinek-kinek el kell számolnia a dolgaival. Mert el kell.

Most pedig ide biggyesztek egy 888.hu-s jellemrajzot.888

Oké, munkakörileg utálni kell mindenkit, aki nem fideszes. Nagy Gábor ezért kapja a fizetését. De nem lehetne egy kicsit emberibben? Mintha újságíró lenne. Vagy valami ahhoz hasonló. Vagy a hívek már ennyire leépültek, hogy  csak ezt értik? Ezen tudnak röhögni? Elég baj az ennek az országnak.

A nap MTI hírét is sikerült meglelnem. Mutatom:

„Oroszországban idén mintegy 130 millió tonnás, rekord gabonatermés várható – közölte Vlagyimir Putyin orosz elnök az agráripari komplexum és feldolgozóipar alkalmazottjainak napja alkalmából vasárnap közzétett üzenetében.

Putyin kiemelte, hogy a példátlan eredményt a kedvezőtlen időjárási körülmények ellenére sikerült elérni, amivel Oroszország megerősítette vezető gabonahatalmi és búzaexportőri státusát a világban. Az orosz vezető szerint a mezőgazdaság állami ösztönzése nyomán „pozitív dinamika” mutatkozik a sertés- és baromfihús-termelésében, valamint az olajosnövény-, a cukorrépa-, a zöldség- és gyümölcstermesztésben.
Oroszországban tavaly 120,67 millió tonna gabonát takarítottak
be az egy évvel korábbi 104,8 millió tonna után. Előzőleg a legtöbb 
gabona, 108,1 millió tonna, 2008-ban került a silókba.
A szovjet időkben volt egy év, 1978, amikor a betakarított gabonamennyiség 127,8 millió tonna volt a jelenlegi orosz területről. A tavalyi búzatermés rekordszintű, 73,29 millió tonna volt, az orosz agrártárcának a héten közzétett előrejelzése szerint a betakarítandó mennyiség idén eléri a 81,4 millió tonnát. Az orosz kormány a gabonatermés növelése céljából egyebek között bővíti a vetésterületet; a tavalyi 80 millió hektárról idén 90 
millióra növelte.”

Egy kérdésem van. Ki a francot érdekel ez? Putyin szülinapjára is fognak majd ünnepi versikéket írni?

A nap kommentje Józsitól:

Nem tudja ez a retek, hogy nincs egy szabad kőműves sem, mindenki külföldre ment kalandvágyból!

adomany-1