Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Van még idő eltartott kisujjal lamentálni afölött, hogy ez itt diktatúra, vagy nem diktatúra?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Butaság, hiszti és valótlanság, hogy az ügyészség fideszes

– három napja sincs annak, hogy a fővárosi főügyész világgá sírta bánatát és bizonyítványmagyarázásilag mindenkit szégyenkezésre szólított fel, aki érintett abban, hogy a Kúria kimondta: lehet fideszesnek nevezni a Polt Péter vezette ügyészséget.

Ennek persze semmi köze nincs ahhoz, hogy Fidesz által megszállt Állami Számvevőszék, a fideszes ügyészséggel karöltve frontális támadást indított a Jobbik ellen. A véletlen egybeesésektől, a kilógó lólábaktól és egész lovaktól sem mentes történet részleteiről ITT lehet olvasni egy tanulságos összefoglalót.

A kedden kirobbant botrány lényege, hogy az ÁSZ feljelentette az ügyészségnél (a hatályos, de nem világos jogi tényállás ellenére) a Jobbikot, mondván, a párt akadályozza (nem, nem akadályozta) gazdálkodásának ellenőrzését. Hogy és hogy nem, pontosan aznap, amikor a fideszes ügyészség bejelentette, hogy nyomozást indít a párt ellen, megjelent egy kormányrendelet, ami a törvénysértő pártok szankcionálásáról szól.

Természetesen nincs itt semmi látnivaló, ami meg esetleg látnivaló lehetne, ahhoz egy egész ország asszisztál karbatett kézzel. Némelyek még tapsikolnak és toppantgatnak is. Az Orbán-terv a végkifejlet szakaszába ért. A két főgeci háborújának legcinikusabb mozzanataként a Fidesz

a rendszerváltás óta a legnagyobb pártfinanszírozási botrányt

emlegeti a Jobbik kapcsán. Ha valaki, akkor ők biztosan tudják. Nyár elejét írtuk, amikor a sajtó nyilvánosságra hozta a Fidesz 2010-es plakátszámláit, amelyekből kitűnik, az állampárt elég nagy bizonyossággal átverte az ÁSZ-t. A Fidesz ugyanis csak az egyharmadát jelentette le annak az összegnek, amire 2010-ben Simicska cégével, a Mahir Cityposterrel szerződött. Mit adott isten? Az ex-fideszes országgyűlési képviselő, bizonyos Domokos László által irányított ÁSZ nem a nyilvánvalóan csalásgyanús 2010-es, hanem a 2014-es kampányköltéseket vizsgálta, és kurvára rendben találta őket.

Innen szép fröcsögni, simicskázni, törvénytelenségeket emlegetni és Polt Pétert ráuszítani a Jobbikra. A nemzet elsikálóművésze, akit évek óta nem hoz lázba semmilyen büdös korrupciós ügy, amiben a Fidesz érintett (legutóbb az azeri guruló dollárokra sem rebbent a szeme), a politikai parancsot teljesítő Domokos-féle Állami Számvevőszékkel karöltve és egy véletlenül pont a tegnapi napra (=nemzeti gyásznap) időzített kormányhatározattal megtámasztva hajtja végre Orbán ördögi tervét.

Hangsúlyozom: az Állami Számvevőszék saját állítása szerint kapott egy bejelentést a jobbikos plakátszerződésekről. Nagyon helyes, vizsgálódjanak, sőt, ha nem is ismerik a hatályos törvényeket, forduljanak Polthoz. Csakhogy ugyanez a lelkiismeretes Állami Számvevőszék a Fidesz 2010-es plakátszerződéseivel nem foglalkozott, holott a csalás megalapozottsága nyilvánvaló volt. De ne vesszünk el a részletekben, és tegyük félre, hogy Jobbik, vagy nem Jobbik.

Orbán terve brilliáns: az MSZP balról haldoklik. Egy jelentéktelen NER-katona a közpénzmédiában meglebegteti a Jobbik beszüntetését. Másnap az Állami Számvevőszék feljelenti a fideszes ügyészségen a Jobbikot, majd pár órával később a Magyar Közlönyben megjelenik a pártok szankcionálásáról szóló határozat.

És most jöjjön a Németh Szilárd-rajongó, egységsugarú 888-kommentelő és kérje ki magának, hogy ez az ország nem banánköztársaság, Orbán Viktor nem egy cezaromániás skizofrén, és hogy Magyarország igenis virágzó demokrácia.

Jöjjön és mondja azt, hogy egy jogállamban ez a dolgok normális menete, és fröcsögő balliberálisozás, buzivonázás és sorosozás közepette írja ide, hogy minden normális országban a kormánypártnak szíve joga állami intézményeket az ellenzéki pártok kicsinálására, lejáratására, vegzálására felhasználni.

Jöjjön, és mondja azt, hogy azért kellett lassan 30 éve rendszert váltani, hogy újra egy állampárt dönthesse el, kinek van létjogosultsága életben maradni, és kit kell megsemmisíteni, mert a kétharmados törvénymódosítások okán semmi nem áll ennek útjában.

Van még idő eltartott kisujjal lamentálni afölött, hogy ez itt diktatúra, vagy nem diktatúra? És teljesen mindegy, hogy most éppen a Jobbikról van szó, bármit is gondolunk a cukiskodó szélsőjobbról, amelyik olykor még ma is ordas eszmék fölött röhögve hajol össze a Fidesszel. Bármennyire perverz és hányingerkeltő, hogy a Jobbikra, vagy Simicskára hivatkozva kell a demokráciáért, vagy a törvényesített korrupció által fogva tartott állam ellen szót emelni, itt nem a vegzáltak személye a lényeg, hanem az elv. Az a gondosan előkészített aljas terv, amivel Erdogan és Putyin lábtörlője meg akarja etetni az országot.

A gyáva csürhe nyilván nem a Jobbik beszüntetésére gyúr, odáig biztosan nem mennek el. Viszont ez a lánctalpas provokáció bőven elég ahhoz, hogy a választásokig elegendő puskapor legyen a hatalom ellenlábasaival szemben, akikben hátha átszakad a gát, és hátha összejön a forró ősz-tél-tavasz. Ha balról nem megy, akkor majd jobbról.

A Fidesz pontosan tudja, hogy – ha már nem jönnek az istennek se a bevándorlók – a tábor harci kedvét táplálni kell. Mivel sikeresen lecserélték az értelmes választóikat szerényebb képességű tanulatlan tömegekre, Simicska Lajos miatt sem kell magyarázkodni. Hogy igaz ugyan, hogy korábban Simicska a Fidesznek biztosított kedvezményes plakáthelyeket, igaz, hogy Simicskával vállvetve basztak át mindenkit, de az rendben volt. Most ugyanezért a Jobbik törvénysértő, csaló, rohadék pártnak bélyegezhető.

Ennyire végtelenül szánalmas ez az ország. Ahol az istenadta népnek csak erre futja: elit helyett csőcselékre. Gondolkodás helyett igénytelenségre és szellemi, erkölcsi tunyaságra. Önállóság helyett csatakiáltásokra, agymosásra. Ez nem a Jobbik nyomorúsága, nem Simicska vesztesége, hanem egy egész ország tragédiája.

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.