Ha egyenesen a szánkba ürítenének, az sem lenne gyalázatosabb

sorosterv

A kormány képviselője kifejtette, minél több ember mondja el véleményét a nemzeti konzultációban, annál nagyobb a kabinet esélye arra, hogy megállítsa azt a “Soros-tervet”, amelyek szerint évente egymillió migránst kell Európába telepíteni.

(…)

Az államtitkár az internetes konzultációra vonatkozó kérdésekre válaszolva elmondta, bíznak a magyar emberek jóhiszeműségében, abban, hogy egy választó csak egy alkalommal tölti ki azt. Tuzson Bence megjegyezte továbbá, hogy az eddig tapasztalatok szerint a konzultációban adott elektronikus válaszok legfeljebb a beérkezett kérdőívek 5 százalékát teszik ki.

Nem én vagyok fogalmatlan kretén, aki nem tudja egyeztetni az egyes és többes számot, az MTI hírét idéztem szó szerint, amely a szombati nap ügyeletes agymosója, a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár Budapesten tartott sajtótájékoztatójáról tudósít.

Történt mindez rögtön egy nappal azután, hogy a Hír TV Célpont című műsorának riportere egy órán belül 81 alkalommal szavazott a legújabb nemzeti inzultáció honlapján (nemzetikonzultacio.kormany.hu). Pénteken még kamu e-mailcímekről, akár Marci cica és Bodri kutya nevében is lehetett tolni a hazugságok mentén szájbarágott, valójában már megválaszolt debil kérdésekre a válaszokat a nemzeti kormány gyönyörűségére.

És történt mindez rögtön egy nappal azután is, hogy Kovács Desikerült? Zoltán kormányszóhurcoló a nem kicsit kínos hibával kapcsolatos felvetésre érdemi, tisztességes reakció helyett visszaéléssel vádolta meg a riportert, aki tegyen szemrehányást saját magának, amiért rájött, hogy egy nagy rakás szar az egész internetes rendszer.

Azóta kiderült, hogy kamu címekkel (pl. pacalcsorba@rfgtttwgh.hu, sajatlab@freemail.com) már nem lehet kitöltetni a gyagyás kérdőívet. Ellenben visszaigazolást nem küld a rendszer (Péterfalvi Attila szerint az lenne a baj, ha küldene?!), tehát nem létező személyek és mind a hetvenkilenc alteregónk helyében továbbra is nekieshetünk a kizárólag hazugságokat tartalmazó ív kitöltésének.

Vendégírás: Kellemes konzultálást kívánok minden kedves alattvalónak!

Lassan ott tartok, hogy szerintem ha egyenesen a szánkba szarnának és a pofánkba hugyoznának, az sem lenne kínosabb, mint ezzel az akadémiai szintű arroganciával és cinizmussal való szembesülés. Az 50 forintért BKV-bérletet jeligére idézzük – nem MTI olvasatban – Tuzson kollégát:

„Azért nem gondoljuk, hogy általánosságban úgy szórakoznak a nemzeti konzultációs kérdőívvel, mint ahogy a Hír TV riportere szórakozott, hogy többször kitöltötte a kérdőívet. Azt gondoljuk, hogy a magyar állampolgárok általában egyszer töltik ki a kérdőívet, ilyen szempontból megbízunk a magyar emberekben. Nem hiszem, hogy ennek különösebb torzító hatása lenne”.

Ha ez a minden állítását illetően hazug szemfényvesztés nem 7,2 milliárd (= 7.200 x 1.000.000) forintba kerülne; ha nem lenne világos, hogy annyit hazudnak be a végén, amennyit nem szégyellnek (azért szeretném jelezni, hogy a minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációja cím már foglalt, kéne szólni a nemzeti vasökölnek is); ha nem tudnánk, hogy szimplán Kubatov-listát frissítenek, mert életbevágó egyben tartani a félhülyére zsibbasztott táborukat (ahogy Mráz Ágoston volt szíves beleokádni az arcunkba), akkor is hihetetlen, mennyire telibefossák már a látszatot is.

A rühes Soros-tervnek és a kibaszott migránsozásnak köszönhetően két éve teljesen megszüntek kormányozni, és most 7,2 milliárdot úgy basznak ki az ablakon, hogy nem elég, hogy amire rákérdeznek, az nem létezik még a saját fideszes brüsszeli emberük szerint sem. De ami a leggyalázatosabb: teszik ezt úgy, hogy saját beismerő vallomásuk szerint is szabadon lehet csalni a tetves kérdőívük kitöltésével.

Tehát Orbán Viktor és kormánya egy explicit csaláson alapuló nemzeti konzultációtól vár megerősítést és felhatalmazást, hogy meg tudja védeni az országot a nem létező sorosista brüsszeliták támadásaitól. Ki az a félhülye, aki most sem érti, hogy miközben mindkét zsebében könyékig turkálnak, már arra sem veszik a fáradságot, hogy emberszámba vegyék?

Tuzson, te szerencsétlen! Itt nem a magyar emberek jóhiszeműségében kell bízni (egyébként is nyelvtanilag helyesen magyarul nyilván azt akartad mondani, hogy ti vagytok a jóhiszeműek, amikor nem magatokból indultok ki, hanem bíztok a magyarok becsületességében, hogy nem töltik ki 169-szer azt, amit egyszer kellene), hanem az adófizetői pénzt egy korrekt online-rendszer kiépítésére költeni, ami kiszűri a csalás lehetőségét. Hogy ne azért mondja el minél több ember a véleményét a nemzeti konzultációban, mert ti utolsó csaló szélhámosok vagytok, akik semmit nem vagytok képesek tisztán, egyenesen és tisztességesen csinálni. Akik – annak ellenére, hogy az orosz kódos görénységre is fény derült – megint eleve a rendszerbe kódoltátok a gazemberséget.

Megismétlem: ez még akkor is elvárható lenne 7200 x 1.000.000 (1 millió!) forintért, ha a propagandán és a néphülyítésen kívül más tétje és célja is lenne ennek az egész konzultációsdinak. Az, hogy nincs neki, az járulékos szemen köpése az adófizetőknek. És nem csak az a baj, hogy nektek, meg a hülyének is megéri elégetni milliárdokat egy semmilyen következménnyel és hatással nem járó ócska, figyelemelterelő szemfényvesztésre.

A sokkal nagyobb baj az, hogy szerintetek az emberek jóhiszeműségével legitimálható egy nyilvánvalóan csalásra épülő véleménynyilvánítási aktus (és pont leszarom, hogy a nem bocsánatos hibát azzal próbáljátok bagatellizálni, hogy a konzultálni hajlandók csupán 5 százaléka él az elektronikus válaszadás lehetőségével). Aki a sokadik értelmetlen, tét nélküli konzultációt csalja el röhögve, az a választást nem fogja? Szerintem is.

adomany-1