Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Még a megkínzott állatok hátán kapaszkodva is lehet pár szavazatot szerezni? Simán

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igazán gyönyörű, szívbemarkoló, könnyfacsaró posztot rakott fel a Fidesz a közösségi oldalára. Olcsó reklám, semmi több. Mégpedig önreklám. Pontosan annyit ér, amennyit általában a magyar politikusok szava mostanában. És amennyit a kormány kijelentései. Semennyit.

Elég gyomorforgató, amikor egy párt a saját hatalmának megtartása, vagy megszerzése érdekében minden eszközt igénybe vesz, miközben egy szalmát keresztbe nem tesz azok érdekében, akiknek a fotójával a népszerűségét igyekszik emelni. És a hívek boldogan kapják fel, mesélnek kommentben az ő drága Nyunyuka kutyusukról, akit aztán mindennél jobban imádnak és jajdejó.

Mindeközben az állatvédelmi törvénnyel semmi nem történik. A magyar jogrend a mai napig tárgyként kezeli az állatot, valaki tulajdonaként. Számtalan esetben adja vissza az állatvédő szervezetek által mentett, éheztetett, megkínzott állatot a tulajdonosának, mert a tulajdonosnak jogai vannak. Az állatoknak nincsenek jogaik.

A Fidesz és a Fidesz-kormány már számtalanszor változtathatott volna az állatvédelmi törvényen, mégsem tette. Magyarországon a mai napig minimális a veszélye annak, hogy egy állatkínzó büntetést kapjon. Még amelyik ügy eljut a bíróságig, azokban az esetekben is rendkívül ritkán szabnak ki példás büntetést.

Mindeközben a magyar társadalom, annak különféle csoportokba szerveződött része erőn felül igyekszik menteni a megkínzott, éheztetett, ezer módon bántalmazott állatokat. Mindenféle jogi, főleg anyagi segítség nélkül. Miközben falábú focisták segge alá fűtött gyepet és milliós fizetéseket tol a kormány a mi adónkból, az állatmentő szervezeteket semmiben, semmivel nem támogatja. Az a 15 millió forint, amit a napokban szavazott meg a kormány, mint hihetetlen segítséget és amit öt állatvédő szervezet között osztanak el, a semminél jóval kevesebb. Szánalmas, gyalázatos.

Miközben Semjén Zsolt arról fantáziál, hogy ő mennyire örülne neki, ha lelőnék, amennyiben ő kóbor kutya lenne, emberek ezreinek nem ez jut eszébe, hanem az, hogy a kóbor kutyákat összeszedjék, meggyógyítsák és gazdihoz segítsék.

Most, ezekben a percekben is fuldoklik valahol egy kutya, mert a gazdi kölyök korban a nyakára tekerte a láncot és az belenőtt az állat húsába. Ezekben a percekben is éhen hal egy kutya, mert nincs következménye. Valaki most is zacskóba gyömöszöl egy kiscicát, vagy éppen élve ássa el. Mert nem kell. Valaki most is csontját töri a leghűségesebb barátjának, mert megteheti.

Az állat – főleg egy kutya – nem tud védekezni. A cica legalább elszökik, de a kutya többnyire nem. Mert szereti a gazdáját és ragaszkodik hozzá akkor is, ha az nem érdemel sem szeretet, sem ragaszkodást. Az állat nem tud védekezni, azt a kormánynak kell(ene) megtennie, megfelelő szabályozással és a szabályok betartatásával. És a kormánynak kellene gondoskodnia arról, hogy az állatmentő egyesületek ne maradjanak magukra, hogy legyen megfelelő anyagi forrás a működésükhöz. És a kormánynak kellene segítenie, hogy az állatkínzás ne legyen természetes, hogy az ivartalanítás ne legyen fura hóbort és hogy az állatkínzók megfelelő, elrettentő erejű büntetésre számíthassanak.

Miközben a szaporítótelepek virágoznak, az ezzel foglalkozó véglények óriási hasznot húznak a szerencsétlen állatok kínjából (és kétsége se legyen senkinek, ha a hatóságok nem részesülnének a haszonból, nem néznék szó nélkül ennek a maffiának a működését), civilek időt, pénzt és fáradtságot nem kímélve küzdenek az embertelenség ellen, a Fidesz kibasz egy ócska, vagy ingyenes, vagy lopott (nem ez lenne az első eset) fotót, ráír két sort és le is van tudva az egész. Ami ebben a legszánalmasabb: a hívek boldogan osztják és hálatelt szívvel örvendeznek, amiért lám, ez a drága kormány még az ő szőrös barátjukra is gondolt!

Szánalom.adomany-1

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.