Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az eltartott kisujjal, befogott orral finnyáskodás és osztozkodás helyett

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát így történt, hogy beesteledtünk. Ezt mondjuk nélkülem is meg tudta állapítani mindenki, de nem is azért mondom. Viszont a szokásjognak megfelelően szép estét, jó estét kívánok mindenkinek!

Vacsoraidő elmúlt ugyan, de legalább eszembe jutott, hogy egy ma kiszivárgott levél szerint Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke munkavacsizni készül a visegrádi országok kormányfőivel október 18-án. A közös táplálkozás célja az Európai Unió keleti és nyugati tagállamai közötti feszültség csillapítása. Gondolom, hogy amennyiben kellő mennyiségű pálinkát és paclat (by Edgar) elfogyasztanak az érintettek, nagy baj nem lehet. Lehet szorgalmasan rugdosni befele a bűzlő fekáliát az ágy alá. Ahogy eddig is.

Miközben Európa késsel és villával próbálja jobb belátásra bírni az elszabadult kelet-európai populizmust, a Fidesz nagy erőkkel vetette bele magát a sorosozás legújabb fejezetébe. Természetesen Brüsszelt szapulják, mert a Fidesz úgy értesült, hogy szerdán, vagyis ma Brüsszelben megkezdik a Magyarországot elítélő Soros-jelentés előkészítését. Az unalmasan fárasztó, leamortizált összeesküvés-elméletről ITT lehet olvasni. Én is kezdek rájönni, hogy ezek az emberek ott, a távoli Nyugaton, semmit  nem értenek abból, ami körülöttük történik. Az a baj, hogy elsősorban nem is nekik kellene, de akiknek meg igen, azok magasról leszarják.

Népszerűségi verseny: Szél Bernadett közeledik Orbán Viktorhoz – ezt írja az újság annak kapcsán, hogy az LMP megbízásából a Závecz Research felmérést készített annak kiderítésére, hogy miniszterelnök-jelöltjük hogyan szerepel a többi ellenfelével szemben. Ahhoz képest, hogy senki nem fog jövőre miniszterelnök-jelöltre szavazni, értékelem, hogy a senkivel összefogni, de még tárgyalni sem hajlandó, hitem és meggyőződésem szerint Schiffer által változatlanul a háttérből rángatott, magát az egyetlen hiteles ellenzéki formációnak tartó párt méricskélésekbe bocsátkozik. Hátha előbb-utóbb sikerül megérteniük a Fidesz-féle választási rendszer logikáját is. Ami stratégiailag fontos lenne az önértékelési zavarok leküzdésében. Most, hogy már azt is tudjuk, hogy Szél Bernadett valójában Orbán Viktornak akarja megmutatni (ööööö???). Mármint azt, hogy egy nő is bírja a gyűrődést, miután Orbán lefikázta a nők stressztűrő képességét.

Nos, kedves Bernadett! Én azt hiszem, hogy ha ön Orbán Viktornak akarja megmutatni, akkor hagyja a fenébe az egészet. Ami ennél sokkal rosszabb, hogy ön (akárcsak Schiffer kolléga az egyrészt-másrészt típusú értékelvűségben) valójában az ellenzéket akarja leváltani sokkal inkább, mint a kormányt. Nem szükséges, az ellenzék hamvaiban fetreng. Végül pedig tényleg fasza lenne, ha egy ilyen hiteles ellenzéki párt a súlyának megfelelően viselkedne. Módfelett visszataszító, amikor egy évek óta a parlamenti küszöbön egyesúlyozgató párt vezetője óvodás stílusban utasít el mindenféle együttműködést, mert ő majd megmutatja. Egyedül. Nem népszerűségi versenyt kell nyerni, hanem választásokat. Azt még Ron Werber sem hitethette el az LMP-vel, hogy a legutóbb mért 7 százalék körüli támogatottságával egyedül leválthatja Orbán Viktor pártját. Nem kell összefeküdni senkivel, de a cél érdekében kompromisszumokat kell kötni. És ameddig az elmúltnyolcév pártjainak van támogatottsága, azaz emberek szavaznak Gyurcsányra (akkor is, ha olyanokat nyilatkozik, hogy Botka meg akarta enni őket :D), vagy az MSZP-re, addig ezt tudomásul kell venni. Nade, engem nem fizetnek a jótanácsaimért, úgyhogy izgatottan várom a közeledést és a megmutatást.

Addig is egy másik mérés viszont azt mutatja, hogy mennyire aggasztóan, azaz hatásosan működik a kormány propagandája. A magyarok pontosan attól rettegnek, amitől a kormány szeretné: migránsok, Soros, civilek, Brüsszel. Szerintem ez a kurva nagy baj. Szeretném javasolni az ellenzéknek, hogy az eltartott kisujjal, befogott orral finnyáskodás és osztozkodás helyett álljanak neki felvilágosítani a népeket. Eddig is ezt kellett volna, és lehet, hogy már most is késő, de kurvajó lenne megpróbálni legalább úgy tenni, mintha értenék, hogy mennyire nagy a szar.

Mielőtt holnap reggel velem toljuk tovább a talicskát, már csak egyetlen jó hírt tartogatok és az nem az, hogy az európai uniós elköteleződésünknek megfelelően Toporzékolási Péter Moszkvában gazsulált, Káder János meg Montenegróban építi a fényes magyar jövőt. Hanem: Rogán szomszédja, Csetényi Csaba és az ő sikeres cégei nettó 6,5 milliárd forintos keretszerződést kötöttek a miniszterelnökséggel. Kommunikációs feladatokat fognak ellátni ezért a picsányi összegért. Uniós pénz az utolsó vasig. Ugyanez a tehetséges fasz fazon vezényelte korábban a Brüsszel ellen hergelő, üzengető, megállító kampányt, most meg milliárdos nagyságrendben rakja zsebre Brüsszel pénzét. Mert mi így szeretjük, baszki. Meg úgy is, hogy Orbán kötélhaverja, a Garancsi nevű 10 milliárdból épít stadiont a katolikus egyháznak.

A nap lesújtó, valószínűleg helyes diagnózist tartalmazó kommentje Gábortól (a hajdúhadházi közösségi tér kapcsán):

Jövőre 2/3-dal fogják újra választani a polgármester elvtársurat a kerítésen kívül bámészkodók. Ennyi.

 

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.