Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Vendégírás: Kellemes konzultálást kívánok minden kedves alattvalónak!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Konzultáljunk! No, persze nem úgy, ahogy azt kell, hogy Te elmondod az érveid, és Én elmondom a sajátjaimat, aztán valami konszenzusos megegyezésre jutunk. Nem, errefelé az már nem nagyon szokás. Inkább olyan kormány módra: teszünk légből kapott állításokat, amiket vagy támogatsz, vagy nem. Egyéb opció nincs. A jó alattvaló ül, fekszik, kulturáltan szórakozik.

Na jó, kicsit finomítok a dolgon: segítek picit, hogy amikor Pártunk és Kormányunk (meg a Kedves Vezető) leül veled egy darab papír formájában „konzultálni”, ne csak az „akarom/nem akarom” formátumra korlátozódjon a szellemi vértezeted. Lássuk hát a Nemzeti Konzultáció (NK) Soros-tervvel összefüggő kérdéseit – és velük szemben a valós tényeket!

NK: „Soros György arra akarja rávenni Brüsszelt, hogy Afrikából és a Közel-Keletről évente legalább egymillió bevándorlót telepítsen az Európai Unió területére, így Magyarországra is.”

Valóság: „Az EU-nak a közeljövőben legalább évi egymillió menedékkérő befogadására kell berendezkednie.” (Soros György, 2015); „Az EU-nak és a világ többi részének igazságosan szétosztva kellene menekülteket befogadnia, de csakis a frontországokban lévő országokban kialakított központokban ellenőrzött, valóban menekült státuszú embereket szabadna beengedni.” (Soros György, 2016)

NK: „Soros György brüsszeli vezetőkkel együtt azt is tervezi, hogy az EU tagállamai, így Magyarország is, bontsák le a határvédelmi kerítéseket, és nyissák meg a határokat a bevándorlók előtt.”

Valóság: „Európának erős határőrizetre van szüksége.” (Soros György, 2016)

NK: „A Soros-terv része, hogy a nyugat-európai országokban összegyűlt bevándorlókat Brüsszel kötelezően ossza szét, különös tekintettel a kelet-európai országokra. Ebben Magyarországnak is részt kellene vennie.”

Valóság: „A befogadás csak önkéntes alapon történhet, az egyes tagállamok nem kényszeríthetőek rá.” (Soros György, 2015); „A kvótarendszer kontra-produktív, ezért az EU hozzon létre egy egyetértésen alapuló, összeurópai menekült-elhelyezési rendszert.” (Soros György, 2016)

NK: „A Soros-terv alapján Brüsszelnek arra kellene köteleznie minden tagállamot, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak fizessen 9 millió forint állami segélyt.”

Valóság: „Az EU-nak 15 000€/fő értékben támogatást kell nyújtania a menekülteket befogadó, uniós államoknak.” (Soros György, 2016) 1 EUR=305 HUF árfolyamon ez 4,57 millió forintos EU-támogatást jelent menekültenként az államnak.

NK: „Soros György azt is el akarja érni, hogy a migránsok enyhébb büntetést kapjanak az általuk elkövetett bűncselekményekért.”

Valóság: Ilyesmi soha el nem hangzott, le nem íródott sehol.

NK: „A Soros-terv célja, hogy az európai országok nyelve és kultúrája háttérbe szoruljon annak érdekében, hogy az illegális bevándorlók integrációja hamarabb megtörténjen.”

Valóság: „Ennek a hét elvnek, megvalósítása esetén, lényeges szerepe lehet a közvélemény félelmeinek csökkentésében, a menedékkérők kaotikus áradata megfékezésében, az újonnan érkezők integrálása biztosításában, valamint a közel-keleti és afrikai országokkal való kölcsönösen előnyös kapcsolatok kialakításában és Európa nemzetközi emberiességi kötelezettségeinek teljesítésében.” (Soros György, 2016)

NK: „A Soros-terv része, hogy politikai támadást indítsanak a bevándorlást ellenző országok ellen, és kemény büntetésekkel sújtsák őket.”

Valóság: Ez szintén soha, sehol nem fordul elő Soros György menekültválsággal kapcsolatos publicisztikáiban. Az egyetlen ezzel kapcsolatos megállapítás: „Az afrikai, illetve más országokkal való megállapodás nem alapulhat azon, hogy ha megállítják a migránsok Európába özönlését, akkor megtehetnek bármit, ami szeretnének.”(Soros György, 2016)

Azt hiszem, megállapíthatjuk, hogy az új Nemzeti Konzultáció ezúttal (is) tételes hazugságok halmaza, gyakorlatilag egyetlen olyan állítás sem szerepel benne, ami fedné a valóságot. Mindezek után kellemes konzultálást kívánok minden kedves alattvalónak!

Pájer Csaba

adomany-1

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.