Olvasói levél: Tessék mondani, ez a mai magyar munkamorál?

Képünk illusztráció (via Bien) Képünk illusztráció (via Bien)

Szolgáltatás(?!?!) 

Vettem egy gardróbszekrényt. Ez eddig magánügy, szükségem volt rá, hát vettem. A nem egészen 27 ezer forintos szekrényt 7.500-ért szállította volna haza a bolt, ugyanabban a városban, ahol lakom, az ár 10%-a lett volna az összeszerelés (így aztán a Toyota Yarisba pakoltam be, és magam hazahoztam). Kedves szomszédok segítségével ki is vettem, házamba behoztam.

Lapraszerelt. 70-es nőként nem annyira szerettem volna magam összerakni. Komoly nyomozásba kezdtem (rokonság, barátok, ismerősök, szomszédok, fodrász, manikűrös stb.), ismer-e valaki egy megbízható asztalost, akit más, ennél kicsit jelentősebb munkákkal is megbíznék, ha már… Akadt néhány ötlet, de egyiknek sok a munkája, másik beteg lett, harmadiknak nincs kedve.

Végül egyetlen ígéretes tippet kaptam. Felhívtam, eljött. Felmért, lemért, megmért, megbeszéltük, mit kéne, hogyan kéne, minek kéne – majd távozott, hogy majd hív, mondjuk két nap múlva, mert másnap más dolga van, és nem ér rá kiszámolni. Két nap eltelt, közben hétvége lett, gondoltam nem zavarom a pihenésben.

Végül kedden hívtam, nem vette fel a mobilt.

Csütörtökön újra: „de jó hogy hívom, sajnos nem mentette el a számomat”, ezért nem tudott jelentkezni. De ő most épp Pesten van, vezet, mindjárt leparkol és visszahív. Nem hívott aznap, nem hívott pénteken.

Ismét hétvége, nem zavarjuk ugyebár a keményen dolgozókat.

Hétfőn telefon… nem veszi fel, nem hív vissza. Türelem, kitartás, szegény nagyon elfoglalt.

Szerdán újra telefon: hurrá, felveszi! „Jaj, most nagyon elfoglalt, majd nemsokára visszahív.” Ez volt három napja. Na, ki nem hívott azóta sem? Én többé nem hívom, de azért felmerült bennem néhány kérdés.

Tessék mondani, ez a mai magyar munkamorál?

Normális dolog, hogy valaki valamit megígér, és annyi?

Ha mindenki így dolgozik, így áll hozzá, akkor mi csodálkoznivaló van az ország állapotán?

Tudom, kevés a szakember. De akkor nem lehet azt mondani, kicsi ez a munka az én nagy tudásomhoz, keressen valaki mást?

Most itt áll a szekrény két dobozban a falnak döntve, a ruháim meg hűvös halomban a heverőn.

Andracek Ilona

adomany-1